WPDEV!!
JEPLOLBenalmadenahttps://wpdev.rantapallo.fi/espanja/benalmadena/Benalmadena tarjoaa matkailijoille runsasta aurinkoa ja vilkasta rantaelämää. Rantaelämää ja aitoa andalusialaista tunnelmaa Aurinkorannikon Benalmadena sopii koko perheen aktiiviselle rantalomalle. Kaupungissa voi nauttia ihanista rannoista, hyvästä säästä ja kiinnostavasta tekemisestä. Benalmadena sijaitsee Etelä-Espanjan Aurinkorannikolla noin parinkymmenen kilometrin päässä Malagasta. Kesäisin Benalmadena on aurinkovarma rantakohde, jossa voi nauttia rennosta lomasta. Kaupungissa on paljon rantoja sekä sopivasti […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2016/03/Espanja-Benalmadena-ranta-is-100x100.jpg2016-05-06T12:21:59+03:002016-05-06T12:21:59+03:00

Aurinkoinen Benalmadena on monipuolinen rantalomakohde

Kohdeopas: Benalmadena

Kuva: Istockphoto
Ranta Benalmadenassa

Benalmadena tarjoaa matkailijoille runsasta aurinkoa ja vilkasta rantaelämää.

Rantaelämää ja aitoa andalusialaista tunnelmaa

Aurinkorannikon Benalmadena sopii koko perheen aktiiviselle rantalomalle. Kaupungissa voi nauttia ihanista rannoista, hyvästä säästä ja kiinnostavasta tekemisestä.

Benalmadena sijaitsee Etelä-Espanjan Aurinkorannikolla noin parinkymmenen kilometrin päässä Malagasta. Kesäisin Benalmadena on aurinkovarma rantakohde, jossa voi nauttia rennosta lomasta. Kaupungissa on paljon rantoja sekä sopivasti aktiviteetteja. Lomakohteena Benalmadena sopii kaikille ja kaupungissa on kattavat palvelut ostoksista yöelämään.

Benalmadenan kaupunki jakautuu kolmeen alueeseen, jotka ovat Arroyo de la Miel, Benalmadena Costa ja Benalmadena Pueblo. Alueet ovat keskenään erilaisia, mikä tekee Benalmadenasta monipuolisen lomakohteen, jossa voi nauttia vilkkaasta rantaelämästä ja espanjalaisesta kylätunnelmasta.

Benalmadena Costaan kuuluu kaupungin ranta-alue. Alueella on paljon hotelleja ja ravintoloita. Arroyo de la Mielistä löytyy kauppoja ja pieniä paikallisia ravintoloita sekä vuokrattavia loma-asuntoja. Benalmadena Pueblo sijaitsee hieman kauempana ja on tyypillinen andalusialainen kylä valkoisine taloineen ja kapeine katuineen.

Rannat ovat Benalmadenan suurin vetonaula. Pitkä rantabulevardi ja sen päässä sijaitseva huvivenesatama ovat vierailemisen arvoisia. Kaupungissa on huvipuisto ja kaapelivaunurata, joka kuljettaa korkeuksiin ihastelemaan Aurinkorannikon maisemia.

Ranta Benalmadenassa

Kesällä yltä kyllin aurinkoa

Benalmadena on suosittu rantalomakohde ja kesäkuukaudet ovat vilkkainta aikaa kaupungissa. Lämpimintä kaupungissa on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin lämpötilat kohoavat päivisin yli 25 asteeseen. Talvikuukaudet ovat viileämpiä ja korkeimmillaan päivälämpötilat liikkuvat noin 15 asteessa.

Kesäaikaan kaupungissa on paljon matkailijoita, mikä nostaa esimerkiksi lentojen ja majoituksen hintaa. Jos haluat matkustaa vilkkaimman sesongin aikaan, kannattaa matkan suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin.

Rentoa rantalomaa ja paikallisia herkkuja

Benalmadenassa on jopa kymmenen kilometriä rantoja. Esimerkiksi Bil Bil ja Torre Bermeja ovat suosittuja rantoja kaupungissa. Suurimmilla rannoilla on kattavasti palveluita, kun taas pienemmillä voi nauttia rantaelämästä vehreän luonnon ympäröimänä. Rannoilla voi halutessaan vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Perinteisen rantalomailun lisäksi kaupunki tarjoaa myös paljon muuta tekemistä. Benalmadenan lähistöllä on useita golfkenttiä ja kaupungissa on minigolfratoja. Rantabulevardi tarjoaa kauniilla maisemilla varustetun lenkkeilypaikan. Ostoksia voi tehdä erityisesti Arroyo de la Mielin alueella, jossa pienet putiikit myyvät esimerkiksi vaatteita ja kenkiä.

Benalmadenassa on ravintoloita kaikilla kolmella alueella. Benalmadena Costan ravintoloissa on paljon myös kansainvälisten keittiöiden edustajia ja rantabulevardilla on tarjolla paljon kala-annoksia. Arroyo de la Mielissä on paikallisia ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan esimerkiksi tapaksia viinin tai oluen kera.

Benalmadenan lähellä on paljon päiväretkikohteita. Kaupungista voi esimerkiksi lähteä katsomaan nähtävyyksiä Malagaan, shoppailemaan Fuengirolaan tai vesipuistoon Torremolinokseen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOHTEESSA

Benalmadenan Puerto Marina

Lentäen Malagan kautta

Helpoiten Benalmadenaan pääsee lentäen Malagan kautta. Esimerkiksi Finnairilla ja Norwegianilla on suorat lennot Helsingistä Malagaan. Edullisimmillaan suoran lennon voi saada parilla sadalla eurolla, mutta suosituimpina loma-aikoina lippujen hinnat voivat kohota reilusti yli 500 euroon. Malagaan pääsee lentäen myös useiden Euroopan kaupunkien kautta ja vaihdon sisältävä lento voi olla jopa satoja euroja halvempi kuin suora lento.

Malagan lentokenttä sijaitsee vain 11 kilometrin päässä ja lentokentältä Benalmadenaan pääsee junalla, taksilla tai autolla. Lentokentällä on lukuisten eri yritysten autonvuokrauspisteitä. Junamatka lentokentältä Benalmadenaan maksaa pari euroa ja kestää parikymmentä minuuttia. Taksimatkan hinnat ovat 20 eurosta ylöspäin.

Majoitus Benalmadenassa

Benalmadenassa on tarjolla lukuisia eri tasoisia hotelleja. Toinen suosittu majoitusvaihtoehto kaupungissa on asunnon vuokraaminen. Benalmadenassa on sekä yksityisten että yritysten omistamia loma-asuntoja, jotka ovat vuokrattavissa. Kaupungissa on myös hostelleja, jotka sopivat pienemmällä budjetilla matkustaville.

Liikkuminen Benalmadenassa

Benalmadenan alueiden sisällä pystyy liikkumaan helposti kävellen. Pidemmät matkat alueiden välillä voi taittaa bussilla tai taksilla.

Benalmadenasta voi tehdä retkiä Aurinkorannikon ja Andalusian muihin kaupunkeihin autolla, bussilla tai junalla. Lähijunalla pääsee Arroyo de la Mielissä sijaitsevalta juna-asemalta esimerkiksi Malagaan tai Fuengirolaan. Pidemmälle reissulle voi vuokrata auton ja lähteä kiertelemään Andalusian valkoisia pikkukyliä ja historiallisia kaupunkeja.

BENALMADENAN NÄHTÄVYYDET

Castillo de Colomares

Rantabulevardi

Benalmadenan rantabulevardilla voi ihastella kauniita rantamaisemia, pysähtyä vaikkapa kahvilaan herkuttelemaan jäätelöannoksella tai virvokkeilla tai hankkia tuliaisia. Bulevardin varrella on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Rantabulevardi alkaa läheltä Castillo de Bil Bil -rakennusta. Arabialaiseen tyyliin suunniteltu Castillo de Bil Bil on yksi Benalmadenan tunnetuimmista rakennuksista, joka toimii usein paikkana näyttelyille ja kulttuuritapahtumille. Rantabulevardi päättyy Puerto Marinan satama-alueelle.

Huvivenesatama Puerto Marina

Puerto Marina on vilkas satama-alue, jossa voi nähdä jopa satoja laivoja pysäköityinä. Puerto Marinassa on runsaasti erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Satama-alue sopii myös yöelämästä nauttimiseen, sillä siellä on baareja ja yökerhoja. Satamasta voi ostaa veneretkiä merelle tai vuokrata Segway-kulkuvälineen ja lähteä tutkiskelemaan kaupunkia.

Tivoli World -huvipuisto

Benalmadenan huvipuisto Tivoli World tarjoaa viihdykettä kaikenikäisille jopa 40 erilaisella laitteella ja nähtävyydellä. Lisäksi huvipuistossa järjestetään näytöksiä ja konsertteja sekä esityksiä lapsille. Huvipuiston laitteisiin pääsee ostamalla joko rannekkeen tai yksittäisiä lippuja. Lisäksi puistoon on sisäänpääsymaksu, joka on maksettava, vaikka ei laitteita käyttäisikään.

Huvipuistossa on paljon ravintoloita, joista saa eri tyylisten keittiöiden antimia. Alueella on myös pelikojuja sekä matkamuistomyymälä.

Tivoli Worldin sisäänkäynnin lähellä on isot markkinat kerran viikossa. Markkinoilta voi ostaa käsitöitä, vaatteita ja elintarvikkeita. Markkinat aukeavat aikaisin aamulla ja sulkeutuvat iltapäivällä.

Teleferico-kaapelivaunurata

Teleferico-kaapelivaunu kuljettaa matkailijat ylös Monte Calamorron huipulle noin 770 metrin korkeuteen. Ylhäältä aukeaa upeat maisemat Malagan alueen rannikolle. Kaapelivaunun pysähdyspaikalta alkaa useampi vaellusreitti ja vaunulla voi halutessaan kuljettaa ylös myös pyörän.

Kaapelivaunun reitin aloituspysäkki on lähellä Tivoli World -huvipuistoa. Kolmen kilometrin matka kaapelivaunulla kestää noin 15 minuuttia. Liput kannattaa ostaa etukäteen internetistä, sillä hinta on edullisempi kuin paikan päältä ostettuna.

Castillo de Colomares

Castillo de Colomares on Kristoffer Kolumbukselle ja Amerikan mantereen löytämiselle omistettu linnamainen rakennus, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1987. Rakennus sijaitsee hiukan Benalmadenan ulkopuolella ja se on avoinna vierailijoille ympäri vuoden. Sisäänpääsy maksaa pari euroa.

Benalmadenan perhospuisto

Benalmadenan perhospuisto esittelee erilaisia perhosia ja tarjoaa tietoa näistä hyönteisistä. Puistossa on nähtävillä jopa 1 500 perhoslajia. Perhospuisto on auki joka viikonpäivä. Liput ovat edullisempia internetistä etukäteen ostettuna.

BENALMADENAN PARHAAT

Bnalmadenan satama

Parhaat aktiviteetit lapsiperheille

1. Päivä rannalla
2. Ilta Tivoli World -huvipuistossa
3. Vierailu Sealife Benalmadenassa
4. Retki yläilmoihin kaapelivaunun kyydissä
5. Perhosten ihastelu Benalmadenan perhospuistossa

Parhaat päiväretkikohteet

1. Malaga
2. Fuengirola
3. Torremolinos
4. Marbella
5. Mijas

LISÄTIETOA

Benalmadenan matkailutoimisto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Miguel Angel, Terry Whalebone, Kate, Sarah, Dodo Dodo, Sharon Ingerson

Päivitetty: 6.5.2016

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita