Tyylillä matkustaen

by satuvw on 20.09.2011 · 6 comments

Törmäsin tähän ihmeellisyyteen keskellä kesää ja keskellä Norjaa. Hotelli pyörien päällä, Das Rollende Hotel.

Juttelin hetken kuskin kanssa ja hän kertoi että matkoja näillä pyörien päällä kulkevilla hotelleilla tehdään ympäri maailmaa. Australiassa ja Yhdysvalloissa tosin on käytössä bussit, joissa bussin takaosa muuntuu petitiloiksi. Ja yleensä peräkärryä vetää normaali turistibussi missä matkustajat istuskelevat päivisin ja katselevat maisemia.

Tämän peräkärryn toinen sivuseinä avautuu eräänlaiseksi terassi-katokseksi mitä kautta asiakkaat pääsevät omiin ”huoneisiinsa”. Tarvittaessa väliseiniä voidaan myös poistaa niin että pariskunnat saavat omat yhteiset sviittinsä. Suihku- ja WC palvelut löytyvät leirintäalueilta missä tämä hotelli-ihme pysähtyy aina öiksi.

Lähtisitkö sinä mukaan? Minä en… Mutta jos innostuit, Rotel Toursin sivuilta löytyy lisää infoa. Saksaksi. :)

{ 6 comments… read them below or add one }

Lauri Pietikäinen syyskuu 20, 2011 16.05

Niinpä, kaikkee se saksalainen keksii :)
Minulle sopiii paremmin sellainen perinteinen matkustustapa. Luulen, että saattaisi tulla
suuria sopeutumisvaikeuksia kolmenkymmenen täsmällisen ja aikataulussa pysyvän järjestyksen ihmisen kanssa.
Hurtigrute esim. on sopivan avara, meillä on juniorin kanssa tarkoitus ajaa Itä-Ruijan reitti Kirkenesiin joko ensi tai seuraavana viikonloppuna. Mukavaa välistä kokea pohjoisen rannikko ihan leppoisissa tunnelmissa.

Vastaa

satuvw syyskuu 20, 2011 19.33

Olen ihan samoilla linjoilla, muiden aikatauluissa pysyminen ei lomaillessa varsinkaan oikein sopisi luonnolle. Kaveriporukassa kylläkin, mutta ei näin isossa ryhmässä. Ihanaa kun pääsette nauttimaan Hurtigrutenin tunnelmasta!!

Vastaa

rva ruusunen syyskuu 20, 2011 19.04

Oh, olipas hauska juttu! :D Ideana aika ihana, eri asia miten tuo toimii (;

Vastaa

satuvw syyskuu 20, 2011 19.35

Ilmeisesti toimii, firma on ollut pystyssä 60-luvulta asti!! Ja kuulemma lähinnä kuljettaa hieman vanhempaa väestöä. Itse kyllä ihmettelin että miten tuonne saa itsensä tungettua jos jo paikkoja kolottaa. Ja joutuukohan ylärivin maisemapaikoista maksamaan enemmän….? :)

Vastaa

Heli syyskuu 21, 2011 10.03

En kyllä minäkään lähtisi tuollaisen matkaan. Voisi oma laatikko alkaa ahdistaa jossain vaiheessa.
Muistan nähneeni tuollaisen systeemin joskus tosi kauan sitten (n. 25 v) ruotsinlaivalle menossa. Siitä sitä sitten ihmeteltiin ja päiviteltiin, että kaikkea ne saksalaiset keksivätkin ;)

Vastaa

satuvw syyskuu 21, 2011 15.10

Kyllä, saksalaiset osaavat soveltaa! :) Kuulemma hieman isomman kokoisilla matkustajilla on ollut pieniä käytännön ongelmia boksien koon vuoksi…

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: