Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Matkojen A B C - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Matkojen A B C

Sain idean tähän postaukseen La Vida Loca-blogista. Ideana on siis kertoa yksi mieleen tuleva matkailuun liittyvä asia jokaisesta kirjaimesta. Mahtavan kuuloinen idea, pakkohan tähän oli tarttua!

A – Australia

Ihana ja upea Australia. Matkustin ensimmäistä kertaa kenguruiden maahan kesällä 2009, ja ihastuin maahan heti. Toisen kerran Ausseihin suuntasin kesällä 2014, ja tulevaisuudessa haaveena on lähteä oikein kunnolla tutkimaan Australiaa working holiday viisumilla. Australia oli ensimmäinen käyty maani Euroopan ulkopuolella, ei olisi paljon paremmalla maalla voinut aloittaa maailman tutkimista.IMG_0273

B – Bern

Sveitsin kaupungeista Bern oli suosikkini. Ihana vanha kaupunki sekä keskellä tietä olevat lähteet tekivät lähtemättömän vaikutuksen. 

C – Cameron Highlands

Cameron Highlands ja ihanat teeviljelmät. Neljän Kuala Lumpurin päivän jälkeen pari yötä Cameron Highlandsilla oli mukavaa vaihtelua. Näin upeita maisemia ja maistoin ihanaa mansikkapirtelöä, sekä vietin pari rentouttavaa päivää kaukana suurkaupungin hälinästä.

D – Dundalk

Rakkauteni Irlantiin syttyi Dundalkissa, missä olin Erasmus-vaihdossa syyslukukauden 2014. Dundalk on minulle kuin toinen koti. Todella valloittava pikkukaupunki Pohjois-Irlannin ja Irlannin tasavallan risteyksessä.IMG_1747

E – Eurooppa

Suurin osa tähänastisista matkoistani on suuntautunut Eurooppaan, ja maanosaa on tullut tutkittua 27 maan verran. Eurooppa on hieno ja monipuolinen maanosa, ja haaveissa onkin toteuttaa kuukauden Inter Rail reissu tulevaisuudessa.

F – Franz Josef Glacier

Vuonna 2012 kävin ensimmäistä kertaa jäätiköllä. Franz Josef Glacier Uudessa-Seelannissa on yksi mielenkiintoisimmista paikoista joita olen nähnyt matkoillani. Pääsin myös koskettamaan oikeaa jäätikköä! Viereinen Fox glacier on haaveissa, enkä pistäisi pahitteeksi lentoa jäätiköiden yllä.IMG_5400 IMG_5410

G – Galway

Galway on yksi suosikkipaikkojani Irlannissa. Parasta kaupungissa on kaunis joki ja joutsenet, ja yksi sumuinen lokakuun aamu paljasti joen täynnä joutsenia.IMG_2028

H – Hostellit

Matkoilla tykkään yöpyä hostelleissa, paristakin syystä. Hostellit ovat tietenkin hotelleja halvempia, mutta itselle tärkeämpää on niiden tunnelma. Yhteinen olohuone on oiva paikka jutella muiden reissaajien kanssa, vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä tai vain hengailla pitkän päivän jälkeen.

I – Islanti

Islannin ihanat maisemat tekivät syvän vaikutuksen, ja olisi mahtava päästä kiertämään koko saari. Erityisesti ihastuin Þingvellir eli Thingvellir alueen upeisiin, rosoisiin maisemiin.Tanjan Islanti 270Tanjan Islanti 358

J – Julkinen liikenne

Missä ikinä matkustankin, niin siirryn kaupungista toiseen bussin tai junan kyydissä. Sveitsissä junamatkustus tuli hyvin tutuksi, Irlannissa ja Uudessa-Seelannissa taas busseissa istuin tunnin jos toisenkin. Tykkään matkustaa bussilla, eikä junasakkaan mitään vikaa ole. Maisemia on kiva katsella, ja pitkillä matkoilla on helppo nukkua.

K – Kaikoura

Kaikoura Uuden-Seelannin Eteläsaarella on hyvä paikka merieläinten tutkailuun. Vuorifanina olin innoissani kaupunkiin näkyvistä Etelän Alpeista, eikä kaunis merenrantakaan ollut huono juttu.IMG_2564 IMG_2634 IMG_2775

L – Lord of the Rings

Alkuvuodesta 2011 syntyi idea matkustaa Uuteen-Seelantiin, ja lentokoneen nokka suuntasi sinne samaisen vuoden viimeinen päivä. Osasyy innostukseen Uutta-Seelantia kohtaan oli Taru Sormusten Herrasta -elokuvat. Parin kuukauden aikana leffoista tuttuja maisemia ehti nähdä oikein urakalla, ja silti muutamia mielenkiintoisia paikkoja jäi vielä odottamaan seuraavaa kertaa.IMG_1573 IMG_3259 IMG_4894

M – Moeraki Boulders

Uuden-Seelannin Eteläsaarella, lähellä Dunedinin kaupunkia, sijaitsee mielenkiintoinen ranta. Mielenkiintoisen rannasta tekee suuret, pyöreät kivet. Koko paikka tuntui vähän kuin olevan jossain toisessa maailmassa.IMG_3465

N – Naantali

Vaikka Turku on ihana kaupunki, on Naantalissa ihan oma tunnelmansa. Tykkään erityisesti ihanista puutaloista, joissa monissa on kivoja pikkukauppoja. Pitäisi käydä Naantalissa useammin, se kun on melkein nurkan takana. IMG_7448

O – Otago Peninsula

Otago Peninsula, ihana niemimaa Dunedinin edustalla. Maisemat olivat upeita, ja vastaan tuli myös Uuden-Seelannin ainoa linna. Mieleenpainuvinta oli kuitenkin pienen albatrossin poikasen näkeminen. Niin suloinen karvapallero!IMG_3828IMG_1619

P – Pietari

Pietari yllätti positiivisesti. Vaikka marraskuu ei ollut paras aika kaupunkilomalle Pietarissa, niin hieno arkkitehtuuri ja kanavat tekivät vaikutuksen.

Q – Queenstown

Queenstownissa ihastuin kaupunkia ympäröiviin vuoriin. Sininen Wakatipu-järvi oli täydellinen paikka hypätä nopean veneen kyytiin (Jet boat) maisemia katselemaan.

R – Rotorua

Vulkaanisen toiminnan paikat kiinnostavat, ja Rotorua oli täydellinen kohde tähän. Mätien kananmunienkaan haju ei häirinnyt kuin muutamissa paikoissa kaupungin keskustan ulkopuolella. Rotoruassa kiinnosti myös maorikulttuuri, mitä pääsin kokemaan muun muassa maorikylässä.IMG_6538 IMG_6715

S – Sydney

Sydney, mikä ihana kaupunki. Jos joskus lähden Australiaan working holiday viisumilla, jäisin varmaan asumaan Sydneyhyn. Erityisesti pidän vanhasta Sydneystä, eli the Rocksin alueesta. Ja onhan Harbour Bridge aika kaunis silta.IMG_1062

T – Taupo

Taupo oli kiva pikkupaikka aika tarkkaan keskellä Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsi keskustan ulkopuolella, mutta Big Sky parasailin pääsee kokemaan keskustan tuntumassa. On unohtumaton kokemus leijua melkein 300 metrin korkeudella, järven päällä. Ylhäällä oli uskomattoman hiljaista, ja näkymät olivat upeat.IMG_6046 IMG_6062

U – Uluru

Uluru saattaa olla pelkkä iso punainen kivi keskellä erämaata, mutta se on silti maagisen upea. Auringonnousun punaama Uluru on maaginen kokemus, en ikinä olisi uskonut sen hohtavan niin monessa punaisen sävyssä.IMG_0900 IMG_0909

V – Vaduz

Pikkukaupunki Vaduz oli ihan kiva paikka, erityisesti tykkäsin kaukana häämöttävistä vuorista. Jotenkin tykkäsin Vaduzista, vaikkei siellä mitään ihmeempää nähtävää ollut.

W – Wellington

Wellington oli kaupunki mun makuun. Tykkäsin kaupungin tunnelmasta, näkymistä ja yleisestä ilmapiiristä. Sinne voisi matkustaa pidemmäksikin aikaa.IMG_1957

X

Pitkän pohdinnan jälkeen on pakko myöntää tappioni. En saa päähäni millään mitään matkailuun liittyvää, mikä alkaisi kirjaimella X.

Y – Yksin matkustaminen

Matkustin ensimmäistä kertaa yksi joulukuussa 2013, jolloin suuntasin muutamaksi päiväksi Saksaan. Pääsin yksinmatkaamisen makuun, ja tuon reissun jälkeen olen matkustanut yksin Singaporessa, Malesiassa, Irlannissa, uudestaan Saksassa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa.IMG_0069

Z – Zermatt

Ihana Zermatt ja vielä ihanampi Matterhorn <3. Minunlaiseni vuorifanin sielu ja mieli lepäsivät pikkuisen Alppikylän maisemissa.Sieppaa

Ä – Äidin kanssa matkalla

Olen matkustanut äitini kanssa melko paljon. Viimeksi olimme yhdessä Irlannissa veljeni kanssa, viime vuonna Puolassa ja Tallinnassa, ja kaksi vuotta sitten Australiassa. Vaikka tykkään matkustaa yksin, niin seura on aina välillä mukavaa.IMG_0497

Ö – Öööö

Joskus matkalla menee sormi suuhun, oli kyseessä sitten kartan lukeminen taikka kielimuuri. Itselle kartta on erityisesti ongelma, sillä omaan olemattoman suuntavaiston. Yllättävän hyvin olen silti selvinnyt, enkä koskaan ole sen pahemmin eksynyt.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 21.7.2016 at 16:51

  Ihana postaus! <3 Erityisesti tykkäsin siitä, miten onnelliselta näytät ensimmäisessä kuvassa. :-) Ja Zermatt todellakin on ihana paikka!

  • Reply Tanja 24.7.2016 at 10:06

   Kiitos! :) Zermattiin voisi lähteä uudestaan vaikka heti, enkä pistäisi pahitteeksi jos saisi mahdollisuuden asua siellä vähän aikaa ;).

 • Reply Suvi 24.7.2016 at 18:11

  Ah, Australia, Uusi-Seelanti ja Islanti ovat myös omia suosikkeja. Olen ollut Australiassa ja Uudessa-Seelannissa jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta pakko päästä vielä uudestaan. Ja siitä asti on kaivellut se, kun kiersin Uudessa-Seelannissa vain pohjoissaaren ja etelä jäi käymättä. No onpa syy palata takaisin!

  • Reply Tanja 26.7.2016 at 17:54

   Ehdottomasti hyvä syy palata takaisin Uuteen-Seelantiin Eteläsaarta tutkimaan! Vaikka Pohjoissaarikin on kaunis, niin onhan etelän maisemat aivan omaa luokkaa :)

 • Reply salaine 24.7.2016 at 19:02

  Taas niin hieno oivallus, aakkostaa asioita ja matkaan liittyviä asioita. Pitänee jossain vaiheessa tehdä tämä myös. Hienoja eksoottisia paikkoja. Näistä en ole ollut juurikaan mistään. Naantali jää kai ainoaksi, osa kohteista on kyllä lähilistoilla, kuten Itävalta, Sveitsi, Saksa muilta osinkin kuin Berliini ja Irlanti sekä Islanti. HUH, on tässä listaa.

  • Reply Tanja 27.7.2016 at 23:11

   Tätä oli hauska tehdä, suosittelen! :) Vaikka muutaman kirjaimen kohdalla jonkin paikan keksiminen tuotti vähän hankaluuksia.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 24.7.2016 at 20:27

  Tosi kiva postaus! Tälläisen voisi itsekkin tehdä! Ja olen varmaan joskus ennenkin sanonut, mutta sanon taas, että olet kyllä nähnyt huisin paljon erilaisia paikkoja maailmalla!

  • Reply Tanja 27.7.2016 at 23:13

   Kiitos! Tätä oli kiva tehdä, suosittelen :)

 • Reply Terhi / Muru Mou 25.7.2016 at 12:21

  Onpas sattuma, että minäkin tein tällä viikolla aakkospostauksen, en kylläkään yleisesti matkustamisesta, vaan hostellissa majoittumisesta! Ja olenkin täysin samaa mieltä sinun H-kirjaimen kanssa :)

  • Reply Tanja 27.7.2016 at 23:24

   Tosiaankin hauska sattuma! Hostellit on ihan parhaita :)

 • Reply Teea | Curious Feet 25.7.2016 at 21:48

  Tosi kiva postaus! Oot kyllä ehtinyt reissailla todella kiehtovissa paikoissa :)

  • Reply Tanja 27.7.2016 at 23:28

   Kiitos! Onhan sitä kaikenlaisia paikkoja tullut nähtyä, mutta vielä on paljon jäljellä :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 26.7.2016 at 04:11

  On kyllä monenlaista paikkaa nähtynä ja kuvattuna, ihan kaikista en edes tiennyt missä maassa kyseinen paikka onkaan. Ihania nuo eläinkuvat, olet päässyt tosi lähelle napsimaan kuvia.

  • Reply Tanja 28.7.2016 at 16:45

   On sitä monenlaista paikkaa tullut nähtyä, mutta vielä on paljon näkemättä :) Itse asiassa albatrossein lähelle ei päässyt, vaan tässä on käytetty kameran zoomia. Lintuja tähyiltiin pienestä rakennuksesta suurien ikkunoiden takaa.

 • Reply Tanja 26.7.2016 at 16:33

  Nyt mä sain tän auki, ku vaihdoin selainta :)

  Mahtava idea tää matkojen a-b-c, täytyykin ottaa työn alle.

 • Reply Sunna 26.7.2016 at 22:40

  Jopas oli huikaisevat aakkoset! Matkakuume nosti taas vaativaa päätään! En voisi olla enää enempää mieltä muutamasta kirjaimesta, kuten I:stä ja Z:sta. Voi Islanti, minkälainen maa. Itse asiassa löysin todella kiinnostavan maisteriohjelman University of Icelandista, jonne oli tosin hurjat pääsyvaatimukset, että ehkäpä sitten haen sinne ensi vuodeksi.

  • Reply Tanja 28.7.2016 at 17:01

   Kiitos! :) Opiskelu/asuminen Islannissa olisi ihan mahtavaa! Hain sinne Nord Jobbin kautta kesätöihin tänä vuonna, mutten harmiksi päässyt. Katsotaan jos kokeilen ens vuonna uudestaan.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 27.7.2016 at 12:28

  Hyvä postaus, tätä voisi itsekin kirjotella ainakin silloin, kun ei ole muuta mukavaa mielessä. Uusi-Seelannin kuvat ovat hienoja. :) Ja vaikka yksin matkustelisikin, niin seura on tosiaan tietyillä matkoilla mukavaa!

  • Reply Tanja 28.7.2016 at 21:39

   Kiitos! :) Tätä oli kiva tehdä, sain vähän vaihtelua kaikkien Irlanti-juttujen keskelle.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 27.7.2016 at 15:10

  Hieno postaus ja hienoja muistoja! Upeissa paikoissa olet käynyt. Itselläni sekä Australia että Uusi-Seelanti odottavat vielä vuoroaan. Toivottavasti niiden aika tulee pian :)

  • Reply Tanja 28.7.2016 at 21:44

   Kiitos! :) Australia ja Uusi-Seelanti ovat aivan ihania, toivottavasti pääsee pian uudestaan.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 29.7.2016 at 01:51

  Heheh, odottelinkin että mitä olet keksinyt X-kirjaimelle :D Ihanaa, paljon Australia ja Uusi-Seelanti -rakkautta! Toivottavasti pääset lähtemään tänne suuntaan vielä Working Holidaylla! Me ollaan säästelty Uutta-Seelantia sellaiseen saumaan, että aikaa olisi ainakin kolme kuukautta. Sielläkin kun tuntuu sitä nähtävää riittävän!

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 16:36

   Tällä kertaa X vei voiton :D On oikeasti yllättävää miten paljon nähtävää Uudessa-Seelanniss, se kun ei kuitenkaan ole suuren suuri paikka. Mulla jäi kahden kuukauden reissun jälkeen vielä vaikka kuinka sellaista mitä haluaisin nähdä. Ja Ausseissa toki olisi viellä vaikka ja mitä nähtävää :)

 • Reply Liza in London 29.7.2016 at 02:09

  Mahtava postausidea, pakko laittaa korvan taakse! Pietari on tosiaan aika upea mina vuodenaikana tahansa, mutta kesaisin viela tavallistakin upeampi :).

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 16:43

   Tätä oli kiva tehdä, välillä jotain muuta kuin Irlantia :) Pietariin olisi kiva päästä myös kesällä, sillä onhan mikä tahansa paikka ihan erilainen kesällä kuin esim. talvella.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 29.7.2016 at 21:26

  Tällaiset on kivoja postauksia – tykkäänU! J oli ehkä kauimpana omista reissuista, koska pääasiassa reissaan aina vuokra-autolla siirtymät. Australian ja Uuden-Seelannin kirjaimet kuulostaa kaikista houkuttelivimmilta siinä missä Islantikin – ne on kaikki itsellä käymättä kokonaan.

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 16:47

   Kiitos! Tätä oli myös kiva tehdä, vähän vaihtelua Irlanti-juttuihin :) Australia ja Uusi-Seelanti ovat ihania, kova on halu päästä uudestaan niihin molempiin. Toivon mukaan ensi vuonna käy matka tuonne päin maailmaa.

 • Reply Kaisa 30.7.2016 at 08:54

  Tämä aakkosidea on varmasti hauska myös kirjoittajan näkökulmasta, koska tulee käytyä läpi kaikkia aikaisempia kokemuksia. Vähän sellainen ”välitilinpäätös” kuten vaikka vuoden lopussa usein kirjoitettavat jutut kaikista vuoden aikana tehdyistä reissuista. Ja samalla saa suuntaa siihen mihin haluaa seuraavaksi :)

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 16:53

   Totta kyllä, tämä oli kiva tapa muistella vanhoja matkoja. Jutun kirjoittamisen jälkeen iski kova matkakuume Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, toivon mukaan matka käy sinne päin maailmaa ensi vuonna :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 30.7.2016 at 09:25

  Tosi ihana kirjoitusidea – panen ehdottomasti korvan taakse :). Ja voi huokasu miten ihania kohteita sinulla aakkosissa onkaan. Islanti ja Uusi-Seelanti kaikkein ihanimpina. Siis minun haavelistaltani, koska niihin en ole vielä päässyt. Mutta Naantali on minusta myös ihana, yksi Suomen ihastutavimmista kesäkaupungeista!

  • Reply Tanja 30.7.2016 at 17:03

   Tätä oli tosi kiva tehdä, suosittelen :) Naantalissa pitäis todellakin käydä useammin, se kun on tossa ihan vieressä. Tänä vuonnakan en ole kertaakaan käynyt, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä. Uusi-Seelanti on ihana, sinne aina mieli vaeltaa välillä :)

  Leave a Reply