Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 0

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "add-widget-1". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "slider". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "h-spacer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "f-spacer". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Deprecated: Non-static method thesis_head::build() should not be called statically in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/html/frameworks.php on line 10
Päivä vuorilla - Destination Unknown - matkablogi
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Päivä vuorilla

by satuvw on 05.07.2009 · 0 comments

Säätieteilijät taisivat kerrankin olla oikeassa ja helteinen sää loppui säätiedotustenkin mukaan eiliseen. Nyt sateen ropistessa kattoon on oikeastaan ihana fiilistellä eilistä, vielä aurinkoista ja ehkä liiankin kuumaa, vaellusta Jotunheiminin kansallispuiston ”Besseggen” harjanteella (lopussa muutamia ”hyödyllisiä” linkkejä).
(Kuvat saa klikkaamalla isommaksi)

Melontatauko jatkui vielä eilen, ja päätös siitä mitä muuta voisi tehdä oli helppo. Kaikkena sinä aikana mitä olen täällä Sjoan suunnalla viettänyt (2,5 kokonaista kesää & lukemattomia kahden päivän – 2 viikon visiittejä), en ole oikeastaan nähnyt täällä muuta kuin koskia & jokia. Ja putouksia. Ja lisää koskia ja jokia. Kohteeksi valittiin siis Besseggen, mikä on yksi Norjan suosituimmista vaelluskohteista. Se ei tosin sovi aivan sunnuntai-kävelijöille. Vaelluksella aikaa menee kuudesta kahdeksaan tuntia, ja korkein huippu matkan varrella on 1700 metrin korkeudessa!

Lähdimme matkaan pienellä laivalla Gjendesheimista, mistä matkaa vaelluksen alkupisteeseemme Memurubuun oli parisenkymmentä minuuttia.

Onneksi siirsimme matkaan lähdön vasta iltapäivään. Vaikka vettä vaelluksen aikana saikin tankattua muutamasta lähteestä ja sulamisvesipuroista, jos olisimme lähteneet haikille aamusta, olisimme saavuttaneet jyrkimmät kohdat juuri keskipäivän aikaan. Ja vesi ei olisi varmastikaan riittänyt…

Reissueväät olivat ehdottomat. Nämä banaanit vaan taisivat nähdä parhaimmat päivänsä jo jokin aika sitten…


Reitin jyrkimmissä kohdissa eteneminen oli jonkinlaista kiipeilyn ja konttauksen välimuotoa. Molemmilla puolilla olevat jyrkänteet tuntuivat olevan välillä aivan liian lähellä ja korkeanpaikankammo alkoi tehdä uhkaavasti tuloaan…

Päivän saldo väsyneiden jalkojen lisäksi oli kuitenkin pitkälti plussan puolella; upeita maisemia, liikuntaa kerrankin jaloille yläkropan sijaan, ja hieman kokonaisvaltaisempaa rusketusta pelkästään käsien ja naaman sijaan! :)
Ja niitä linkkejä:

Notice: Undefined property: thesis_comments::$comments in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 43

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/classes/comments.php on line 43

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


Deprecated: Non-static method thesis_javascript::output_scripts() should not be called statically in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/themes/thesis_186/lib/html/frameworks.php on line 22