WPDEV!!

Playa del Ingles on vauhdikas lomakohde hiekkadyyneillä

Kohdeopas: Playa del Ingles

Kuva:
Gran Canarian parhaat rannat
array(5) { [0]=> array(0) { } [1]=> array(0) { } [2]=> array(0) { } [3]=> array(0) { } [4]=> array(0) { } }

Playa del Ingles on yksi Gran Canarian suosituimmista lomakohteista. Vilkkaassa kaupungissa voi viettää rantalomaa ja juhlia pikkutunneille saakka.

Rantoja ja aktiviteetteja

Gran Canarian eteläkärjessä sijaitseva Playa del Ingles on rantalomakohteiden klassikko. 1960-luvulla alkanut turismi on kasvattanut Playa del Inglesistä täyden palvelun lomakeskuksen, jonne tullaan etsimään bileitä ja biitsejä. Kaupungissa on noin 20 000 asukasta.

Playa del Inglesissä paistaa ympärivuotinen aurinko – ei siis olekaan ihme, että turistit suorastaan vyöryvät kaupungin kauniille rannoille. Eteläsaaren pitkällä rantaviivalla yhdistyvät San Agustínin, Playa del Inglesin ja Maspalomasin hiekkarannat.

Alueelta löytyy myös lukuisia teemapuistoja, joissa etenkin lapset ja nuorenmieliset jaksavat huvitella aamusta iltaan. Harrastusmahdollisuuksia on muutenkin runsaasti: vesiurheilulajit, tennis, pyöräily ja golf pitävät reissaajan vauhdissa.

Playa del Ingles on suomalaisten suosikkikohde

Ostokset ja yöelämä

Playa del Inglesissä on varsin hyvät ostosmahdollisuudet. Useimmat vaate- ja elektroniikkaliikkeet löytyvät kaupungin lukuisista ostoskeskuksista. Markkinakojuista puolestaan voi hankkia matkamuistoja ja kokeilla tinkimistaitojaan.

Kaupungin yöelämä on niinikään keskittynyt kauppakeskuksiin. Lukuisat pubit, klubit ja yökerhot kutsuvat reissaajaa, kun tanssijalkaa vipattaa. Kasbahin baarikeskittymässä riittää aina menoa, ja Yumbo-ostoskeskuksessa on lukuisia homobaareja. Naapurikylä San Agustínista löytyy lisäksi kasino.

Inglesin suomalaisbaareissa ja -ravintoloissa järjestetään tansseja aikuiseen makuun. Mukana menossa on usein myös kotimaisia artistivieraita.

Runsas ravintolatarjonta

Paikallisten erikoisuuksien lisäksi Playa del Inglesin ravintolavalikoimassa on esillä kansainvälisen keittiön koko kirjo. Myös suomalaisia ravintoloita mahtuu joukkoon runsain mitoin.

Gran Canarialla syödään paljon kalaa, joka tarjoillaan usein ryppyisten kanarianperunoiden ja mojo-kastikkeen kera.

Juomapuolelta kannattaa kokeilla perinteistä sangriaa sekä espanjalaista kuohuviiniä cavaa. Paikallinen erikoisuus on myös hunajarommi.

Hyvä tietää Inglesistä

Playa del Ingles sopii vauhdikasta rantalomaa kaipaavalle matkailijalle, joka haluaa myös nauttia yöelämästä. Erityisesti nuoriso viihtyy lomakeskuksen sykkeessä. Lapsiperheille Playa del Inglesissä on paljon hauskaa tekemistä rantaelämästä teemapuistoihin.

Kannattaa huomioida, että Playa del Ingles on turistikeskus, josta voi olla vaikea löytää paikallisväriä. Aitoa kanarialaistunnelmaa pääsee kuitenkin tutkimaan vuokraamalla auton ja tekemällä saarikierroksen.

Kanariansaarilla on lämmintä ja aurinkoista vuoden ympäri. Pohjoismaiset turistit ovat perinteisesti matkanneet saarille talvikaudella, kun taas kesäisin kohteet täyttyvät englantilaisista ja saksalaisista. Kesällä Playa del Inglesissä on erittäin kuuma ja lämpötila kipuaa helposti yli 30 asteen. Talven keskilämpötila on noin 20 astetta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA DEL INGLESISSA

Gran Canarialla on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Pakettimatkalla helposti perille

Useimmat suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat valmismatkoja Playa del Inglesiin. Lennon ja majoituksen sisältävä paketti on usein sekä helpoin että edullisin tapa matkustaa Gran Canarialle.

Omatoimimatkaajat voivat tiedustella lentoja matkanjärjestäjien lisäksi muun muassa Air Finlandilta ja Norwegianilta. Edestakaisten lentojen hinnat alkavat noin 200-300 eurosta sesongista riippuen. Kesäkaudella voi joskus olla helpointa lentää Espanjan mantereen kautta.

Gran Canarian lentokenttä sijaitsee lähellä Las Palmasin kaupunkia noin 35 kilometrin päässä Inglesistä.

Majoitusta joka lähtöön

Playa del Ingles on varsinainen hotelliviidakko – hyvässä ja pahassa. Majoitustarjonnasta löytyy jokaiselle kukkarolle sopiva vaihtoehto, sillä alueella on sekä vaatimattomia pikkuhotelleja että loma-asuntoja ja luksushotelleja. Perheiden suosimia huoneistohotelleja on myös runsaasti.

Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat majoittua vaikkapa naapurikylä San Agustíniin.

Liikkuminen on kohteessa kätevää

Playa del Inglesissä on helppo liikkua jalkaisin, sillä vilkkaudestaan huolimatta lomakeskus on suhteellisen pieni. Myös taksit ovat varsin edullisia.

Vuokra-auto ei itse lomakohteessa ole tarpeellinen, mutta autonvuokraus on ehdoton saarikierrosta suunnitteleville.

PLAYA DEL INGLESIN NÄHTÄVYYDET

Gran Canarian koko perheen teemapuistot

Koko perheen Palmitos Park

Palmitos Park on trooppinen puisto, jossa pääsee tutustumaan tuhansien kasvien lisäksi myös eläimiin. Pääosassa ovat papukaijat ja linnut – puistossa järjestetäänkin mitä erilaisimpia lintuesityksiä.

Palmitos Parkissa on esillä myös perhosia, apinoita ja kaloja. Kasveista kiinnostuneet matkaajat ihastuvat puiston orkideoihin ja kaktuksiin.

Maspalomasin hiekkadyynit

Aivan Playa del Inglésin kupeesta löytyvät Maspalomasin hiekkadyynit tuovat ripauksen eksotiikkaa alueelle. Autiomaatunnelmaan pääsee ylittämällä dyynit kamelin selässä.

Hiekkadyynien kupeessa on myös tavallinen uimaranta sekä Maspalomasin majakka, joka rakennettiin jo 1800-luvun puolivälissä.

Railakas päivä vesipuistossa

Ainakin perheen pienimmät hihkuvat riemusta päästessään viettämään lomapäivää Maspalomasin Aqualandiin. Vesipuistossa voi hurvitella vesiliukumäessä tai ihan vaan rentoutua aurinkoa ottaen.

Sukella villiin länteen Sioux Cityssä

Villin lännen kylä Sioux City cowboyineen ja intiaaneineen on koko perheelle sopiva teemapuisto lähellä San Agustínin kylää. Sheriffien, saluunoiden ja kantrimusiikin Sioux Cityyn voi saapua myös viettämään iltaa shown merkeissä.

Lapsia varten puistosta löytyy pieni eläintarha.

PLAYA DEL INGLESIN PARHAAT

Inglesissa on useita kauniita rantoja

Playa del Inglesin parhaat elämykset

  1. Nauti auringosta ja rantaelämästä – Playa del Inglésissä on hienot biitsit.
  2. Koe kaupungin vilkas yöelämä viihtyisistä pubeista isoihin klubeihin.
  3. Vietä hauska päivä teemapuistossa.
  4. Tee kävelyretki Maspalomasin hiekkadyyneille ja näe historiallinen majakka.
  5. Vuokraa auto ja tee saarikierros – Gran Canarialla on paljon nähtävää.

Playa del Inglesin miinukset

  1. Vilkas yöelämä saattaa häiritä omaa rauhaa kaipaavia matkailijoita.
  2. Playa del Ingles on turismin ympärille rakentunut kohde, josta on vaikea löytää paikalliselämää.
  3. Talvikuukausina huoneistot voivat olla viileitä.

Lisätietoja

Gran Canarian viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr / bortecristian, Flickr / El coleccionasta del instantes, SXC, Flickr / Mataparda

Päivitetty: 5.2.2015

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Gran Canaria ehdottomasti. Olen asunut siellä vajaat 2 vuotta ja lomaillut varmaankin 40 kertaa ja edelleen aion matkustaa sinne.

on oikein osuva juttu. olen itse käynny inglesissä noin jotain 27 kertaa ja nyt 24.12.2012 mennään taas jouluksi ja uudeksi vuodeksi kyseiseiseen paikkaan ja en odota mitään enemmän kuin jouluaattoa että päässtään lähtemään. kanarian saarista GRAN KANARIA. ON PARAS .

Hei! Olen matkustellut aika paljon , ja huomannut että olen tykästynyt canariaan eniten. Canarialla, tarkemmin inglesissä olen käynyt jota kuinkin 50 kertaa. Sen ilmapiiristä,karusta kauneudesta,eri kieli ryhmien seka melskasta,kiireettömästä elämän tyylistä ja valoisista päivistä ei voi kuin nauttia. Olen suositellut kohdetta monelle, ovat yllättyneet positiivisesti. Siinäpä tärkeimmät, oikein hyvää talven odotusta. Tv. Matti J. Hakala