WPDEV!!
JEPLOLFuengirolahttps://wpdev.rantapallo.fi/espanja/fuengirola/Fuengirolan pitkällä rannalla voi nauttia rantalomasta eteläespanjalaisin ja ulkosuomalaisin maustein. Fuengirolassa pysyvästi asustava suomalaisväestö ja suomen kielellä saatavat palvelut pitävät huolen, ettei koti-ikävä pääse varjostamaan lomamatkaa. Rantalomailijan suosikkikohde Fuengirola on yksi Espanjan Aurinkorannikon tunnetuimmista lomakohteista ja erityisesti suomalaismatkailijoiden suosiossa. Andalusian autonomiseen alueeseen kuuluva Fuengirola on tunnettu upeista hienohiekkaisista rannoistaan, jotka jatkuvat pidemmälle kuin silmä kantaa. […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2009/01/Espanja-Fuengirola-is.jpg2009-01-07T11:58:47+02:002016-09-19T12:42:07+03:00

Fuengirola on suomalaisten suosikkikohde Espanjan Aurinkorannikolla

Etelä-Espanjassa sijaitseva Fuengirola on aurinkoinen lomakohde, jossa sijaitsee myös aktiivinen suomalaisyhteisö.

Kohdeopas: Fuengirola

Kuva: Istockphoto
Fuengirola, Espanja

Fuengirolan pitkällä rannalla voi nauttia rantalomasta eteläespanjalaisin ja ulkosuomalaisin maustein. Fuengirolassa pysyvästi asustava suomalaisväestö ja suomen kielellä saatavat palvelut pitävät huolen, ettei koti-ikävä pääse varjostamaan lomamatkaa.

Rantalomailijan suosikkikohde

Fuengirola on yksi Espanjan Aurinkorannikon tunnetuimmista lomakohteista ja erityisesti suomalaismatkailijoiden suosiossa. Andalusian autonomiseen alueeseen kuuluva Fuengirola on tunnettu upeista hienohiekkaisista rannoistaan, jotka jatkuvat pidemmälle kuin silmä kantaa.

Auringossa makoilu ei kuitenkaan ole ainoa puuha, mitä Fuengirolan rannoilla voi harrastaa: hupia lomaan tuovat esimerkiksi vesiurheilulajit sukelluksesta, vesihiihdosta ja banaaniveneilystä riippuliitoon ja surffaukseen. Fuengirola on myös golfaajien suosiossa.

Fuengirola soveltuu mainiosti lomakohteeksi myös perheille, sillä kaupungista löytyy paljon puuhaa lapsille ja koko perheelle. Kaupunki hemmottelee kävijöitä myös mielenkiintoisilla kulttuurikohteilla, joista suosituimpia ovat maurilainen Castillo de Dohail -linna sekä Calamorro-vuori.

Kuva: IstockphotoMijas, Espanja
Palmut kuuluvat olennaisesti Aurinkorannikon maisemiin.

Kuumat kesät ja leudot talvet

Innokkaat auringonpalvojat täyttävät Aurinkorannikon rannat etenkin heinä-elokuussa, jolloin sademäärät ovat erittäin vähäisiä ja lämpötilat vuoden korkeimmat. Päivän keskilämpötila nousee Fuengirolassa 20 asteen paremmalle puolelle kesä–syyskuussa ja heinä–elokuussa lämpötilat nousevat lähelle 25 astetta.

Viileintä ja sateisinta Fuengirolassa on talvella. Sateita saadaan etenkin marras–joulukuussa, ja päivälämpötila pysyttelee 10–15 asteen tienoilla joulukuusta maaliskuun alkuun.

Rantahiekkaa ja nähtävyyksiä

Fuengirolaan matkustetaan ensisijaisesti rennolle rantalomalle lämmön ja mutkattoman elämänmenon vuoksi. Toki kaupunki tarjoaa myös herkullista ruokaa ja hyvät shoppailumahdollisuudet, sillä kaupungissa on hyvä espanjalaisten vaateliikkeiden valikoima.

Fuengirolan länsipäässä sijaitsee Parque Miramar -ostoskeskus, minkä lisäksi Fuengirolan ja Mijasin rajalta löytyy suuri El Corte Ingles -tavaratalo. Plaza de la Constituciónin eli Kirkkoaukion ympäristöstä löytyy puolestaan runsaasti kenkä- ja vaateliikkeitä. Tunnelmallisilta basaarikujilta löytyy matkalaukkuihin myös täytettä: kuka voisikaan vastustaa ihania koruja, nahkaa ja keramiikkaa?

Päivän mittaisia ostosmatkoja voi tehdä esimerkiksi Málagaan, missä on loistavat ostosmahdollisuudet.

Fuengirolassa on upea kahdeksan kilometrin mittainen kaartuva hiekkaranta kahden kallioisen niemekkeen välissä, ja tämä hiekkaparatiisi mahdollistaa rantaloman parhaimmillaan. Fuengirolan ranta tarjoaa paljon viihdykettä ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Fuengirolan Paseo Maritimo on pitkä rantatie, jonka toista puolta reunustaa hiekkaranta ja toista puolta lukuisat hotellit ja ravintolat. Fuengirolan rantakatu on yöelämän vilkas keskus, jossa juhlatunnelma jatkuu aina aamun tunneille asti, eli kaupungista löytyy myös railakasta tunnelmaa.

Kuten muualla Espanjassa myös Fuengirolassa hintataso on hieman Suomea edullisempi, ja se näkyy paitsi majoitusten myös ruoan hinnassa. Shoppailija tekee erityisen hyviä löytöjä espanjalaisten vaateketjujen liikkeissä.

Puuhaa perheille

Fuengirola on suosittu perhekohde, sillä kaupungista löytyy puuhaa kaikenikäisille. Esimerkiksi Mijasin vesipuisto, Parque Aquático de Mijas, sopii jokaiselle lomalaisille vauvasta vaariin.

Retkiä pitkin Aurinkorannikkoa

Fuengirola tarjoaa retkiä maalla ja merellä. Aurinkorannikolla välimatkat eivät ole pitkiä ja autonvuokraus on helppoa. Päiväretkiä voi tehdä moniin kiinnostaviin kaupunkeihin ja illaksi ehtii takaisin hotelliin. Tutustumisretkiä voi tehdä esimerkiksi Granadaan, Sevillaan, Malagaan, Cordobaan tai Englannin hallinnoimalle Gibraltarille.

Kaupunkien lisäksi Aurinkorannikolla kannattaa tutustua myös vuoristomaisemiin. Fuengirolan pohjoispuolella sijaitsee tuhannen metrin korkuinen Mijaksen vuori, jonka rinteellä noin 400 metrin korkeudessa sijaitsee pieni Mijas, hyvä esimerkki Andalusian valkoisista kylistä. Mijasin valkoiseksi kalkittu kylä on kaunis, ehdottomasti retken arvoinen kohde. Pienestä kylästä on hienot näköalat vuorille ja alas merelle.

Retkiä voi kuitenkin tehdä muuallakin kuin tien päällä. Fuengirolan satamasta on mahdollisuus lähteä risteilylle Benalmadenan Puerto Marinaan, ja risteilyn aikana Aurinkorannikkoa voi ihailla merellisestä näkökulmasta.

Helppoa lomailua suomalaisille

Fuengirolassa asuu virallisesti noin 70 000 ihmistä, mutta kesäisin kaupungin asukasmäärä kolminkertaistuu matkailijavirtojen myötä. Costa del Solin alueella asuu pysyvästi suuri määrä suomalaisia, minkä lisäksi alue houkuttelee myös lukemattomia suomalaisia lomalaisia.

Fuengirolassa lomaileva englanninkielentaidoton pärjää periaatteessa suomella, sillä suomalaisuus näkyy ja kuuluu alueella sekä Fuengirolan palvelutarjonnassa. Fuengirolasta löytyy esimerkiksi suomalainen kahvila, ravintola, parturi, peruskoulu ja autoliike, minkä lisäksi alueella on haluttaessa saatavilla myös suomenkielisiä lääkäri- sekä hammaslääkäripalveluja.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FUENGIROLASSA

Kuva: Flickr / Martin AddisonFuengirola, Espanja
Pitkä hiekkaranta ja lämmin ilmasto houkuttelevat suomalaisia Fuengirolaan.

Hyvät lentoyhteydet Aurinkorannikolle

Suomesta on Espanjan Aurinkorannikolle hyvät lentoyhteydet. Fuengirola sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Malagan kansainväliseltä lentokentältä, mistä matkaa lomakohteeseen voi jatkaa esimerkiksi junalla tai linja-autolla.

Lennot Malagaan maksavat halvimmillaan noin 150 euroa, ja lentoaika on suorilla lennoilla noin viisi tuntia. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Malagaan tarjoavat Finnair sekä Norwegian.

Hotellit ja majoittuminen

Fuengirola on yksi Aurinkorannikon suosituimmista lomakaupungeista, mikä näkyy myös kohteen hotellitarjonnassa. Esimerkiksi Paseo Maritimon rantakadun varrella sijaitsee runsaasti hotelleja.

Fuengirolassa on panostettu perhematkailuun, joten tarjolla on paljon lapsiperheille sopivia majapaikkoja. Fuengirolassa on myös runsaasti huoneistohotelleja, jotka tarjoavat esimerkiksi ruoanlaittomahdollisuuden.

Hotelliyö Fuengirolassa maksaa keskimäärin noin 60–100 euroa halutusta tasosta riippuen. Edullisimmin lomakohteessa majoittuu vaatimattomassa hotellissa 30–40 eurolla.

Helppo liikkua ympäri rannikkoa

Fuengirolassa voi mainiosti liikkua kävellen, ja pitkä rantakatu tarjoaa kulkuyhteyden esimerkiksi Torremolinokseen.

Pidemmillä matkoilla ja retkillä linja-auto sekä juna ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta Fuengirolassa voi liikkua myös taksilla tai vuokra-autolla.

Bussimatkustaminen on Espanjassa kohtuullisen edullista, ja lähikaupunkien nähtävyyksille pääsee Fuengirolasta parilla eurolla.

Fuengirolan bussiliikenteen aikataulut ja hinnat on listattu yhteyksiä tarjavan Portillon verkkosivuilla. Junaliikenteen aikataulut ja hinnat ovat nähtävissä Renfen verkkosivuilla.

FUENGIROLAN NÄHTÄVYYDET

Kuva: Flickr / DorteFuengirola, Espanja
Fuengirolassa elää aktiivinen suomalaisyhteisö.

Castillo de Sohail

Meren rannalla sijaitsevalta kukkulalta löytyvä Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Maurilaisella linnalla on ikää jo liki tuhat vuotta ja se on kokenut historiansa aikana monia iskuja ja jälleenrakennuksia.

Sohailin linnaa on viime vuosina restauroitu ahkerasti ja iltavalaistuksessaan se on hieno näky. Linnalla järjestetään myös paljon tapahtumia ja hiekkaranta alkaa aivan linnan juurelta.

Tivoli World

Lapset ja lapsenmieliset suuntaavat mielellään noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevaan Tivoli Worldiin. Tivolimaailma on huvipuiston, kauppakeskuksen ja tapahtuma-areenan risteytys, jossa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi.

Tivoli World

Köysirata ja Calamorro-vuori

Noin 15 minuuttia kestävä gondolihissimatka yhdistää Benalmadenan rannikon ja erään Aurinkorannikon korkeimmista kohdista, 800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan Calamorro-vuoren huipun.

Hissiltä ja näköalapaikalta avautuvat näyttävät maisemat, ja vuorella riittää myös tekemistä. Matkailijoiden kannattaa tutustua esimerkiksi Kotkienlaakson asukkeihin. Hissimatka alkaa noin kymmenen kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitsevasta Arroyo de la Mielin kaupungista.

Teleferico Benalmadena

FUENGIROLAN PARHAAT

Kuva: IstockphotoMijas, Espanja
Lähellä sijaitseva Mijasin kaupunki on päiväretken väärti.

Fuengirolan parhaat nähtävyydet

  1. Paseo Maritimo
  2. Castillo de Sohail
  3. Fuengirola Zoo
  4. Calamorro
  5. Tivoli World

Unohtumattomimmat kokemukset

  • Rantapäivä pitkällä hiekkarannalla
  • Illallinen edullisessa rantaravintolassa
  • Auringonlasku hiekkarannalla
  • Päivämatka naapurikohteisiin
  • Shoppailua espanjalaisputiikeissa

Lisätietoja

Kaupunkilehti Fuengirola.fi
Aurinkorannikon viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen, Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Martin Addison, Dorte

Päivitetty: 19.9.2016

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

16 kommenttia

Miehen kanssa käydään aina joka talvi täällä rentoutumassa ja lataamassa akkuja auringossa.

Fuge on hieno paikka ja 7km Paseo Maritimo väylä mukava jos ihmiset ottaisivat kulkiessaan muut huomioon. Siellä kulkevat juoksijat, koirankusettajat, maleksijat, kävelijät, invaliidit sähköpyörineen ja vielä fillaristit kuten minä. Kaikkein itsekkäimmät ovat kävelijät ja koirankusettajat. Pysyisivät jommalla kummalla puolella eikä koko leveydellä. Olen kyllästynyt pyöräväylällä kävelijöihin ja koiriin jotka poukkoilevat eteen varoittamatta. Ajan siis autojen joukossa kun muualla on vaarallista. Autoilijat ottavat kiitettävästi pyöräilijät huomioon, kiitos siitä???

Haluaisin mennä edulliseen ja turvalliseen marinaan koko elokuuksi. Purjevene on noin 14 m pitkä. Onko tietoa?

Joulu ja Uusivuosi 2012 Fuengirolassa! Ihana ja rauhallinen paikka viettää Joululomaa.Asuttiin Hostel Nevadassa jonka omistaa tosi ystävällinen Suomalainen pariskunta.Suuri kiitos heille ja oli hyvä lapsiille että Hostellissa ei tarjota alkoholia ollenkaan,Halpa ja edullinen.
t.Fuge

59-v. terve vapaaaika mies tulisi costa del solille asumaan mutta aluksi esim. suomaisen yhteismajoitukseen jotta alkuhankaluuksilta välttyisin, voisin vaikka toimia kotiavustajana ym. Rahakukkaroni ei ole tyhjään joten eiköhän sitä viihtyisi pidempäänkin. Olosuhteet ja paikat ovat tuttuja . Kuka avustaisi alkuun , odotan yhteyksiä. Seppo Salminen

Lueskele netissä Fuengirolan omaa suomalaista lehteä fuengirola.fi. Löydät yhteystiedot useampaankin suomalaiseen kiinteistönvälittäjää. Ota heihin yhteyttä, osaavat auttaa ja tarvittaessa hakevat Malagan lentokentältä.

Olen ensikeväänä menossa pariksi kuukaudeksi koulun työharjoitteluun Fuengirolaan ja majoitus olisi hakusessa. Jos joku tietää halpoja vuokrattavia asuntoja/huoneita tai jos sielläpäin on joku tuttu joka haluaisi tienata vuokrarahaa, niin saa ilmoitella :)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *