WPDEV!!
JEPLOLLa Gomerahttps://wpdev.rantapallo.fi/espanja/la-gomera/Rauhallinen ja luonnonkaunis La Gomera on Kanariansaarista toiseksi pienin. Saarelle saavutaan sekä rentoutumaan että reippailemaan. Erilainen Kanariansaari La Gomeralla matkailija saattaa joutua muistuttamaan itseään olevansa Kanariansaarilla. Teneriffan naapurisaari on pysynyt aitona ja rauhallisena keitaana, jossa jylhät vuoristot ja vehreät metsät hehkuvat vasten sinistä Atlanttia. Vaikka turistit ovatkin löytäneet La Gomeran, on pieni saari vielä varsin […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2011/10/lagomera1_maria-610-100x100.jpg2011-10-14T14:21:02+03:002015-02-05T13:27:05+03:00

La Gomera, Kanariansaarten rauhallinen vaelluskohde

Kohdeopas: La Gomera

Kuva:
Pieni ja sympaattinen Kanariansaari

Rauhallinen ja luonnonkaunis La Gomera on Kanariansaarista toiseksi pienin. Saarelle saavutaan sekä rentoutumaan että reippailemaan.

Erilainen Kanariansaari

La Gomeralla matkailija saattaa joutua muistuttamaan itseään olevansa Kanariansaarilla. Teneriffan naapurisaari on pysynyt aitona ja rauhallisena keitaana, jossa jylhät vuoristot ja vehreät metsät hehkuvat vasten sinistä Atlanttia.

Vaikka turistit ovatkin löytäneet La Gomeran, on pieni saari vielä varsin koskematon. Vierailijoiden virta on onnistuttu pitämään suhteellisen matalana matkaajien suunnatessa suuremmille naapurisaarille. La Gomeralla on reilut 20 000 asukasta.

Saarella on myös mielenkiintoinen historia: La Gomera oli tutkimusmatkailija Kolumbuksen viimeinen etappi Euroopassa ennen kuin mies lähti valloittamaan Amerikkaa. Tarun mukaan paikalliseen neitoon ihastunut Kolumbus vietti La Gomeralla kuukauden.

La Gomeran saari on tunnettu vihellyskielestään, el silbosta. Aikoinaan vihellyskieltä käytettiin laaksojen yli kommunikoimiseen, eikä muinainen puhetapa ole kuollut – vihellyskieli on pakollinen oppiaine paikallisissa kouluissa.

La Gomeran pääkaupunki

Golfaa ja vaella

La Gomeran valtti on sen monimuotoinen luonto. Karut vuoristot, salaperäiset aarniometsät ja mielenkiintoiset kasvit ja puut kiehtovat matkailijoita.

La Gomeran saarella lomailijaa odottavat loistavat vaellusmaastot. Monille patikointi on ensisijainen syy saapua saarelle, mutta löhölomastakin kannattaa uhrata yksi päivä vaellusretkelle. Erilaisia reittejä löytyy oman kunnon mukaan.

La Gomeralla voi myös harrastaa golfia. Saarella on vain yksi golfkenttä, mutta se on hyvälaatuinen ja taidolla suunniteltu. Viheriön löytää Playa Santiagosta Jardin Tecina -luksushotellin yhteydestä.

Rannat ja ruoka

La Gomera ei ole yhtä tunnettu rannoistaan kuin muut Kanariansaaret – harva matkailija lähteekään saarelle pelkästään loikoilemaan rannalle. Tietysti auringonpalvonta onnistuu myös La Gomeralla esimerkiksi Playa Santiagon tai Valle Gran Reyn mustahiekkaisilla uimarannoilla. Meren pohjavirtauksia tulee La Gomeralla varoa.

La Gomeralta löytyvät perinteiset kanarialaiset herkut kuten kani sekä ryppyiset kanarianperunat papas arrugadas, jotka nautitaan mojo-kastikkeiden kanssa. Paikallinen erikoisuus on miel de palma, palmuhunaja. La Gomeralla kannattaa syödä myös kalaa sekä paikallisia juustoja.

Matkailijan La Gomera

La Gomera sopii rauhaa etsivälle aurinkolomailijalle. Saarelta ei löydy vilkasta yöelämää tai hulppeaa ostostarjontaa – La Gomeralle matkataankin yleensä joko rentoutumaan tai patikoimaan kauniissa luonnossa.

Erityisen hyvin La Gomera sopii myös varttuneemmille matkailijoille, jotka eivät halua lomalleen liikaa säpinää. Luonnosta ja kasveista kiinnostuneet turistit ihastuvat niinikään La Gomeraan. Saarella ei ole erityisesti lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja.

La Gomeran ilmasto on aurinkoinen ja lämmin vuoden ympäri. Kesäaikaan kuumuus saattaa olla liikaa varsinkin patikoijille – talvikausi noin 20 asteen keskilämpötiloineen on oivallinen ajankohta vaellusmatkalle.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LA GOMERALLA

Gomeran saarelta löytyy pieniä hotelleja

Teneriffan kautta perille

La Gomeran pikkuinen lentokenttä sijaitsee Playa Santiagossa, ja sinne liikennöivät vain paikalliskoneet Pohjois-Teneriffan kentältä. Helpoiten matka sujuu lentämällä ensin Etelä-Teneriffan Reina Sofia –lentokentälle. Los Cristianosin lomakohteesta lähtee lauttoja, jotka taittavat matkan La Gomeralle alle tunnissa. Reittiä operoivat lauttayhtiöt Fred Olsen ja Naviera Armas.

Muutamat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät pakettimatkoja La Gomeralle. Saari kuuluu toisinaan myös kiertomatkojen ohjelmaan. Teneriffalla lomaileville turisteille La Gomera on suosittu päiväretkikohde.

Edestakaisten lentojen hinnat Teneriffalle alkavat noin 200 eurosta ylöspäin. Matkanjärjestäjien lisäksi lentoja voi tiedustella muun muassa Norwegianilta ja Air Finlandilta. Edestakaiset lauttaliput maksavat edullisimmillaan noin 50 euroa.

Majoitusvaihtoehtoja on rajoitetusti

Useimmat La Gomeran hotellit ovat keskittyneet Valle Gran Reyn alueelle tai pääkaupunki San Sebastíaniin. Playa Santiagosta löytyy lauttayhtiö Fred Olsenin omistama luksuskompleksi Jardin Tecina, jonka yhteydestä löytyy myös saaren ainoa golfkenttä.

Mielenkiintoinen majoitusmuoto La Gomeralla on casa rural, mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa.

Vuokraa polkupyörä tai auto

Paikallisbussit liikennöivät La Gomeralla, mutta kannattaa huomioida, että ne kulkevat varsin harvakseltaan. Autonvuokraus on saarella suositeltavaa. Tietysti myös polkupyörällä pääsee kätevästi paikasta toiseen – maastopyöräily on alueella suosittu laji.

La Gomeralla on upeat vaellusmaastot, ja monet turistit saapuvatkin saarelle päästäkseen patikoimaan vehreään luontoon yhdessä koko Espanjan syrjäisimmistä kohteista. Tällöin kulkupelejä ei juuri tarvita.

LA GOMERAN NÄHTÄVYYDET

La Gomeran kansallispuisto

Garajonayn kansallispuisto on saaren helmi

La Gomeran tunnetuin nähtävyys Garajonayn kansallispuisto on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kansallispuistosta kohoaa myös saaren korkein huippu, joka on usein peittynyt pilvimereen.

Alueelta löytyy laakeripuumetsää, jota ennen kasvoi laajasti Välimeren alueella, mutta joka nyt on erittäin harvinainen. Garajonayn ikivihreässä sademetsässä voi tuntea liikkuvansa oikeassa taikametsässä. Alueelta voi bongata myös erikoisia kasveja ja puita.

Sumun ja kostean ilmaston takia kansallispuistoon kannattaa pukeutua lämpimästi.

Viehättävä pääkaupunki San Sebastían

La Gomeran pikkuinen pääkaupunki San Sebastían on enemmänkin kylä kuin kaupunki. San Sebastíanin kaduilla on mukava kävellä perinteisiä kanarialaistaloja ihaillen.

Pääkaupungista löytyy myös muutama nähtävyys – paikallinen kirkko La Iglesia de la Asuncíon on peräisin 1500-luvulta ja siellä voi tutustua taideaarteisiin. Casa de Colon on museona toimiva talo, jossa Kristoffer Kolumbuksen kerrotaan asuneen ennen Amerikan-valloitustaan. San Sebastíanin keskustasta löytyy Torre del Conde, 1400-luvun puolivälissä rakennettu torni, joka on yksi Kanariansaarten vanhimpia rakennuksia.

Näköalapaikka Ermita del Santo

Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta, jonne voi saapua vaikka jalkapatikassa. Vierestä löytyy myös pieni kirkko.

LA GOMERAN PARHAAT

Tee retki Teneriffalta Gomeralle

La Gomeran parhaat elämykset

  1. Ihastu Garajonayn kansallispuistoon.
  2. Kuuntele paikallisten taitamaa vihellyskieltä.
  3. Tee vaellusretki saaren upeassa maastossa.
  4. Tutustu San Sebastíanin kaupunkiin.
  5. Vietä rento rantapäivä auringosta nauttien.

La Gomeran miinukset

  1. La Gomeralle on verrattain huonot yhteydet – saarelle ei ole Suomesta suoria lentoja.
  2. Viikon lomalla La Gomera saattaa tuntua liiankin pieneltä ja rauhalliselta.
  3. Talvikuukausina illat voivat olla viileitä.

Lisätietoa

La Gomeran viralliset matkailusivut
Kanariansaarten viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Maria Hietala, Flickr / Chaosdeckel ja Turismo de Canarias

Päivitetty: 5.2.2015

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia