Valsesia River Contest

by satuvw on 03.06.2010 · 0 comments

Näin suomilomailun lopussa on vielä hyvä tilaisuus päivittää pikaisesti viimeiset Italian kuulumiset. Ihan siltä varalta että melontamatka Italian Alpeille siintää jo silmissä ensi kevättä ajatellen, kannattaa ajoittaa visiitti Valsesia River Contestin aikoihin. Lämminhenkinen tapahtuma Italialaiseen tyyliin, mitkään aikatauluthan eivät olleet tehty pidettäviksi mutta muuten kaikki sujuikin mainiosti. Ja odottaessa pystyi aina nauttimaan viereisen jäätelöbaarin antimista.

Kisat järjestettiin yksipäiväisinä ja päivän sana oli boatercross. Boatercrossissa X kappaletta melojaa aloittaa kisan samaan aikaan, ja yksi tai kaksi kosken nopeimmin laskenutta pääsevät seuraavalle kierrokselle. Ja näin edetään kunnes voittaja on selvillä.

Boatercross-kisat avattiin Italiassa suuren suosion saavuttaneilla Stand Up Boardeilla (SUP). Aluksi erittäinkin huvittavaa katsottavaa, mutta puolen tunnin jälkeen viiden minuutin suoritusten seuraaminen oli hieman puuduttavaa.
Ja tyylejä oli yhtä monta kuin kisaajaa.
Sain ylipuhuttua mieheni ottamaan kanssani osaa ”Topo Duo” kisaan, eli kaksikkokajakkien boatercrossiin. Ihan vaan leikkimielellä. Ensimmäisessä hiitissä jäimme kakkosiksi mutta pääsimme mukaan finaaliin. Finaalisuorituksessa sitten minua tahdittikin takanani melovan mieheni kannustus ”paddle f*****g faster, paddle!!”. Ilmeisesti pieni takapuoleen potkiminen auttoi, voitimme finaalit ylivoimaisesti. Mutta eikös kuvassa näytäkin siltä että mieheni ei tee mitään muuta kuin toimi peräsimenä….? 
(Kuva: Dan Cassen) 
Naisten yksilökilpailussa olisin ilmeisestikin kaivannut matkaan vastaava karjuvaa kannustajaa. Mutta onhan kakkossijallakin ihan mukava aloittaa melontakausi ja saa nähdä löydänkö tänä kesänä itsestäni sen sisäisen ”tappajan” joka jyrää boatercross-kisoissa kaikkien yli. Tai päältä. Mistä nyt parhaiten pääsee.  :) 
Kuva: Simon Westgarth
Kuva: Sabina Fon Caramella
Oman vajavaisen kokemukseni perusteella Italian kisoissa on muuten parhaat palkinnot, kuten alla oleva  kaksikkokisasta voitettu juustoboksi parin viinipuollon kera todistaa!
Mutta se Italiasta. Rentouttava loma Suomessakin on ohitse ja Norjan kesäiset seikkailut alkamassa… 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: