WPDEV!!
JEPLOLSoulhttps://wpdev.rantapallo.fi/etela-korea/soul/Kiinnostavan Etelä-Korean pääkaupunki on maailmanluokan megapoli. Matkailijalle itämaisin maustein höystetty suurkaupunki tarjoaa loputtomia virikkeitä ja kiinnostavia kulttuurikohteita. Puolet korealaisista Soulissa Pääkaupunki Soul on Etelä-Korean kirkkaasti merkittävin kaupunki. Lähestulkoon puolet koko maan asukkaista majailee pääkaupungissa. Valtava se on myös laajemmassa mittakaavassa. Suur-Soulin väkiluku hipoo kahtakymmentä miljoonaa, mikä tekee siitä yhden koko maailman suurimmista kaupungeista. Väenpaljoutta ei […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2012/06/Soul-1-100x100.jpg2012-06-28T14:11:07+03:002015-02-05T13:59:19+03:00

Soul on Etelä-Korean megakaupunki

Kohdeopas: Soul

Kuva:
Soulin skyline

Kiinnostavan Etelä-Korean pääkaupunki on maailmanluokan megapoli. Matkailijalle itämaisin maustein höystetty suurkaupunki tarjoaa loputtomia virikkeitä ja kiinnostavia kulttuurikohteita.

Puolet korealaisista Soulissa

Pääkaupunki Soul on Etelä-Korean kirkkaasti merkittävin kaupunki. Lähestulkoon puolet koko maan asukkaista majailee pääkaupungissa.

Valtava se on myös laajemmassa mittakaavassa. Suur-Soulin väkiluku hipoo kahtakymmentä miljoonaa, mikä tekee siitä yhden koko maailman suurimmista kaupungeista.

Väenpaljoutta ei kaupungissa ole syytä arastella, vaikka ihmisiä ja kulkuneuvoja riittää usein tungokseksi asti. Korealaiset ovat ruuhkissakin mitä avuliainta kansaa, vaikka paikallisten kielitaito ei aina ole auttamishalun kanssa samalla tasolla.

Lisäksi liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä on tehty helpoksi, eikä kaupungissa tarvitse monien muiden suurkaupunkien tapaan juuri omaisuudensa puolesta pelätä.

Yömaisema Etelä-Koreasta

Perinteisiä palatseja

Pilvenpiirtäjien lisäksi Soulin keskustassa törmää myös satoja vuosia sitten nousseisiin palatseihin.

Liki viiden vuosisadan ajan, aina 1900-luvun alkuun asti maata hallinneen Choson-dynastian taidonnäytteitä löytyy kaupungista useampiakin kappaleita. Matkailijoiden keskuudessa suosituimpia lienevät nimihirviöt Changdeokgung ja Deoksugung, jotka sijaitsevat kätevästi miltei ydinkeskustassa.

Ostosten kaupunki

Shoppailijalle Soul on unelmien täyttymys. Ostoskeskuksia löytyy melkeinpä joka kulmasta ja valikoimaltaan ne ovat järjestäen toinen toistaan mahtavampia. Löytyypä kaupungista jopa yöaukioloaikoihin erikoistunut ostosalue ahkerimmille shoppailijoille.

Vastapainoa moderneille kauppakeskuksille tuovat perinteitä huokuvat markkinat. Erityisesti suurella Namdaemunin markkinakadulla riittää vilinää niin vaaterekkien kuin ruokakojujenkin kohdilla.

Soulin sesongit

Soulissa vallitsee varsin merellisestä sijainnista huolimatta mantereinen ilmasto, jonka seurauksena kesät ovat kuumia ja kosteita, kun taas talvet ovat kylmiä ja kuivia.

Kesäkuukausina lämpötilat pysyttelevät suomalaisen mittapuun mukaan hellelukemissa ja kaupunkilomailu saattaa ilmastoiduista tiloista huolimatta käydä urheilusta. Talven kohokohtiin kuuluu joulun ympäristö, jolloin kaupunki koristautuu juhlatunnelmaan, mutta muutoin Siperiasta puhaltava viima saa elohopean laskemaan pakkasen puolelle.

Vaikka kaupunki on periaatteessa katsastettavissa vuodenajasta riippumatta, kevät ja syksy ovat ylivoimaisesti miellyttävimpiä ajankohtia. Tällöin tosin suurin osa matkaajista suuntaa Souliin, ja korkean sesongin suosion tuntee lompakossa: sekä asumiseen että lentoihin kuluu enemmän rahaa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SOULISSA

Etelä-Korean Soul

Suoralla lennolla Suomesta

Souliin on Suomesta varsin pätevät lentoyhteydet. Suoralla lennolla Helsingistä matkaavan ei tarvitse tuhrata matkaan kuin kymmenisen tuntia. Välilaskullisella lennolla saattaa säästää joitain euroja, jos on valmis käyttämään matkaan enemmän aikaa.

Hyvissä ajoin lentonsa varaava maksaa meno-paluusta yleensä noin 800 euroa, kun taas lyhyemmällä varoitusajalla sekä suosituimpina ajankohtina hinta noussee tuhanteen euroon.

Majoitusta moneen makuun

Majapaikkoja Etelä-Korean pääkaupungista löytyy mielin määrin. Hinta ja laatu ovat täysin matkaajan omista mieltymyksistä kiinni.

Halvimmillaan simppeleissä yöpymispaikoissa kahden hengen huoneen saa parillakymmenellä eurolla, kalleimmissa hotelleissa hinnat sen sijaan lasketaan sadoissa. Keskitasoisessa hotellissa asustelee noin sadan euron päivätaksaa vastaan.

Metropoli haltuun metrolla

Metro on Soulissa suhaamiseen ehdottomasti kätevin vaihtoehto. Kun kymmenen linjaa kattavaan verkostoon jaksaa hetken verran paneutua, näyttäytyy se huomattavasti selkeämpänä kuin ensinäkemältä. Metro on myös turistiystävällinen kulkupeli: englanninkieliset helpottavat matkantekoa entisestään.

Taksit ovat kaupungissa varsin kohtuuhintaisia ja omalta osaltaan myös käyttökelpoisia. Pahimpina ruuhka-aikoina kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei matkan taitu kovin vikkelästi.

SOULIN NÄHTÄVYYDET

Soulin TV-torni

Deoksugungin näyttävä palatsi

Deoksugung on yksi Soulin viidestä merkittävästä palatsista. Vaikka se kärsi muiden tapaan varsin pahoin japanilaisten miehityksen aikaan, on se yhä hyvin vaikuttava ilmestys.

Itämaisen arkkitehtuurin lisäksi perinteitä huokuu muun muassa vuosisatojen ikäisen kaavan mukaan toistettava vahdinvaihtoseremonia, jota myös yleisö pääsee kolmesti päivässä seuraamaan.

Hektisen ydinkeskustan lähimaastossa sijaitseva Deoksugung tarjoaa hyvän rauhoittumispaikan. Erityisesti kannattaa piipahtaa mahtavassa puutarhassa, jota paikallisetkin käyttävät virkistymistarkoituksiinsa.

Tiistaista sunnuntaihin auki olevaan palatsiin pääsee vajaan euron suuruista pääsymaksua vastaan.

Näkymiä Namsanilta

Namsan on Soulissa sijaitseva, reilun parinsadan metrin korkeuteen nouseva kukkula, jonka huipulle matkailija voi taittaa tiensä patikoiden tai köysiradan kyydissä.

Ylhäältä avautuva maisema on vaikuttava etenkin öiseen aikaan, vaikka kyse ei varsinaisesta vuoresta olekaan. Halutessaan voi kuitenkin kivuta korkeammalle. Liki viisisataametrisestä Seoul Towerista avautuva näkymä neonvaloja sykkivään kaupunkiin on sykähdyttävä.

Ostoksia Namdaemunin markkinoilla

Mitä vain etsitkin, sen hyvin suurella todennäköisyydellä Namdaemunin markkinakadulta löydät. Tarjolla on kaikkea maan ja taivaan väliltä: markkinoilta löytää kotiinviemisiksi niin vaatteita, kenkiä kuin keittiötarvikkeitakin.

Vaikka Soul on yski maailman moderneimmista kaupungeista, on Namdaemun onnistunut superostoskeskusten puristuksessakin säilyttämään perinteisyyteen pohjaavan charminsa. Siksi se kuuluu pakollisiin käyntikohteisiin muutenkin kuin pelkän ostostarjonnansa vuoksi.

Ja vaikka shoppailutarve tulisikin täytettyä muaalla, kannattaa markkinoilla tähyillä ainakin ruokakojujen perään.

SOULIN PARHAAT

Etelä-Korea

Parhaat nähtävyydet

  1. Deoksogungin palatsi
  2. Namdaemunin markkinat
  3. Seoul Tower
  4. Dongdaemunin muotimarkkinat
  5. Gyeongbokgungin palatsi

Lisätietoa

Korean virallinen matkailusivusto http://english.visitkorea.or.kr/enu/index.kto

Päivitetty: 5.2.2015

Etelä-Korea: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia