Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Helpoimmat koheet aloittaa yksin matkustus - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Helpoimmat koheet aloittaa yksin matkustus

Mä tykkään ja nautin yksin matkustamisesta, vaikka välillä onkin mukavaa vaihtelua matkustaa jonkun kanssa. Matkustin ensimmäisen kerran yksin joulukuussa 2013, jolloin lähdin muutamaksi päiväksi Saksaan. Ennen lähtöä jännitti aika lailla, mutta kaikki sujui hyvin. Eniten jännitin kartan lukua ja sitä, miten löydän paikasta toiseen. En ikinä ole ollut hyvä lukemaan karttaa, mutta sekin taito on ainakin jonkin verran kehittynyt. Nykyään matkoilla turvaudun MAPS.ME -sovellukseen, mikä toimii myös offline tilassa, kunhan muistaa ladata kartat etukäteen.

Mulle yksin matkustaminen tuntui heti alussa todella luontevalta ja itselle sopivalta jutulta. Luulen asiaa helpottaneen se, että olin reissannut paljon perheen kanssa, joten lentokentät, laivat ym. matkailuun liittyvät jutut olivat entuudestaan tuttuja. Lisäksi olen aina viihtynyt hyvin myös yksin, ja olen huomannut etten tarvitse joka päivä juttuseuraa tai seuraa kiertämään nähtävyyksiä. Matkoilla yövyn hostelleissa, ja sieltä löytyy varmasti juttukaveri jos sitä kaipaa.

Lähinnä olen matkustanut yksin Euroopassa, ja Euroopan ulkopuolella yksin olen matkaillun Singaporessa sekä Malesiassa. Singapore oli ensimmäinen kosketukseni Aasiaan, ja mun mielestä maa oli vallan mainio paikka aloittaa Aasian valloitus, eikä Singapore ollut millään lailla vaikea maa matkata yksin. Yksin matkustaminen on (ainakin mun mielestä) helpointa aloittaa Euroopasta, sillä laivalla tai lentäen pääsee helposti ja nopeasti perille.

Tukholma

Tukholma on kaunis kaupunki, ja siellä on helppoa liikkua. Vanhassa kaupungissa sekä keskustan alueella voi helposti liikkua kävellen, ja jos mielii Skanseniin, sinne pääsee vaikka vesibussilla. Kävin Tukholmassa aiemmin tänä vuonna, ensimmäistä kertaa noin 20 vuoden jälkeen.

Tykkäsin Tukholmasta, ehkä vähän omaksi yllätyksekseni, sillä en ole koskaan ollut mikään Ruotsin suurin fani (oli kyseessä sitten maa tai kieli). Toisaalta taas vanhat kaupungit  ja kapeat pikkukadut ovat mun mieleen, samoin kuin merelliset saaristomaisemat, joita molempia Tukholmasta löytyy. Tukholmaa on ehdottomasti yksi helpoimmista kaupungeista aloittaa tutustuminen yksin matkustamiseen.

Baltian maat

Kauniit Baltian maat, joihin on helppo päästä. Aika täydellinen yhdistelmä yksin matkaajalla, vai mitä? Tallinna alkaa olla tuttu monille, mutta Riika ja Vilna ovat ehkä hieman vieraampia paikkoja. Vaikka Tallinnan vanha kaupunki on hurmaava, tykkäsin enemmän Vilnasta ja Riikasta. Kaikki kolme kaupunkia voi helposti yhdistää samaan reissuun, sillä bussiliikenne Viron, Latvian ja Liettuan välillä toimii hyvin.

Vanhoissa kaupungeissa on kivoja kahviloita ja pikkuputiikkeja, sekä kauniita kadunpätkiä. Englannilla pärjää, ja tekemistä riittää.

München ja Saksa yleisesti

Saksa oli ensimmäinen maa mihin matkustin yksin joulukuussa 2013. 2016 keväällä lähdin Saksaan toistamiseen yksin, ja voisin mennä vielä kolmannenkin kerran. Saksassa on helppo matkustaa paikasta toiseen junalla, ihmiset ovat ystävällisiä ja nähtävää on paljon. Mun kokemuksien mukaan suuremmissa paikoissa pärjää hyvin englannilla, vaikka välillä saksan taidoista olisikin ollut hyötyä.

Saksassa mun kokemukset yksin reissaamiseen rajoittuvat Stuttgartiin, Müncheniin ympäristöineen, sekä Ulmin kaupunkiin. Parissa paikassa seurana on ollut vähän aikaa pitkäaikainen kirjekaverini, mutta pääasiassa olen kuljeskellut yksin.

Irlanti

Ihana Irlanti! Vihreä saari on hyvä ja helppo kohde ensimmäiselle ulkomaan matkalle yksin. Irlannissa on helppo liikkua kaupungista toiseen bussilla, minkä lisäksi välimatkat kaupunkien välillä ovat suht lyhyet, ja esimerkiksi Dublinista Galwayhin bussilla kestää nelisen tuntia. Erilaisia päiväretkien järjestäjiä on paljon, ja retkibussien kyydissä pääsee näkemään kätevästi kaunista Irlantia.

Irlannissa on paljon nähtävää, ja ihmiset ovat ystävällisiä. Mikäli aikaa on vain muutama päivä, Dublinista on hyvä aloittaa, mutta maa tarjoaa vaikka kuinka muutakin upeaa nähtävää. Irlannissa kaupungit ovat kivan kokoisia, ja kävellen pärjää vallan mainiosti kaupungissa kuin kaupungissa.

Sveitsi

Sveitsissä reissasin kaksi viikkoa maaliskuussa 2016. Liikuin kaupungista toiseen junalla, mikä toimii Sveitsissä todella sujuvasti. Vaikka Sveitsi on kallis maa matkustaa, on se ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Maisemat Sveitsissä ovat henkeäsalpaavan upeita, ja kaupungit ovat oikein mukavia. Erityisesti tykkäsin Bernistä sekä pienestä Alppikylä Zermattista. Suklaa on erinomaista, ja suklaakauppoja löytyy joka kaupungista useampia.

Mä tykkäsin Sveitsistä paljon, ja maa on ehdottomasti todella helppo yksin matkustajalle. Junalla liikkuminen kaupunkien välillä on helppoa, ja kaupungeissa taas voi kulkea ympäriinsä kävellen. Zürichistä voi lähteä päiväksi Liechtensteiniin, ja Luzernista taas Mt Titliksen huipulle kävelemään 3000 metrin korkeudella sijaitsevalle riippusillalle.

Suomi

Yksin matkustamisen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että lähdetään ulkomaille. Jos yksin reissaaminen kiinnostaa, mutta kynnys ulkomaille lähdöstä tuntuu liian suurelta, voi yksin matkaamisen vallan mainiosti aloittaa myös Suomessa. Muutaman päivän reissu vieraaseen kaupunkiin on pehmeä aloitus yksin reissaamisen aloittamiseen, ja parin päivän Suomireissulla voi saada jo käsityksen siitä, sopiiko yksin matkustaminen itselle vai ei.

Mun yksin matkustaminen Suomessa on toistaiseksi rajoittunut Helsinkiin ja Porvooseen, mutta mietinnässä on ollut esimerkiksi Tampere loppuvuodeksi. Syystä tai toisesta ensimmäinen reissu yksin Helsinkiin jännitti hieman, lähinnä siksi ettei Helsinki ole mulle mikään tuttu kaupunki. Ei Helsinki vieläkään ole mulle mikään tuttu kaupunki enkä Helsingissä vieläkään viihdy, mutta hiukan paremmin osaan siellä jo liikkua ympäriinsä.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 3.10.2017 at 15:21

  Samaa mieltä, että yksin matkustaminen on varmaan helpointa aloittaa Euroopasta, jossa kaikki on suht tuttua verrattuna vaikka Aasiaan. Ja tietysti kotimaassa matkailu on kaikkein helpointa!

  • Reply Tanja 5.10.2017 at 23:07

   Aasia on ehdottomasti hyvin erilainen kuin Eurooppa, tietty vähän riippuu mihin päin Aasiaa menee. Mä oon käynyt vain Singaporessa ja Malesiassa, joista ensimmäinen oli omalla tavallaan eurooppalaisen oloinen. Malesia taas tuntui jo enemmän Aasialta.

 • Reply SannaV 3.10.2017 at 16:04

  Yksin matkustaminen on parasta! Olen reissanut ympäri maailmaan yli 40 maassa ihan yksin:)

  • Reply Tanja 5.10.2017 at 23:11

   Todellakin! Mä en vielä ihan noin monessa maassa ole edes käynyt saati sitten matkustanut yksin, mutta pikkuhiljaa :)

  Leave a Reply