Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "add-widget-1". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "slider". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "h-spacer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "f-spacer". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Deprecated: Non-static method thesis_head::build() should not be called statically in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/html/frameworks.php on line 10
Minun Osloni - Destination Unknown - matkablogi
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Minun Osloni

by satuvw on 28.09.2010 · 11 comments

Aikaisemmin käsittelyssä oli ”Minun Helsinkini” ja nyt uuden kotimaani pääkaupunki Oslo. Vaikka olenkin käynyt Norjassa vuosittain melkein kymmenen vuoden ajan, olen aikaisemmin aina painanut Oslon kohdalla kaasua ja kadonnut vauhdilla vuorien keskelle. Nyt oli kuitenkin aika ottaa itseäni niskasta kiinni ja tutustua pääkaupungin vilinään.

Jos jätetään rautatieaseman edustalla viihtyvät narkkarit ja huumekauppiaat huomioimatta, Oslo oli erittäin positiivinen yllätys! Tekemistä ja nähtävää riitti niin että emme viikonlopussa ehtineet mieheni kanssa tehdä kaikkea sitä mitä olisimme halunneet. Toki sunnuntain puolimaraton vei melkein puolet viikonlopusta. Ja aiheeseen liittyen, vaikka kommenteissa tästä onkin keskusteltu: kyllä, selvisin juoksusta ja aikaa kertyi 2h13min ja risat. Maalissa oli aika lailla voittajaolo vaikka nyt jo on sellainen kutina että pian pitää päästä parantamaan aikaa!

Tutustuimme kaupunkiin ”Oslo pass” turistikorttien voimin. Kortin voimassaoloaikana voi muun muassa reissata mielin määrin Oslon liikennevälineissä, vierailla ilmaiseksi oikeastaan kaikissa museoissa, osallistua kaupunkikävelyihin ja parkkeerata ilmaiseksi tietyillä parkkipaikoilla. Keskustassa liikkuminen on liikuntarajoitteisellekin (=mieheni, kävelee edelleen sauvojen kera) helppoa sillä ratikka-, metro- ja bussiyhteydet ovat erinomaiset. Lisäksi ainakin bussissa ja ratikoissa ilmoitetaan aina seuraavan pysäkin nimi, joten kartan kanssa on helppo suunnistaa ei niin tuttuihin paikkoihin.

Ja sitten muutamia henkilökohtaisia Oslo-suosikkejani. ”Hop on – Hop off” purjelaiva joka tosin kulkee ilman purjeita. Pysähtymispaikat ovat oopperatalolla, kaupungintalolla ja Bygdøy:lla. Ihanan leppoisa tapa nähdä Osloa vesiltä käsin. Ja auringon paistaessa olisi varmasti vielä ihanampi kokemus kuin kylmän tuulen tuivertaessa ja viltteihin kääriytyneenä…

Voivatko patsaat olla mielenkiintoisia ja koskettavia (ei kirjaimellisesti)? Kyllä! Mieleni sai muuttumaan Vigelandsparkenissa olevat Gustav Vigelandin pronssi-, graniitti- ja rautapatsaat. Melkein graniitti herää henkiin… Nyt ymmärrän miksi tämä on yksi Oslon suosituimpia nähtävyyksiä.

Suuria majesteettisia puistoalueita lukuun ottamatta Oslossa oli jotain samaa kuin Helsingissä, arkkitehtuurisesti ainakin.

Lisäksi vierailimme tosi pikaisesti Kontiki- ja Fram-museoissa. Näihin palaamme vielä uudestaan ajan kanssa. Molemmat museot kertovat hurjia tarinoita aikansa seikkailijoista, niin napapiirien valloittajista kuin Tyynellämerellä puulautalla purjehtivista retkeilijöistä.
Ja vielä loppuun sana hintatasosta. Yhteen sanaan tiivistettynä = kallista. Toki Oslostakin varmasti matkailija löytää hyviä diilejä, mutta varsinkin ulkona syöminen ja juominen maksaa. Näin esimerkkinä intialaisessa ravintolassa kahden hengen pääruuat, kaksi olutta ja yksi annos naan-leipää kevensivät kukkaroa noin kahdeksallakymmenellä eurolla. Auts.

{ 11 comments… read them below or add one }

rva ruusunen syyskuu 29, 2010 4.58

Oslo on kutitellut matkailukohteena jo pidemmän aikaa, mutta juuri tuon hintatason takia siirrän sitä aina eteenpäin.Mutta raportti oli kuitenkin oikein tervetullut! Teidän ei auta muuta kuin aloittaa ekskursio edullisista ruokamestoista (;

Vastaa

Liisa syyskuu 29, 2010 5.31

Me yövyimme Oslossa kevään Hurtigruten reisulla,sitä kautta menimme Bergeniin ja nousimme laivan kyytiin. Ihan pikainen kierros hotellin lähistöllä olevalle ostoskeskukselle. oli niin tiivis tuo matka. Jäin harmittamaan vähäinen tutustumisaika.

Vastaa

Heli syyskuu 29, 2010 6.45

Sitten kun eksytte Bygdøyhin seuraavan kerran, kannattaa käydä katsomassa myös oikeita viikinkilaivoja.

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth syyskuu 29, 2010 16.24

Rva ruusunen, ei muuta kuin lottoamaan tai ankara säästökuuri päälle! :) Ei vaan, kyllä Oslossa vähemmälläkin pärjää. Lounaat me nautittiin picnic tyylisesti ja esim. Oslo kortilla näkee enemmänkin kuin rahan arvosta. Mutta totta puhut, pitää aloittaa uusi Oslo-sarja edullisista ruokapaikoista. :) Kunhan selviän ensin uudestaan kaupunkiin!Liisa – jos on mahdollisuus niin kannattaa käydä ajankin kanssa, oli kyllä niin kiva paikka. Itse taas haaveilen tuosta Hurtigruten reissusta… :) Heli – viikinkilaivat kutkuttelivat mutta aika ei vain antanut myötä. Seuraavaa reissua varten on jo pitkä lista käyntipaikkoja merkittynä.

Vastaa

Fjordinna syyskuu 29, 2010 19.24

Minäkin olin viimeviikonloppuna Oslossa, ehkä olemme törmänneet, sissä vastaan tuli monta suomea puhuvaa, toisin kun Bergenissä. Pidin kaupungista erittäin paljon. Kulttuuria, kivoja ravintoloita, ja mieletön oopperatalo. Oli eka vierailu Oslossa ja jo suunnitellaan seuraavaa. Onneksi kaveri asuu kaupungissa ja hänen luonaan saa yöpyä, niin ei tule niin kamalan kallista(asuu muuten Bygdöyllä).

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth syyskuu 29, 2010 20.02

Hauskaa, ehkä tosiaan törmäsimme! :) Mieheni kanssa yhteinen kieli tosin on Englanti, hän kun on briteistä kotoisin ja yhden viikon kestänyt suomen intensiivikurssi ei oikein vielä riittänyt… :) Wau, Bygdöillä olisi varmasti upea asua!

Vastaa

kalastajamuija ja lappilifestyle syyskuu 30, 2010 13.24

Ihana Oslo juttu:) Olen tulossa kaverini kanssa sinne jenteturille marraskuun alussa. Kuola valuu jo kun ajattelen niitä sushiravintoloita jne.. ei niinkään niiden laskuja:)Hyvin juostu!!!!

Vastaa

Avletto syyskuu 30, 2010 18.46

Mutta kun nuoret ihmiset hyvin syövät, niin se on kuin rahaa pankkiin laittais, vai menikös se nyt noin.Joka tapauksessa hieno Oslo kuvaus.Minä tykkään Vigelandin puiston patsaista eniten sinnataggenista, siitä kiukuttelevasta pojasta. Oman poikani opettaja Bjørn oli lempinimeltään sinnataggen ja kun katsoi miestä ja muisti patsaan niin paljon valkeni.Minäkin suosittelen viikinkilaivoja ja sitten Henie Onstad senteriä Høvikissä.

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth syyskuu 30, 2010 19.25

Juu turha sitä muuten on syödessä niitä laskuja miettiä. Sitten viikonlopun jälkeen voi kauhuissaan tuijotella kuitteja. :) Kiukutteleva poika oli yksi omiakin suosikkejani, jätin sen kuvan mahdollista myöhäisempää käyttöä varten :)

Vastaa

Johanna syyskuu 30, 2010 20.40

Voi kun nayttaa upealta! Tahtoo Osloon. Ja ei sen puoleen, tahtoo Norjaan. En ole koskaan kaynyt, havettaa ihan tunnustaa. Kiitos kivasta postauksesta. Tasta voi taas alkaa suunnitella matkoja, jos ei muuta, niin nojatuolimatkoja.

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth lokakuu 1, 2010 21.30

Sieltä rapakon takaa on tänne tosin hieman enemmän matkaa… Mutta suosittelen kyllä jos aikaa seuraavalla kotimaan visiitillä riittää!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


Deprecated: Non-static method thesis_javascript::output_scripts() should not be called statically in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/html/frameworks.php on line 22