WPDEV!!
Kuva: Visit Helsinki / Jussi Hellsten
Helsinki, Suomi

Helsingin halvin majoitus – tällaisia ovat pääkaupungin hostellit

Helsingissä voi majoittua edullisesti jo lukuisissa tunnelmallisissa hostelleissa. Lue esittelyt kaikista pääkaupungin hostelleista!

Eurohostel

Aivan Helsingin Kauppatorin kupeessa Katajanokan rauhaisalla alueella sijaitsee Eurohostel. Viking Linen terminaali on viiden minuutin kävelymatkan päässä hostellista, jossa voi yöpyä joko yhden, kahden tai kolmen hengen huoneessa.

Katajanokka on merellinen ja kaunis kaupunginosa aivan Helsingin ydinkeskustan kyljessä. Kätevillä raitiovaunuyhteyksillä kuljet helposti keskustan ja hostellin väliä, eikä keskustaan ole pitkä kävelymatkakaan.

Linnankatu 9
00160 Helsinki

Eurohostel

Hostel Domus Academica

Helsingin Kampin läheisyydessä sijaitsee miellyttävä Hostel Domus Academica. Hostellilta on myös lyhyt matka kaupungin suosituimmalle uimarannalle Hietaniemeen sekä mukaville nurmikentille ja Töölön ranta-alueille.

Kampissa on hyvät palvelut ja loistavat liikenneyhteydet kaikkialle: Kampin keskuksessa on kaukoliikenteen bussiterminaali ja Helsingin päärautatieasemakin on vain kivenheiton päässä.

Domus Academiassa on valittavissa huoneita joko omalla tai jaetulla kylpyhuoneella. Hostelliin ei tarvitse ottaa mukaan omia vuodevaatteita tai pyyhkeitä. Aamuisin tarjoillaan buffet-aamiainen, joka maksaa aikuisilta seitsemän ja lapsilta neljä euroa. Vieraat voivat halutessaan käydä myös aamusaunassa. Sauna- ja allasosasto on mahdollista varata myös omaan käyttöön.

Hietaniemenkatu 14
00100 Helsinki

Hostel Domus Academica

Hostel Diana Park

Hostel Diana Park sijaitsee nimensä mukaisesti aivan Dianapuiston eli Kolmikulman kupeessa. Hostellissa pääsee majoittumaan keskellä kaupunkia: Rautatientori, Aleksanterinkatu, Esplanadin puisto sekä Forumin ja Kampin kauppakeskukset sijaitsevat kaikki alle kilometrin päässä.

Etenkin yökiitäjille Hostel Diana Park on hyvä valinta, sillä Helsingin parhaat baarit ja klubit löytyvät hostellin läheisyydestä. Vuodevaatteet sisältyvät huonehintaan ja tallelokeroihin saa tavaransa turvaan.

Uudenmaankatu 9
00120 Helsinki

Hostel Diana Park

Kuva: Visit Helsinki / Sakke SomermaHelsinki, Suomi
Tunnelmallisella Suomenlinnan saarella voi majoittua hostellissa.

Hostel Suomenlinna

Vanhassa 1900-luvun alun venäläisessä kansakoulussa toimii tänä päivänä idyllinen saaristohotelli. Suomenlinna on vain 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta ja matka maksaa vain tavallisen Helsingin julkisen liikenteen kertalipun hinnan verran.

Suomenlinna on historiallinen kohde, jossa kannattaa vierailla muutenkin. Yhdessä Helsingin upeimmista nähtävyyksistä yöpyminen on kuitenkin omanlaisensa kokemus.

Yöpymisvaihtoehtoja löytyy pienistä huoneista aina isompiin makuusaleihin. Hostellissa on yhteinen keittiö ja läheltä löytyy niin ruokakauppa kuin uimarantakin.

Suomenlinna C 9
00190 Helsinki

Hostel Suomenlinna

Kesähostelli Karavaani

Helsingin Rastilassa sijaitsevalla leirintäalueella toimii kesäisin hostelli. Rastila sijaitsee metroreitin varrella ja matka Helsingin keskustasta leirintäalueelle kestää noin 20 minuuttia.

Hostellilla on erilaisia huonevaihtoehtoja niin perheen kanssa kuin yksinään matkustavillekin. Kaikki leirintäalueen palvelut ovat asiakkaiden käytössä vierailun aikana. Rastilan leirintäalueella on myös hiekkapohjainen, kesäisin valvottu ranta sekä sauna.

Karavaanikatu 9
00980 Helsinki

CheapSleep Helsinki

Helsingin Vallilassa sijaitseva CheapSleep-hostelli tarjoaa majoitusta sekä usean hengen makuusaleissa että yksityisissä huoneissa. Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva hostelli on kävelymatkan päässä esimerkiksi Linnanmäestä.

Hostelli tarjoaa vierailleen ilmaisen WiFi-yhteyden sekä tallelokeron, jossa arvotavarat pysyvät hyvin tallessa. Yhteisiin tiloihin lukeutuu itsepalvelukeittiö jossa voi helposti valmistaa ruokaa. Hostellin alakerrasta löytyy myös ruokakauppa.

Sturenkatu 27 B
00510 Helsinki

CheapSleep Helsinki

The Park by CheapSleep

Tunnelmallisessa puu-Vallilassa sijaitseva The Park by CheapSleep -hostelli majoittaa kokonaisuudessaan 116 asiakasta. Tarjolla on useita erikokoisia huoneita, ja vieraat voivat majoittua 4–12 hengen makuusaleissa. Hostelli tarjoaa myös vain naisille tarkoitettuja makuusaleja.

Inarintie 8
00550 Helsinki

The Park by CheapSleep

SweetDream GuestHouse

Trendikkäässä Kallion kaupunginosassa sijaitseva SweetDream GuestHouse on hostelli, jossa voi majoittua kahden hengen huoneissa tai suuremmissa makuusaleissa. Hostellista on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Helsinkiin, ja kaupungin julkisen liikenteen verkosto on aivan hostellin oven edessä.

Hostellin asiakkaiden käytössä on suuri takapiha, yhteinen keittiö sekä langaton verkkoyhteys. Asiakkaiden käytössä oleva keittiö mahdollistaa omien herkkujen kokkailun majoituksen aikana. Hostellin hintaan ei sisälly aamiaista.

Hämeentie 21 G
00500 Helsinki

SweetDream GuestHouse

Teksti: Sara Laakkonen ja Inka Khanji
Kuva: Visit Helsinki / Jussi Hellsten ja Sakke Somerma

Päivitetty: 12.9.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (26 votes, average: 3,35 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia