WPDEV!!

Espanjan Aurinkorannikko on lapsiperheiden lomaklassikko

Kohdeopas: Aurinkorannikko

Kuva:
Costa del Sol

Espanjan Aurinkorannikko on maan eteläosassa sijaitseva loma-alue, joka tunnetaan myös nimellä Costa del Sol.

Costa del Sol pysyy kestosuosikkina

Andalusian maakunnassa sijaitseva Costa del Sol on 160 kilometrin mittainen rantaviiva, joka on osa Malagan provinssia. Alueella on noin 1,5 miljoonaa asukasta.

Espanjan Aurinkorannikko on yksi suomalaisten suosikkikohteista. Alueella on vuosittain yli 320 aurinkoista päivää, jotka takaavat otolliset puitteet rantalomaa etsivälle matkailijalle. Jo vuosikymmeniä Costa del Sol on tunnettu helpon välimatkan päässä sijaitsevana aurinkolomakohteena, josta löytyy loputonta rantaviivaa, ripaus luksusta ja runsaasti harrastusmahdollisuuksia.

Costa del Solin suosituimmat lomakohteet

Kulttuuria ja kyliä

Jos aurinkotuolissa käy aika pitkäksi, eivät kulttuuririennotkaan ole kaukana. Malagan kaupunki tunnetaan maailmanluokan museoistaan ja mielenkiintoisista nähtävyyksistään. Englannille kuuluvalle Gibraltarille voi myös helposti tehdä päiväretken.

Aurinkorannikolla on useita viehättäviä kyliä, joissa kannattaa vierailla omalla vuokra-autolla. Esimerkiksi historiallinen Ronda ja Mijasin valkoinen kylä ovat visiitin arvoisia paikkoja, joihin on vain muutaman kilometrin matka suosituimmista lomakeskuksista.

Helppo kohde lapsiperheille

Lasten kanssa matkustaville Espanjan Aurinkorannikko on mainio kohde hyvien lentoyhteyksiensä ja monipuolisten kohteidensa ansiosta. Pienten lasten kanssa viihdytään Fuengirolan rauhassa, kun taas vauhtia kaipaavat kouluikäiset ja teinit ihastuvat Torremolinokseen, josta löytyy esimerkiksi vesipetojen Aqualand.

Aurinkorannikolta löytyy hauskoja aktiviteetteja teemapuistoista eläintarhoihin ja vesipuistoihin – tarvittaessa uusi käyntikohde vaikka jokaiselle päivälle. Alueen valttikorttina tunnetut rannat tarjoavat myös runsaasti mahdollisuuksia kokeilla vesiurheilulajeja.

Monet suomalaisperheet ovat päätyneet jäämään Aurinkorannikolle pidemmäksikin aikaa, sillä Fuengirolassa toimii suomalainen koulu, jossa voi opiskella aina ylioppilaaksi saakka.

Lasten riemuloma Costa del Solilla

Esimerkiksi retki Gibraltarille on hauska ohjelmanumero koko perheelle. Iso-Britannialle kuuluva alue on häkellyttävä sekoitus Espanjaa ja Englantia lämpimine ilmastoineen ja punaisine puhelinkoppeineen, mutta parhaiten Gibraltar tunnetaan vuorestaan. Lapsilla on hauskaa bongatessaan Gibraltarin kuuluisia apinoita vuoren huipulta.

Eksoottisia eläimiä pääsee ihastelemaan myös Aurinkorannikon eläinpuistoissa. Esteponan Selwo Aventura -puistosta löytyy yli 2 000 eläintä, joiden joukossa on muun muassa kirahveja, tiikereitä ja elefantteja. Fuengirolan Bioparc on toinen alueen eläintarhoista, ja Torremolinoksen Cocodrilos Park puolestaan on erikoistunut krokotiileihin.

Costa del Solin alueella on kesäsesongin aikana runsaasti kiertäviä tivoleja ja markkinoita, joilla kannattaa piipahtaa nauttimassa espanjalaisesta karnevaalitunnelmasta. Benalmadenassa sijaitseva Tivoli Worldin huvipuisto puolestaan sopii erityisesti perheen pienimmille.

Golfia auringon alla

Monet suomalaisetkin matkustavat Aurinkorannikolle nimenomaan golfaamaan. Costa del Solin alueelta löytyy kymmeniä laadukkaita golfkenttiä, joista osa kuuluu koko Euroopan parhaimmistoon. Leudon talven ansiosta golfaus onnistuu Aurinkorannikolla ympäri vuoden.

Golfin lisäksi Aurinkorannikolla harrastetaan paljon vesiurheilulajeja. Toki Välimeren aaltoja voi ihailla myös veneen kyydistä veneretkien ja kalastuksen merkeissä. Tennis, ratsastus, vaellus ja pyöräily ovat myös suosittuja lajeja Costa del Solin auringossa.

Hyvä tietää Aurinkorannikosta

Espanjan Aurinkorannikko sopii rantaelämästä nauttivalle matkaajalle, joka kaipaa lomaltaan varmaa aurinkoa ja lomakeskuksen takaamia palveluja. Lapsiperheet löytävät alueelta myös paljon hauskoja aktiviteetteja. Suomalaisten suosimalle Aurinkorannikolle on helppo matkustaa myös pidemmäksi aikaa.

Eteläisessä Espanjassa keskikesän helle voi tuntua painostavalta – mittari kipuaa päivä toisensa jälkeen 30 asteen paremmalle puolelle. Kevät, alkukesä ja syksy ovatkin ihanteellisia ajankohtia matkustaa Aurinkorannikolle.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN AURINKORANNIKOLLA

Costa del Solin valkoiset kylät

Lentäen aurinkoon ympäri vuoden

Suomesta tehdään paljon valmismatkoja Aurinkorannikolle. Kuumin sesonki ajoittuu kesäkuukausille, mutta matkoja on tarjolla ympäri vuoden. Kätevä pakettimatka sisältää lentojen lisäksi myös majoituksen.

Omatoimimatkaajan on myös helppo matkustaa Aurinkorannikolle lentämällä suoralla lennolla Malagaan. Reittilentoja Helsingistä operoivat muun muassa Finnair ja Norwegian. Ryanairilla on kesäreitti Tamperelta Malagaan. Edestakaisten lentojen hinnat Malagaan alkavat noin 200 eurosta ylöspäin.

Loma-asunto, hotelli tai hostelli

Aurinkorannikolla eivät majoitusvaihtoehdot lopu kesken. Tarjolla on hotelleja kaikenlaisilla tähtiluokituksilla sekä pienempiä yksityisiä majataloja. Isommista kaupungeista löytyy myös nuorisohostelleja, kun taas luksusta etsivän matkailijan kannattaa suunnata Marbellaan. Myös vuokrattavat loma-asunnot ovat Aurinkorannikolla suosittuja.

Liikkuminen on helpointa vuokra-autolla

Espanjan Aurinkorannikolla vuokra-auto on kätevä kulkuneuvo, jolla pääsee näppärästi tutkimaan koko aluetta. Autonvuokraus onnistuu helposti vaikka jo kotimaasta käsin.

Pienemmissä kylissä ja kaupungeissa pääsee liikkumaan hyvin myös jalkaisin. Aurinkorannikolla palvelevat myös toimivat bussi- ja junaverkostot. Takseja on alueella paljon ja kuljettajat käyttävät taksamittareita.

AURINKORANNIKON MATKAKOHTEET

Malagan nähtävyydet

Kulttuurikaupunki Malaga

Aurinkorannikko ei ole pelkkiä hiekkarantoja ja aurinkotuoleja – alueelta löytyy myös Malagan kaupunki, joka hurmaa matkailijan historiallisilla nähtävyyksillään ja ostosmahdollisuuksillaan. Malaga tunnetaan lukuisista museoistaan, joista arvostetuin lienee kaupungin oman kasvatin Pablo Picasson töitä esittelevä museo. Myös taiteilijan lapsuudenkoti on avoinna vierailijoille.

Luksuslomailijan Marbella

Aurinkorannikolla lomaillessa kannattaa ottaa suunnaksi Marbella. Luksuskohteena tunnettu kaupunki on kuuluisa etenkin huvijahteja ja ökyautoja kuhisevasta Puerto Banus -satamasta, jossa voi myös shoppailla designer-liikkeissä. Toisenlaisen puolen Marbellasta voi nähdä kaunissa vanhassakaupungissa, jossa sijaitsee viehättävä aukio Plaza de los Naranjos.

Suomalaisten suosima Fuengirola

Suomalaiset viihtyvät rauhallisessa Fuengirolassa sekä lomailemassa että asumassa – pikkukaupungissa on varsin merkittävä suomalaispopulaatio. Suomalaisen koulun sekä muiden kotimaisten palveluiden ansiosta Fuengirola on helppo asuinpaikka talvea pakeneville perheille ja eläkeläisille. Pitkien hiekkarantojen Fuengirola on leppoisa lomakohde, jonne palataan yhä uudelleen.

Vauhdikas Torremolinos kutsuu viihteelle

Fuengirolaa vilkkaampi vaihtoehto löytyy läheltä – Torremolinos on sykkivä lomakeskus, jossa viihtyvät niin lapsiperheet kuin nuorisoporukatkin. Kaupunki tunnetaan kauniista hiekkarannoistaan, joista kuuluisin on kalaravintoloiden reunustama Carihuela. Erilaiset teemapuistot pitävät perheen nuorimmat jäsenet tyytyväisinä, kun taas juhlijat suuntaavat kaupungin lukuisiin baareihin ja yökerhoihin.

AURINKORANNIKON PARHAAT

Costa del Solin huvisatama Puerto Banus

Aurinkorannikon parhaat elämykset

 1. Rentoudu Aurinkorannikon upeilla hiekkarannoilla.
 2. Näe Malagan museot ja kulttuuriaarteet.
 3. Vuokraa auto ja kiertele alueen pienissä ja tunnelmallisissa kylissä.
 4. Kokeile golfia Aurinkorannikon huippukentillä.
 5. Koe ripaus luksusta Marbellassa.

Viisi tärppiä lapsiperheille

 1. Aurinkorannikolla on vesipuistoja muun muassa Torremolinoksessa ja Mijasissa.
 2. Poikkea Benalmadenan akvaariossa ihastelemalla vedenalaista elämää.
 3. Eläinpuistot sopivat kaikenikäisille – kokeile Esteponan Selwo Aventuraa tai Fuengirolan Bioparcia.
 4. Erityisesti perheen pienimmät viihtyvät Tivoli World -huvipuistossa.
 5. Ota kaikki irti ilmaisista lomahuveista: rantaleikeistä ja lämminvetisestä merestä.

Aurinkorannikon miinukset

 1. Keskikesän raju helle saattaa tuntua raskaalta.
 2. Espanjan Aurinkorannikolla on paljon turisteja.
 3. Talvikuukausina huoneistot ovat viileitä.

Lisätietoa

Aurinkorannikon viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr/Steve-h, Flickr/Gert Mewes, Flickr/Tomas Fano

 • I need Spain
 • Vueling

Päivitetty: 1.3.2016

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia