Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Hostellivinkki Luzerniin: Backpackers Lucerne - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Hostellivinkki Luzerniin: Backpackers Lucerne

Hostelli backpackers Lucerne Luzernissa oli toinen dorm-kokemukseni Sveitsissä. Mikäli oikein ymmärsin, niin kaksi ensimmäistä kerrosta ovat matkailijoiden käytössä, ja ylemmissä kerroksissa majailee opiskelijoita. Huoneista yhdeksään mahtuu neljä yöpyjää, ja 21 huonetta majoittaa kaksi henkilöä. Jokaisesta huoneesta löytyy parveke ja mahdollisuus saada tavarat lukittuun kaappiin. Kaappeihin ei kuitenkaan mahdu rinkkaa taikka matkalaukkua, tästä vähän miinusta. Muuten kaappi oli ok tilava, ja vastaanotosta sai lainaksi lukon jos sellaista ei ollut mukana. Wi-Fi on ilmainen, ja toimi hyvin. Aulassa on paljon infoa Luzernin ja ympäristön nähtävyyksistä.

Saapuminen

Hostellin vastaanotto on avoinna 7.30 – 10.00 ja 16.00 eteenpäin. Vastaanoton ollessa kiinni, paikalla on kuitenkin joku henkilökunnasta siivoamassa jossain päin hostellia. Häneltä saa huoneen avaimen sekä lakanat, ja huoneen voi maksaa neljän jälkeen iltapäivällä.  Jos haluaa maksaa kortilla, huoneen hintaan lisätään 1chf yötä kohden.

Henkilökunta vastaanotossa oli ystävällistä, ja kaikki puhuivat hyvin englantia. Sisään kirjautuessa sai kaupungin kartan, ja vähän vinkkejä mitä kannattaa nähdä ja tehdä Luzernissa.

Sieppaai

Huone

Huone oli mukava ja hyvän kokoinen kahden naisen dorm-huone. Molemmille oli huoneessa erilliset sängyt, hyllyt tavaroiden säilytykseen, sekä lukolliset kaapit. Lisäksi huoneesta löytyi pöytä ja tuoli, wc ja suihkut ovat käytävällä. Koko hostelli oli hyvin hiljainen, eikä huoneeseen kuulunut mitään ulkopuolisia ääniä, joten yön sai nukkua rauhassa. Parasta huoneessa oli ihana vuorinäkymä, mikä onneksi näyttäytyi toisena aamuna.

Yövyin hostellissa kolme yötä, ja maksoin noin 125 euroa (maaliskuu 2016). Hintaan ei sisältynyt aterioita. Huoneen hintaan sisältyy wi-fi, lakanat, pyyhe ja lukko huoneen kaappiin.

SieppaatrySieppaa

Sijainti

Hostelli sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla aivan järven rannalla. Uimarannalle matkaa on vain pari minuuttia, ja ranta näytti alkukeväästä hyvin siistiltä ja mukavalta. Hostellin takapihalta taas avautuu näkymä kohti lumihuippuisia vuoria. Juna-asemalta hostellille kävelee noin 15 minuuttia. Tie on helppokulkuinen ja kulkee aivan järven tuntumassa.

20160315_185224

Yleiset tilat

Yleisiin tiloihin kuuluu keittiö, olohuone sekä wc-tilat. Keittiö oli ihan ok kokoinen ja siisti. Hostellin lähellä on pari ruokakauppaa, ja vastaanotosta on mahdollista ostaa kaikkea pientä (esim. voita, mehua ja leipää). Yleisesti ottaen kaikki yleiset tilat olivat siistejä, ja suihkuja sekä vessoja oli tarpeeksi. Keittiön varustus oli hyvä, ja jääpaakin päältä löytyi tarroja omien ruokien merkkaamista varten.

20160315_18523020160315_185236

Suosittelenko?

Ehdottomasti suosittelen Backpackers Lucerne -hostellia. Vaikka sijainti on vähän syrjäinen kaupungin keskustaa ajattelen, kävelee sinne silti noin vartissa. Kaunis järvi on kuitenkin aivan hostellin ulko-oven edessä, ja hyvällä säällä auringon laskiessa järvi värjäytyy kauniin väriseksi. Hostelli oli rauhallinen, ainakin maaliskuussa, ja hyvin siisti.

*************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna 26.4.2016 at 18:46

  Me ollaan oltu samassa hostellissa kesällä! :D Yksityinen huone kerrossängyllä oli ihan mukava, mutta viiskymppiä oli aika kallis hinta per naama. Mutta joo, Sveitsille ei voi mitään.

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 21:29

   Haha, hauska sattuma! :D Mä en enää edes ylläty mistään Sveitsin hinnoista enää, on ne niin uskomattoman korkeita.

 • Reply Sunna 28.4.2016 at 00:51

  Jep, just tuolla hostellissa olinkin Maaritin kanssa – hyvin nukutti! Huomasitko muuten, että kaapit (joiden sanoinkin olevan kuin vankilakaappien näköisiä) TODELLA ovatkin vanhaa vankilakamaa? Ne on maalattu uudelleen ja laitettu hostellikäyttöön. Hauska idea, joskaan ei ehkä kotoisin elementti huoneessa. Onneksi en tajua muutenkaan sisustuksesta yhtään mitään.

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 13:30

   Huomasin kyllä, että kaapeissa luki niiden aikaisempi sijoituspaikka. Jos en aivan väärin muista, niin mun huoneessa kaapit olivat jostain vanhalta tehtaalta. Hauska idea silti, vaikkei ehkä ollutkaan mikään maailman kaunein kaappi :D

 • Reply ankka 1.5.2016 at 13:20

  Olen yöpynyt Backpackers-hostellissa Hampurissa kuuden naisen huoneessa ja tila oli ahdas ja meinasi happi loppua. Siitä huolimatta tai sen takia hinta oli jotenkin kohtuullinen. Sveitsissä taas on ihan kipeä hintataso ja hostellihuonekin näyttää olevan melko tyyris, tosin se on kahden hengen huoneesta. Ei se mitään, Kuopiossa on hostelli, joka kustantaa viiskymppiä per yö. Muuten tuo näyttää olevan ihan perushyvä hostelli ja palvelukin on ihan ystävällistä.

  • Reply Tanja 2.5.2016 at 14:12

   Sveitsissä myös esim. neljän hengen dorm-huone on kallis. Zürichissä maksoin neljän naisen dormista 50e/yöltä. Sveitsissä kaikki on melkoisen kallista, mikä on todella harmi.

 • Reply Reetta 1.5.2016 at 21:49

  Viime aikoina on tullut koluttua kanadalaisia hostelleja, joten tämä antoi hiukan perspektiiviä. Tyyristä näköjään on, mutta niin kai Sveitsissä kaikki…? Voi vaan arvailla, paljonko jostain hotellihuoneesta olisi saanut pulittaa! :D Vartin kävelymatka kuulostaa minusta erittäin kohtuulliselta, eikä ollenkaan syrjäiseltä sijainnilta. Olen tässä parin vuoden aikana onnistunut siedättymään hostellimajoitukseen jopa isoissa seka-dormeissa – kun siihen asennoituu oikein, elely hostellissa on oikein mukavaa ja rahallinen säästö huomattava! :) Miellyttävästä (vuori)maisemasta ei tietenkään ikinä ole haittaa.

  • Reply Tanja 2.5.2016 at 14:14

   Sveitsissä tosiaan kaikki on melkoisen kallista. Zürichissä maksoin neljän naisen dormista 50e/yö. Mä en koskaan ole ollut isossa sekadormissa yötä, ainoa seka-dorm kokemus on Uudesta-Seelannista, missä samassa huoneessa oli muistaakseni kuusi ihmistä. Mutta eiköhän sitä voisi suuressa sekadormissa joskus yöpyä, asennekysymyshän se on niin kuin sanoit :)

  Leave a Reply