WPDEV!!
JEPLOLValenciahttps://wpdev.rantapallo.fi/espanja/valencia/Vehreät puistot, hienohiekkaiset rannat, ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja vilkas yöelämä – Espanjan Valencia yhdistää kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet. Valenciassa riittää tekemistä Espanjan itärannikolla Valencian maakunnassa sijaitseva Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, joka hemmottelee kävijöitä Espanjan suurimmalla hiekkarannalla, upeilla arkkitehtonisilla kohteilla sekä herkullisella ruokakulttuurilla. Valenciasta löytyy lisäksi aitoa ja alkuperäistä paikalliskulttuuria, jota liika turismi ole […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2010/09/Espanja-valencia-parque-jardin-del-turia-is.jpg2010-09-09T19:00:22+03:002016-08-30T14:01:42+03:00

Valencia tunnetaan arkkitehtuurista ja paellasta

Tunnelmallinen Valencia on loistava vaihtoehto Espanjan suosituimmille suurkaupungeille.

Kohdeopas: Valencia

Kuva: Istockphoto
Valencia, Espanja

Vehreät puistot, hienohiekkaiset rannat, ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja vilkas yöelämä – Espanjan Valencia yhdistää kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet.

Valenciassa riittää tekemistä

Espanjan itärannikolla Valencian maakunnassa sijaitseva Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, joka hemmottelee kävijöitä Espanjan suurimmalla hiekkarannalla, upeilla arkkitehtonisilla kohteilla sekä herkullisella ruokakulttuurilla. Valenciasta löytyy lisäksi aitoa ja alkuperäistä paikalliskulttuuria, jota liika turismi ole onnistunut pilaamaan.

Valencia sopii loistavasti kaupunkilomakohteeksi, mutta pitkä ranta mahdollistaa myös rennon rantaloman. Hyvät shoppailumahdollisuudet, mainiot ravintolat sekä monipuolinen hotellitarjonta pitävät huolen, että Valenciassa viihtyy myös pidemmällä lomalla. Valencia onkin erinomainen lomakohde koko perheelle, sillä tekemistä ja näkemistä riittää kaikenikäisille.

Kaupunki tunnetaan ennen kaikkea huikeaa arkkitehtuuria tarjoavasta tiedepuistosta Ciudad de las Artes y las Cienciasta, Euroopan suurimmasta merimaailmasta Oceanogràficista sekä maaliskuussa järjestettävästä Las Fallas -festivaalista. Myös kuuluisa espanjalainen riisiruoka paella on kotoisin juuri Valenciasta.

Kuva: IstockphotoValencia, Espanja
Valenciassa on helppo rauhoittua vehreissä puistoissa.

Välimerellinen ilmasto suosii ympäri vuoden

Valenciassa on tyypillinen Välimeren ilmasto. Lämpimintä on heinä–elokuussa, jolloin lämpötila nousee yli 30 asteen. Talvellakin pysytellään yleensä yli kymmenessä asteessa. Sateita tulee harvoin, mutta runsaimmin keväällä sekä syksyllä. Valencia on miellyttävä matkakohde ympäri vuoden, sillä vuoden keskilämpötila on 17 astetta.

Paras matkustusajankohta Valenciaan on alkukesästä touko–kesäkuussa, sillä keskikesällä kaupungissa voi olla hyvin kuumaa ja kosteaa. Myös syyskuukaudet ovat oivaa matkustusaikaa.

Rantalomailua vilkkaan kaupunkielämän vastapainona

Valenciassa ei tekeminen lopu kesken. Nähtävyyksien katsomisen lisäksi kaupunki sopii erinomaisesti shoppailuun tarjoten ostosmahdollisuuksia aina huippumuodista paikallisiin käsitöihin. Kaupungissa on runsaasti viihtyisiä kävelykatuja ja aukioita, joita reunustavat kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Valenciassa kannattaa maistaa erityisesti paellaa, sillä se on aidoimmillaan juuri tässä espanjalaiskaupungissa.

Valenciaan matkustetaan ensisijaisesti yhdistetylle kaupunki- ja rantalomalle. Rennon shoppailu- ja rantapäivän päätteeksi voi tutustua Valencian yöelämään esimerkiksi vilkkaalla Barrio del Carmenin alueella. Museoita, teatteria, konsertteja ja muuta kulttuuria löytyy kaikille aisteille.

Kaupunkiloman vastapainoksi pari kilometriä Valencian vanhankaupungin ulkopuolella sijaitseva Espanjan suurin ranta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden auringonottoon ja uimiseen. Leveältä ranta-alueelta löytyy tilaa myös kuumimpina päivinä. Rannan tuntumassa, Las Arenasin alueella, sijaitsevat myös Valencian parhaat kala- ja paellaravintolat.

Valencian hintataso mukailee muun Espanjan hintatasoa ja on suomalaisittain edullinen.

Valencia on turvallinen kaupunki

Matkailija voi ottaa rennosti Valenciassa, sillä kaupungin turvallisuustaso on hyvä. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle, ja myös Valenciassa on viisasta pitää tarkkaa huolta omasta omaisuudesta ja arvotavaroista, erityisesti ihmisjoukossa.

Valencia on kaupunki jossa pyöräillään paljon, mikä näkyy myös rikostilastoissa: polkupyörävarkaudet ovat harmillisen yleisiä. Kaupungissa kannattaakin harkita tarkkaan minne lukitsee polkupyöränsä.

Valenciassa on kaksi virallista kieltä, sillä siellä puhutaan paitsi espanjaa myös alueen omaa kieltä valenciaa. Matkailija pärjää mainiosti espanjan tai paikasta riippuen myös englannin kielellä. Ennen matkaa on kuitenkin syytä opetella kohteliaisuussanat ja perusfraasit myös espanjaksi, ellei kieli muuten taivu.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN VALENCIASSA

Kuva: IstockphotoValencia, Espanja
Värikkäät talot tuovat Valenciaan oman tunnelmansa.

Yhdellä välilaskulla Valenciaan

Valenciaan ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta yhdellä välilaskulla perille pääsee useiden Euroopan kaupunkien kautta. Lentojen hinnat vaihtelevat matkustus- ja varausajan mukaan, mutta halvimmat lennot voi saada noin 200 eurolla.

Lentoaika riippuu välilaskun kestosta, mutta nopeimmin Helsingistä lentää Valenciaan noin kuudessa tunnissa. Väliä liikennöivät muun muassa Lufthansa ja KLM.

Valencian lentokenttä sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta, ja sinne pääsee kätevästi metrolla.

Valenciaan voi matkustaa myös helposti junalla tai bussilla muista Espanjan kaupungeista: Barcelonasta, Madridista ja Alicantesta, joihin kaikkiin on suoria lentoja Suomesta. Nopeimmillaan matka taittuu Alicantesta noin kahdessa tunnissa ja Madridista sekä Barcelonasta noin 3–4 tunnissa. Päärautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

Monipuolinen majoitustarjonta

Valenciassa riittää majoitusvaihtoehtoja, sillä majapaikkoja on kaikissa hintaluokissa halvoista hostelleista loistohotelleihin. Majoitus on suomalaisittain edullista, ja kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa keskustan tuntumassa maksaa halvimmillaan noin 50 euroa yöltä.

Valencia on suosittu liikematkakaupunki, mistä syystä viikonloppuisin hotelleilla voi olla hyvinkin edullisia tarjouksia.

Liikkuminen kaupungissa

Valencian keskusta on kohtuullisen pieni, joten kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Joukkoliikenne koostuu busseista, metrosta ja raitiovaunusta. Bussiverkosto on kattava ja se on ainoa julkinen kulkuväline vanhankaupungin muurien sisällä. Lippuja voi ostaa suoraan kuljettajalta tai etukäteen kioskeista.

Metrolla pääsee kätevästi vanhankaupungin ulkopuolelle. Lippuja myydään metroasemien lipunmyyntiautomaateissa. Rannalle mennessä metrosta on kätevä vaihtoyhteys raitiovaunuun, joka kulkee rannan tuntumassa sekä Valencian lähiöissä.

Valencia on tasainen kaupunki, joten paras tapa liikkua paikasta toiseen on kulkea pyörällä. Pyöräilijät huomioidaan liikenteessä hyvin omilla kaistoilla ja valoilla, joten pyöräily on Valenciassa helppoa ja miellyttävää.

VALENCIAN NÄHTÄVYYDET

Kuva: Inka KhanjiValencia, Espanja
Valenciassa voi ihastella hyvin erikoista modernia arkkitehtuuria.

Turian puisto ja vanhakaupunki

Valencian vanhaakaupunkia ympäröi entisen Turia-joen uoma, joka on tänä päivänä yhdeksän kilometriä pitkä yhtenäinen puistoalue. Kävelyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn sopivat tiet ja polut, leikkikentät, suihkulähteet, laajat nurmikot sekä upeat puu- ja kukkaistutukset vuorottelevat tässä massiivisessa vihreässä keitaassa.

Koko Valencian ydinkeskusta on nähtävyys itsessään, ja lähes jokaisen kulman takaa löytyy toinen toistaan hurmaavampi aukio, satoja vuosia vanha rakennus tai kadunpätkä. Keskustassa liikkuessa kannattaa katsastaa ainakin upeat kauppahallit Mercado Central ja Mercado de Colón sekä goottilaista arkkitehtuuria edustava, 1400-luvulla rakennettu, Unescon maailmanperintökohde Lonja.

Tutustu myös Valencian Marina Real Juan Carlos -satama-alueeseen, jossa järjestetään runsaasti tapahtumia, mutta se on toiminut myös Valencian F1-kilpailuiden kisaratana. Tapahtumien lisäksi satama-alueen arkkitehtuuri on ihailun arvoinen.

Upea katedraali ja historiallinen basilika

Valencian historiallisessa osassa, keskellä kaupunkia sijaitsevalla Plaza de la Virgen -aukiolla seisoo kaksi upeaa rakennusta: Valencian katedraali ja Basilica de Virgen de Los Desamparados -kirkko.

Katedraalin paikalla on toiminut aikaisemmin moskeija, mutta nykyinen katedraali rakennettiin jo vuonna 1260 ja se on edelleen kaupungin tärkeimpiä rakennuksia.

Valencian katedraalin vieressä sijaitseva Basilica de Virgen de Los Desamparados -kirkko oli kaupungin ensimmäinen barokkirakennus, ja se on rakennettu 1600-luvulla. Kirkossa toimii myös Valencian pyhimykselle omistettu museo.

Tiedettä, taidetta ja meriluontoa modernin arkkitehtuurin ympäröimänä

Valencian kuuluisin nähtävyys on tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias. Turian puistossa sijaitseva, useista toinen toistaan erikoisemmista rakennuksista koostuva kaupunki on huikea modernin arkkitehtuurin taidonnäyte. Alueella on muun muassa tiedemuseo Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, jossa kävijät pääsevät itse kokeilemaan ja tutkimaan erilaisia tieteen ja teknologian ilmiöitä.

Etenkin lapsille Euroopan suurin akvaario Oceanogràfic on huikea elämys. Alueelta löytyy myös planetaarion ja IMAX elokuvateatterin yhdistävä Hemisfèric sekä muun muassa oppeeratalona toimiva Palau de les Arts Reina Sofía. Tiede- ja taidekaupunkiin kannattaa varata pari päivää, sillä etenkin tiedemuseossa ja akvaariossa kuluu helposti useampi tunti. Ciudad de las Artes y las Cienciasiin pääsee useilla busseilla keskustasta. Alamedan metroasemalta on noin 15 minuutin kävelymatka alueelle.

VALENCIAN PARHAAT

Kuva: Inka KhanjiValencia, Espanja
Pyöräily on hyvin suosittua Valenciassa.

Koe nämä nähtävyydet

  • Turian puisto
  • Tieteiden ja taiteiden kaupunki
  • Valencian vanhakaupunki

Maistele näitä valencialaisherkkuja

  • Alkuperäinen paella
  • Agua de Valencia -juoma

Valencian parhaat elämykset

  • Pyöräile pitkin vanhaakaupunkia
  • Herkuttele paikallisella paellalla
  • Ota aurinkoa Espanjan suurimmalla rannalla
  • Ihaile modernia arkkitehtuuria
  • Shoppaile suurissa ostoskeskuksissa

Lisätietoja

Valencian kaupungin matkailusivusto
Espanjan valtion Valencia-sivusto

Teksti: Suvi Huttunen ja Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

Päivitetty: 30.8.2016

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Ensi viikolla Valenciaan 4 päivän lomalle täältä Italiasta. Roomasta 2 tunnin matka. Voinkohan osallistua kisaan ?

aurinkoranta oli eka paikka espanjassa johon ihastuin ikihyviksiajoiksi jos viellä kerran pääsisi sinne . mutta myös muut kohteet kiinnostavat espanjassa. nimim, Mummi ja lastenlapset, L-Pasilasta.

Espanjassa en ole käynyt ja pelkkä rantaloma ei houkuttele.
Ranskassa asuessani joskus mietin reissua Espanjan puolelle, mutta se jäi mietinnän asteelle.

Valenciassa on myös erinomainen messukeskus, Feria Valencia, se taisi puuttua erinomaisesta Suvi Huttusen artikkelista. Messuja on laidasta laitaan, business, habitare, golf, antiikki, jne.