Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Miksi minä matkustan? - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Miksi minä matkustan?

Ensimmäisen kerran lentokoneessa olin syksyllä 2002. Olin 10v ja matkalle elämäni ensimmäiselle etelänlomalle Kyprokselle. Tuon vuoden jälkeen olen tehnyt vuosittain vähintään yhden ulkomaanmatkan. Ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle matkustin heinäkuussa 2009, jolloin suuntasin kuukauden kielimatkalla Australiaan. Ensimmäisen kokonaan itse kyhätyn reissun tein serkkuni kanssa Uuteen-Seelantiin tammi-helmikuussa 2012. Ensimmäisen matkan yksin tein joulukuussa 2013 Saksaan. Jokaisella meistä on omat syymme matkustaa. Minä matkustan, koska;

Muut reissaajat

Olen reissuilla tutustunut ja tavannut liudan mukavia ihmisiä. Lähes kaikki kohtaamiset ovat jäänee vain muutaman tunnin tai päivän mittaisiksi, mutta muistelen silti jokaista lämmöllä. Malesiassa vietin yli tunnin moskeijassa erään australialaisen nuoren naisen kanssa, Sveitsissä juttelin pitkään romanialaisen reissaajan kanssa. Matkoilla tapaa yleisesti sellaisia ihmisiä, ketkä suhtautuvat reissaamiseen intohimoisesti. On hienoa keskustella omista kokemuksista ja kuunnella muiden juttuja, ilman että pelkää kyllästyttävänsä toisen kuoliaaksi.10428124_658178904278339_4604729104708801302_o

Arjesta irtautuminen

Monille matkustaminen on tavallisesta, ehkä jopa tylsästä arjesta irtautumista. Parhaimmillaan reissaaminen on juurikin arkisesta elämästä irtautumista, viikkoa ilman sosiaalista mediaa tai miksei koko puhelinta. Matkalla voi hetkeksi unohtaa arjen huolet ja kiireet, ja keskittyä viettämään joko omaa aikaa tai laatuaikaa perheen parissa.IMG_2326

Mielenkiintoiset kaupungit

Olen aina ollut enemmän kaupunkilomailija-tyyppiä. Parasta on, jos kaupunkien sykkeeseen voi yhdistää luonnon ihmeitä. Viihdyn hyvin kaupungeissa, isoissa ja pienissä. En niin välitä shoppailusta, ja kaupungeissa kiehtookin enemmän ilmapiiri, rakennukset ja museot. Haluan aina käydä katsastamassa tunnetut turistipaikat, mutta kaupungeissa kiinnostaa myös sellaiset paikat, joihin turistit eivät välttämättä eksy.IMG_0173 IMG_1235STP68385

Itselle todistaminen, että maailmalla pärjää myös yksin

En ole mikään maailman sosiaalisin ihminen, eikä mulla ole koskaan ollut kuin ihan pari kaveria. Osittain tästä syystä olen matkustanut paljon yksin, enkä ole kertaakaan katunut että lähdin reissuun yksin. On hienoa huomata miten hyvin sitä selviää yksin vieraassa maassa, maapallon toisella puolen. On ollut hienoa huomata, että suurkaupungeissa selviää eksymättä olemattomasta suuntavaistosta huolimatta. Yksin tehtyjen matkojen jälkeen tunnen itseni rohkeammaksi, ehkä myös vähän sosiaalisemmaksi. Muiden reissaajien kanssa on paljon juteltavaa, jos vaan saa suun avattua.IMG_7595

Upeat luonnonihmeet

Maailma on täynnä toinen toistaan upeampaa luontoa ja luonnonihmeitä. Vaikka Suomessakin luonto on ihanaa, niin ei ole vuorimaiseman voittanutta. Olen aina tykännyt selata matkakirjoja ja katsella sivuilta löytyviä maisemakuvia. Muistan miten ala-asteella tein lyhyen esitelmän Pohjois-Irlannin Giant’s Causewaysta englannin tunnille. Siitä asti haaveilin matkasta jättiläisten jalanjäljille, ja pari vuotta sitten se toteutui. En varmasti ikinä tule unohtamaan auringonnousua Ulurun juurella, ensimmäistä silmäystä Matterhorniin taikka Aoraki/Mt Cookin ylvästä muotoa.IMG_0717IMG_6280

Upeiden eläinten näkeminen luonnossa

Villieläimet ovat parhaimmillaan luonnossa, omassa elinympäristössään. Kaskelottien, rauskujen sekä vasarahain kohtaaminen ovat olleet yksi mieleenpainuvimpia kokemuksia, samoin kuin albatrossien ihailu Uudessa-Seelannissa. Uudelleen ajateltuna kaikki eläinkohtaamiset ovat olleen ikimuistoisia, maailma on todellakin täynnä upeita eläimiä! Kuvassa on uteliaisuudestaan tunnettu kea-linttu, mikä asustelee Uuden-Seelannin Eteläsaaren vuoristossa.  IMG_3096

Uudet kokemukset

Matkustamiseen liittyy vahvasti omalta mukavuusalueelta poistuminen. Reissatessa pääsee kokemaan liudan uusia juttuja, olivat ne sitten ihania tai ei-niin-mukavia. Omalta mukavuusalueelta poistuin ehdottomasti malesialaisella huoltoasemalla, missä ensimmäisen kerran pääsin kokeilemaan kyykkyvessaa. Ensi järkytyksen jälkeen kaikki sujui hyvin, onneksi. Näin jälkikäteen vähän jo naurattaa tuo kokemus. Mukavampi kokemus oli Big Sky Parasail Taupossa, Uudessa-Seelannissa. Oli aika mieletön fiilis heilua melkein 300 metrin korkeudella järven yläpuolella. Näkymät olivat totta kai kauniit, ja ylhäällä oli ihanan hiljaista.IMG_0001

Suunnittelun ihanuus

Tykkään suunnitella matkoja, sellaisiakin mitkä eivät välttämättä koskaan toteudu. Mulla on usein nelisen matkaa suunnittelun tasolla, yleensä pari pienempää Euroopan reissua ja yksi jonnekin kauemmas. Olen aina tykännyt suunnittelusta, ja aina välillä katselen huvin vuoksi lentoja ja hostelleja mielenkiintoisiin kohteisiin. Olen viettänyt monia pitkiä iltoja selaamalla läpi opaskirjoja ja sekalaisia nettisivuja etsien tietoa seuraavasta matkakohteesta. Vaikka suunnittelu vie aikaa, häämöttää palkintona täydellinen, itse suunniteltu reissu. Tykkään reissata pääsääntöisesti uusiin kohteisiin, mutta on olemassa muutamia sellaisiakin paikkoja joihin matkustaisin mielelläni uudestaan.Sieppaa

Matkailu on ihanaa!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan matkustaminen on ihanaa, ei siitä mihinkään pääse.1618664_10208167859332173_5268342029370009545_n

Miksi juuri sinä matkustat?

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Anna 30.7.2016 at 01:26

  Hyvin tutun kuuloisia perusteluja :) Itse en ole koskaan matkannut yksin, mutta se mahdollisuus kiehtoo kyllä kovasti. En tiedä tosin, tuleeko sitten koskaan todellisuudessa lähdettyä yksin reissuun kun taloudessa asuu toinen yhtä innokas matkaaja ja tuntuisi oudolta jättää toinen kotiin vain siksi, että on pakko päästä reissaamaan yksin :D Uskon kuitenkin, että yksin matkaillessa kokemuksesta saa vielä aivan eri tavalla irti kuin kahdestaan tai isommalla porukalla, jolloin tulee väistämättäkin turvattua niihin tuttuihin ihmisiin siinä ympärillä.

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 16:32

   Kannattaa joskus kokeilla yksin matkailua, on kiva kun saa itse päättää mitä tekee ja mihin menee :) Tosin ei matkaseurassakaan mitään vikaa ole, varsinkaan silloin jos se toinenkin tykkää reissata.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 31.7.2016 at 18:37

  tuttuja pohdintoja. vaikka itse nautin eniten siitä ulkopulisuuden tunteesta; siitä ettei ole kotonaan eikä kukaan tunne sinua, niin kuitenkin ne ihmiskohtaamiset ovat paradoksaalisesti nousseet sinne kärkeen.

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 19:31

   Ulkopuolisuuden tunne on myös jännä, se ettei ketään tunne.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 1.8.2016 at 06:59

  Kuulostaa hyvin tutulle. Tuo suunnittelun ihanuus on juuri ihan parasta. Joskus on kiva käpertyä omaan rauhaan ja sukeltaa haaveiden maailmaan matkaesitteiden ym. kanssa. Minä taas en suuresti nauti yksin matkustamisesta. Aina kun näen jotain upeaa, mietin kuinka hienoa olisi jakaa se hetki jonkun kanssa. Tosin siinä on se hieno puoli, että saa tehdä juuri mitä itse haluaa ja milloin haluaa.

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 19:32

   Mä en oikeastaan koskaan ole yksin matkustaessa ajatellut, miten kiva olisi jakaa tämä jonkun kanssa. Ehkä siihen yksinään matkustamiseen on jo niin tottunut, ettei tuollainen käy mielessä.

 • Reply Ansku BCN 1.8.2016 at 09:49

  Allekirjoitan täysin mietteesi! Minun matkusteluuni liittyy paljon sen, että asun ulkomailla ja minulle on tullut vuosien mittaan ystäviä vähän sieltä sun täältä. Heitä tulee joskus käytyä tapaamassa ja heiltä myös saa paljon vinkkejä paikoista, joista en olisi muuten kuullut. Ja ulkosuomalaisena tulee toki matkustettua Suomeen joka vuosi aina kerran sekä tietysti tutkittua sitä maata missä kulloinkin sattuu asumaan. Kai se matkustaminen alkaa olla jo enemmän elämäntapa kuin harrastus, sen verran usein tulee lähdettyä johonkin!

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 19:33

   Toi on hyvin sanottu; matkustaminen on kuin elämäntapa. En mäkään voisi kuvitella elämääni ilman reissaamista, ja olisi kamala ajatus jos joutuisi lopun elämän olemaan samassa paikassa.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 1.8.2016 at 15:50

  Niin kuin Ansku edellä kommentoi, on matkustaminen minullekin oikeastaan elämäntapa. En voisi kuvitella elämää ilman matkustamista. Niin moni asia elämässäni nivoutuu matkojen ympärille. Ja niin kuin sanoit, iso osa matkustamista on myös matkojen suunnittelu. Tänään viimeksi katselin lentoja ja voi olla, että kun kotia paremman nettiyhdeuden päähän täältä mökiltä kotiudun, taidan mennä Finskin sivuille ja varata yhdet lennot. Toiseen matkakohteeseen taas pitäsi etsiä sopiva hotelli jne.

  Mutta minulle matkoja ovat myös pienet matkat – ei aina tarvitse lentää maailmojen ääriin. Rakastan pieniä retkiä veneellä tai suppaillen lähisaariin. Tänä kesänä vuosien tauon jälkeen jopa vietin telttayön saaressa. Matkustaminen nyt vaan on niin <3.

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 21:58

   Matkustaaminen on elämäntapa myös minulle, en osaisi kuvitella elämääni ilman reissaamista.
   Telttayö saaressa kuulostaa ihanalta! :) Mä olen yöpynyt teltassa vain pari kertaa, joskus lapsena omalla takapihalla.

 • Reply Andrina / andante 1.8.2016 at 16:05

  Tää oli tosi hyvä postaus, ja myös mulla nousee vasarapäähain bongaus Uudessa-Seelannissa yhdeksi parhaista reissukokemuksista! :) Allekirjoitan kyllä kaikki mainitsemasi syyt reissaamiseen, ja vaikka nykyään suurin osa omista reissuista tulee tehtyä jonkun kanssa, rakastan sitä anonyymiuden ja vapauden tunnetta mikä tulee yksin reissatessa.

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 22:02

   Kiitos! :) Vasarahai oli aika komea ilmestys, ei sitä ensi edes tajunnut sen laivan vieressä olevan otuksen olevan hai.

 • Reply salaine 1.8.2016 at 20:20

  Reissuissa saa myös etäisyyttä asioihin. Katsoo omaa elämää etäänpänä. Muutoin olen samaa mieltä kanssasi. Ja sitten, minäkään en enää välitä shoppailusta reissuissa. Ehkä johtuu siitä, että on niin paljon reissuja. Tosin Lontoossa olisin voinut harjoittaa enemmänkin, koska siellä olikin yllättävän hyvä tarjonta. Italiassa emme olleet paikoissa, missä olisi ollut ostettavaa. Ainoastaan päivä Milanossa antoi puitteet siihen ja olin etukäteen luvannut itselleni, että ostan itselleni laukun. Sen sitten teinkin. Laukku löytyi sattumalta Vittoria Emmaunelle Galleriasta. Mutta ei ollut niin kallis kuin huippupaikoissa. Hiukanko olen onnellinen. Minulla on Milanosta ostettu käsilaukku….

  • Reply Tanja 3.8.2016 at 22:46

   Milanosta ostettu käsilaukku on varmasti kiva matkamuisto! Ei ole ihan jokaisella sellaista :)

 • Reply Hanneli/duunireissaaja 1.8.2016 at 20:47

  Hyvä kirjoitus ja hyvät syyt. Omalla kohdalla on lisättävä, että mun on helpompi olla tyytyväinen myös paikoillaan oloon, kun pääsen riittävän usein näkemään ja kokemaan uutta. Ja tuo suunnittelu, se on tolkuttoman kivaa (ja aikaanvievää) puuhaa.

  • Reply Tanja 2.8.2016 at 13:20

   Kiitos! :) Totta myös tuo, että paikoillaan olo on helpompaa kun riittävän usein pääsee näkemään jotain uutta. Silti on pahanlaatuinen reissukuume päällä koko ajan.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 2.8.2016 at 15:14

  Monta hyvää pointtia. Pikaisesti miettien, niin omalta osaltani yhtenä tärkeänä on arjesta irroittautuminen. Aikoinaan koulu- ja opiskeluvuosina oli kiva kun lukukausi päättyi ja uusi alkoi, jotain sai oikeasti valmiiksi ja pääsi aloittamaan uutta. Töissä jutut jatkuvat vähän yhteen putkeen, vaikka lomalla välillä olisikin. Matkat sitten pätkivät kivasti elämää, että nämä jutut tehdään ennen kuin … sitten lähdetään ja sitten palataan vähän niinkuin uuteen alkuun. Toki ne uudet paikatkin, jo ennen nykyisiä vähän hurjempiakin matkailuvuosia, purjehdusvuosina, tykkäsin lomalla etenkin siitä, että lähes joka aamu oltiin uudessa satamassa.

  • Reply Tanja 3.8.2016 at 22:49

   Kiitos! :) Matkat todellakin pätkivät elämää kivasti, ja olisi vaikea kuvitella omaa elämää ilman reissuja.
   Voin kuvitella purjehduksessa olevan mukavaa juuri se, että aamuisin ollaan uudessa paikassa, näkee monta erilaista paikaa samalla kertaa.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 4.8.2016 at 05:31

  Niin totta! Itselle matkustaminen on elämäntapa, enkä sitä tässä vaiheessa ainakaan vaihtaisi mihinkään. Uraputki ja perheen perustaminen saa jäädä toiseksi kun prioriteettina on seikkailu. Seikkailunnälkä ja uudet kokemukset meitä ajaa reissuun :) Ja erityisesti noista siun mainitsemista myös luonto, tuntuu että se jaksaa hämmästyttää enemmän ja enemmän mitä enemmän reissaa.

  • Reply Tanja 4.8.2016 at 17:33

   Mulle matkustaminen on myös elämäntapa, miten saatoin unohtaa mainita sen tässä jutussa? :D En voisi kuvitella elämääni ilman reissaamista. Perheen perustaminen ja uraputki saavat todellakin jäädä, kunhan jotain töitä löytyy niin on varaa matkustaa.

 • Reply Outi 4.8.2016 at 20:53

  Tuttuja tunnelmia. Erityisesti ruoka, eläimet ja luonto ovat itseäni inspiroivia asioita matkustelussa. Välillä toki tuntuu, että enemmän aikaa voisi myös laittaa omaan kotimaahan tutustumiseen, mutta jostain syystä ulkomaille lähteminen tuntuu niin paljon helpommalta, mikä sinänsä tuntuu hassulta.

  • Reply Tanja 5.8.2016 at 09:57

   Vähän enemmän aikaa voisi tosiaankin laittaa myös Suomessa matkailuun, sillä onhan Suomi upea matkailumaa. Sitä vaan tulee lähdettyä aina ulkomaille, koska Suomen ajattelee olevan niin lähellä.

 • Reply Sanna I Siveltimellä 5.8.2016 at 10:32

  Olet kyllä rohkea, kun matkustat yksin! Se on hienoa! Ja muuten ihan totta, että reissuissa tapaa aina inspiroivia ihmisiä ja tietysti jollain tasolla sitä toivoo, että voi myös vastavuoroisesti olla itsekin inspiroiva :)

  • Reply Tanja 6.8.2016 at 17:49

   Kiitos! Ihan totta, toki sitä toivoo että voi myös itse olla inspiroiva muille reissaajille :)

 • Reply Kaisa J - Koti-ikävä 5.8.2016 at 16:23

  Loistava postaus! Minä enemmänkin matkakuumeilen, kuin oikeasti ehdin ja pystyn reissaamaan. Voisin kuvitella, että yksin matkustaminen on joissain tilanteissa jopa helpompaa kuin kaverin kanssa matkaaminen. Haluaisin joskus kokeilla yksin matkustamista, mutta voi olla että en koskaan uskalla (tai pikemminkin vaikka itse uskaltaisinkin, niin kotona saatettaisiin olla asiasta toista mieltä).
  Matkustus avartaa ja uuden matkan suunnittelu antaa aina jotain odotettavaa.

  • Reply Tanja 6.8.2016 at 17:56

   Kiitos! :) Voihan se olla, että yksi reissaaminen on joissain tilanteissa helpompaa kuin kaverin kanssa matkaaminen. Ainakin saa helpommin suunniteltua ja varattua kaiken, kun ei tarvitse kysellä kenenkään muun mielipiteitä.

 • Reply Veera Bianca 6.8.2016 at 23:29

  Ihana kirjoitus! Monta samaa syytä miksi itsekin matkustan :) Ihana seurata sun seikkailuja täällä!

  • Reply Tanja 7.8.2016 at 17:19

   Kiitos! :)

  Leave a Reply