WPDEV!!
JEPLOLPlaya de las Americashttps://wpdev.rantapallo.fi/espanja/playa-de-las-americas/Playa de las Americas on Teneriffan ympärivuotinen lomakeskus, jossa voi joko ottaa rennosti tai pysyä aktiivisena aamusta iltaan. Playa de las Americas on vuosien varrella kasvanut yhteen Los Cristianosin ja Adejen kanssa, ja yhdessä lomakylät muodostavat rantalomailijan unelmakohteen. PLAYA DE LAS AMÉRICAS MATKAKOHTEENA Rantoja, ostoksia ja hemmottelua Playa de las Americasin vilkas lomakaupunki sijaitsee Teneriffan […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2011/10/playadelas-610-100x100.jpg2011-10-24T11:31:51+03:002015-02-05T13:47:49+03:00

Playa de las Americas on Teneriffan vilkkain lomakeskus

Kohdeopas: Playa de las Americas

Kuva:
Playa del Camison

Playa de las Americas on Teneriffan ympärivuotinen lomakeskus, jossa voi joko ottaa rennosti tai pysyä aktiivisena aamusta iltaan. Playa de las Americas on vuosien varrella kasvanut yhteen Los Cristianosin ja Adejen kanssa, ja yhdessä lomakylät muodostavat rantalomailijan unelmakohteen.

PLAYA DE LAS AMÉRICAS MATKAKOHTEENA

Retket Playa de las Americasista

Rantoja, ostoksia ja hemmottelua

Playa de las Americasin vilkas lomakaupunki sijaitsee Teneriffan etelärannikolla Kanariansaarilla. Huvitusten ja harrastusmahdollisuuksien Playa de las Americas on ennen kaikkea rantakohde. Valinnanvaraa riittää – rentoudu Playa de las Vistasin hiekkarannalla tai suuntaa Los Cristianosin rantojen kanarialaistunnelmaan. Ylellinen Playa Fañabe Adejessa on yksi etelän kauneimmista ja siisteimmistä rannoista.

Americasissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Markkinakojuista voi ostaa edullisia matkamuistoja, kun taas ostoskeskuksista löytyvät kaikki Espanjan tunnetuimmat ketjuliikkeet kuten Zara ja Mango. Merkkivaatteitakin on tarjolla. Americasin paras ostoskeskus on nimeltään Safari.

Playa de las Americasissa ja sen liepeillä on runsaasti kylpylöitä, joissa voi pulikoida sisätiloissa ja nauttia hoidoista. Parhaat kylpylät löytyvät Adejesta Playa Fañaben alueelta. Hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

Golfia, vaellusta ja vesiurheilulajeja

Playa de las Americasissa voi halutessaan pysyä hyvinkin aktiivisena. Golfin ystäville löytyy eteläsaarelta erinomaisia kenttiä – Costa Adejen ja Golf del Surin viheriöt kutsuvat pelaajia nauttimaan lajista palmujen katveessa.

Teneriffalla ei tarvitse lähteä pohjoiseen saakka mikäli mielii vaeltamaan. Adejen alueelta löytyy aloittelijoillekin sopivia vaellusreittejä, jotka voi patikoida vaikka opastetulla retkellä.

Kaupungissa on myös monipuoliset vesiurheilulajimahdollisuudet. Playa de las Americasin alueella voi sukeltaa, surffata ja ajella vesiskootterilla. Puerto Colonin satamasta lähtee runsaasti veneretkiä, jotka vievät matkailijoita esimerkiksi katsomaan delfiinejä tai kalastamaan.

Yöelämä sykkii aamuun saakka

Bilekeskuksena tunnetussa Playa de las Americasissa voi juhlia pikkutunneille saakka. Takavuosien baarikeskittymä Veronicas on tänä päivänä varsin kulahtanut ja kolkko, ja bilehirmujen kannattaakin suunnata toisaalle tyylikkäisiin yökerhoihin. Suosittuja menomestoja ovat esimerkiksi Monkey Beach Club, Magic, Tibu ja El Faro. Ykkösbaarit vaihtelevat uusien avautuessa ja vanhojen sulkiessa oviaan.

Latinorytmejä etsivien kannattaa suunnata Los Cristianosin San Telmoon, meren rannalla sijaitsevaan viihtyisään baarikeskittymään.

Onnistuneeseen iltaan kuuluu tietysti myös maittava illallinen. Playa de las Americasissa ja sen lähiympäristössä on loputon määrä tasokkaita ravintoloita, joista löytyy niin kanarialaisen kuin kansainvälisenkin keittiön edustajia. Rantakadun turistiravintoloihin ei kannata suunnata ainakaan joka ilta – hotelleista ja matkanjärjestäjiltä saa yleensä ajankohtaista infoa alueen parhaista ruokapaikoista.

Matkailijan Playa de las Americas

Playa de las Americas on rantalomailijan kohde – kulttuuria ja historiaa ei Teneriffan eteläosasta juuri löydy. Americasissa viihtyvät sekä lapsiperheet että yöelämää etsivät nuorisoporukat.

Ihanteellisen ilmaston Playa de las Americas sopii myös aktiivimatkailijoille: saarelle voi lähteä vaikka patikoimaan, surffaamaan tai golfaamaan. Lepolomailijatkin pysyvät kohteessa tyytyväisinä, sillä kaupungissa on runsaasti kylpylöitä.

Etelä-Teneriffalla on lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden. Keskikesällä helle voi tuntua pohjoismaalaiselle sietämättömältä – ihanteellisimmillaan Americasin ilmasto on keväällä ja syksyllä. Talviaikaan illat saattavat olla melko viileitä ja sateita voi esiintyä silloin tällöin. Talvellakin keskilämpötila keikkuu kuitenkin 20 asteen tuntumassa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA DE LAS AMERICASISSA

Teneriffan harrastusmahdollisuudet

Tyypillinen pakettimatkakohde

Useat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Playa de las Americasiin. Talvi on perinteisesti ollut suomalaisten suosikkiajankohta matkustaa Kanarialle, mutta nykyisin pakettimatkoja löytyy ympäri vuoden.

Omatoimimatkaajat voivat lentää Helsingistä Teneriffalle ja takaisin edullisimmillaan noin 200-300 eurolla. Esimerkiksi Norwegianilta ja Air Finlandilta löytyy toisinaan edullisia tarjouksia.

Etelä-Teneriffan lentokenttä Reina Sofia sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Playa de las Americasista. Omatoimimatkaajat voivat siirtyä kohteeseen joko paikallisbussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Bussilla matka taittuu vain muutamalla eurolla, taksin hinta on edullisimmillaan non 25 euroa.

Hotelleissa on varaa valita

Playa de las Americas on täynnä hotelleja, huoneistohotelleja ja loma-asuntoja. Majoitusta on tarjolla runsaasti myös tunnelmallisessa Los Cristianosissa sekä Costa Adejen uudemmalla alueella, jossa on useita luksushotelleja. Etelä-Teneriffan alueelta löytyy majapaikkoja kaikenlaisia budjetteja silmällä pitäen.

Hyvät yhteydet joka paikkaan

Playa de las Americasin alueella voi halutessaan liikkua joka paikkaan kävellen. Naapurikaupunkeihin puolestaan voi poiketa joko edullisilla paikallisbusseilla tai takseilla, jotka nekään eivät tule kalliiksi varsinkaan isolla porukalla liikuttaessa. Taksit käyttävät mittareita.

Autonvuokraus on Teneriffalla hyvä idea – itse Playa de las Americasissa et vuokra-autoa tarvitse, mutta saarikierros tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää.

PLAYA DE LAS AMERICASIN NÄHTÄVYYDET

Vesipuistot Teneriffalla

Siam Park -vesipuisto

Vuonna 2008 avattu Siam Parkin vesipuisto on Playa de las Americasin ylpeys. Siistissä ja vehreässä puistossa voi huimien vesiliukumäkien lisäksi nauttia aaltokoneen kurveista tai kellua pitkin rauhallista jokea. Vauhtia, vipinää ja vesileikkejä löytyy kaiken ikäisille, ja maaravut puolestaan voivat rentoutua Siam Beachilla.

Monkey Park

Moni tuntee pohjoissaarella sijaitsevan Loro Parquen, mutta myös etelässä on oma eläinpuistonsa. Playa de las Americasin kupeesta löytyvässä Monkey Parkissa on erilaisten apinalajien lisäksi myös muun muassa lintuja ja matelijoita.

La Caletan kalastajakylä

Vain lyhyen ajomatkan päässä Playa de las Americasista Adejeen päin sijaitsee La Caletan kalastajakylä. La Caletassa kannattaa poiketa nuuhkimassa paikallistunnelmaa ja nauttimassa kalaravintoloiden antimista. Rantaelämä on La Caletassa rauhallisimmillaan keskellä viikkoa, kun paikalliset ovat töissä.

PLAYA DE LAS AMERICASIN PARHAAT

Teneriffan perinneruoat

Koe nämä Playa de las Americasissa

  1. Nauti Americasin alueen rannoista sekä paikallisen keittiön antimista.
  2. Osallistu veneretkelle ja vietä aurinkoinen päivä Atlantin vesillä.
  3. Erityisesti lapsiperheet viihtyvät Siam Parkissa ja Monkey Parkissa.
  4. Vuokraa auto ja tutustu lähikyliin kuten La Caletaan ja El Medanoon.
  5. Kävele Los Cristianosista Adejeen – rantaviivaa seuraamalla et pääse eksymään.

Playa de las Americasin miinukset

  1. Playa de las Americas on Teneriffan vilkkain alue, jossa on aina paljon turisteja.
  2. Playa de las Americasista voi olla vaikea löytää perikanarialaista tunnelmaa.
  3. Talvikuukausina illat voivat olla viileitä.

Lisätietoa

Teneriffan viralliset matkailusivut
Kanariansaarten viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Webtenerife

Päivitetty: 5.2.2015

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia