Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Minun tarinani matkailijana - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Minun tarinani matkailijana

Alunperin haaste kuuluu Liebster Awards haasteeseen, jonka ideana on tuoda näkyvyyttä pienille, aloitteleville blogeille. Taisin joskus osallistua kyseiseen haasteeseen, mutta kysymyksistä innostuneena päätin avata omaa tarinaani matkailijana. Tämä haaste on kiertänyt jo useassa blogissa, joten en tällä kertaa haasta ketään mukaan taikka keksi uusia kysymyksiä. Jos kuitenkin innostuit haasteesta, niin  vastaile ihmeessä kysymyksiin! Näitä on ollut mielenkiintoista lukea, nämä kysymykset bongasin Täynnä tie on tarinoita -blogista.

Kos 2004 077

Milloin matkustit ensimmäisen kerran Suomen rajojen ulkopuolelle?

Ensimmäinen käyty maani oli Ruotsi, niin kuin varmaan aika monella suomalaisella. Tanska oli toinen käymäni maa, taisin olla noin 7 tai 8. Muistan hyvin elävästi ihanat hiekkadyynit ja sen, miten hauskaa niiden päällä oli juosta ja hyppiä. Ensimmäistä kertaa lentokoneessa oli 10-vuotiaana, syksyllä 2002. Isäni oli voittanut Aurinkomatkojen lahjakortin, joten suuntasimme koko perhe lomalle Kyprokselle. Matkasta en paljoa muista,  mutta lentokoneessa istuminen oli kivaa jo heti ensimmäisellä kerralla.

Paras matkamuisto lapsuudestasi?

Isäni oli kondiittori, ja liiton kautta sai mahdollisuuden varata kesäksi mökin Puolangalta, Oulun suunnilta. Kävimme siellä parina kesänä, viimeinen kerta oli vuonna 2007. Kesät Puolangalla ovat jääneet hyvin mieleen. Alueella oli vain muutama mökki, eikä paikalla yleensä ollut paljoa muita lomailijoita. Mökit olivat aivan järven rannalla, missä kävin suotelemassa isäni kanssa. Saunasta pääsi juoksemaan suoraan järveen, missä tuli vietettyä pitkiä aikoja. Parina kertana näimme poroja järven rannalla, ja monta kertaa maleksimassa keskellä tietä. Mökkialueella kävi kauppa-auto pari kertaa viikossa, ja muistan miten minä ja veljeni oltiin aivan innoissamme sen käynnistä! Sieltä käytiin hakemassa vähän karkkia ja jätskiä, kaikkea sellaista mitä lomalta tarvitsee.

STP60041

Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?

Näitä voisi luetella vaikka kuinka monta! Ensimmäisenä tulee mieleen auringonnousu Ulurun luona heinäkuussa 2014. En olisi villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että Uluru oikeasti voisi olla niin hohtavan punainen auringon noustessa. Vaikka kello viiden aamuherätys kylmässä erämaassa ärsytti, ei sitä enää muistanut auringon ensimmäisten säteiden osuessa kiveen. Ulurun ympäri voi kävellä, matkaa kertyy kymmenisen kilometriä. Heinäkuisen aamuna juuri ketään ei ollut liikkeellä, joten Ulurun ympäri sai kävellä kaikessa rauhassa, hiljaisuuden vallitessa ympärillä. Tuntui kuin olisi ollut kaukana jossain, aivan toisessa maailmassa.

Auringonnousu

Kohde, jossa olet käynyt ja johon haluaisit uudelleen?

Australia, Irlanti, Uusi-Seelanti ja Sveitsi. Islantiin voisin myös hyvin lähteä uudestaan, samoin Norjaan. Tykkään yleensä mennä aina johonkin uuteen maahan, mutta muutamat paikat ovat sellaisia, mihin voisi lähteä uudestaan vaikka heti. Maailmassa on vielä niin paljon nähtävää, että mielelläni käyn uusissa paikoissa.

IMG_1537

Mitä kieltä osaat puhua?

Suomi ja englanti ovat parhaita. Ruotsi sujuu aika huonosti, suunnitelmissa onkin kerrata sitä vähän tulevana syksynä. Olen opiskellut saksaa ja venäjää, joita molempia olisi kiva opiskella lisää. Välillä vähän harmittaa etten osaa ruotsia, varsinkin kun haluan työskennellä asiakaspalvelussa.

Millaisia matkoja olet tehnyt jo kuluneen vuoden aikana?

Maaliskuussa olin yhteensä 2,5 viikkoa Saksassa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa. Olin Münchenissä muutaman päivän, ja kävin myös Ulmissa tapaamassa pitkäaikaista kirjekaveriani. Olemme kirjoitelleet kuutisen vuotta, ja näimme nyt toista kertaa. Ihan mahtavaa miten voikin kirjeiden kautta saada noin ihanan ystävän! Sveitsi on ollut bucket listallani alusta asti, joten olin todella innoissani tästä Alppimaasta. Sveitsissä parasta oli ehdottomasti Alpit, ja erityisesti Matterhorn.

Sieppaa

Entä millaisia matkasuunnitelmia on loppuvuodeksi?

Loppuvuodeksi ei ole varattuna mitään matkaa, mutta suunnitelmia olisi paljon. Rahaa vain ei juuri matkailuun ole, eikä tiedä vaikka jollain ihmeen kaupalla saisin töitä. En ole käynyt Tukholmassa yli 10 vuoteen, joten suunnitelmissa on suunnata sinne jossain vaiheessa. Gotlanti on myös haaveissa, eikä bussikuljetus Tukholmasta + lautta saarelle maksa paljoa. Olen haaveillut käyväni joko kaikissa Baltian maissa tai vain Liettuassa ja Latviassa. Irlanti-viikon ansiosta iski kova kaipuu Irlantiin, joten siellä olisi hieno päästä käymään tämän vuoden aikana. Kotimaan matkailua on tarkoitus harrastaa tänä vuonna, erityisesti Turun saariston alueella. Helsingissä on myös pari mielenkiintoista paikkaa joissa olisi kiva päästä käymään. Pohdinnassa on myös Rauma ja Porvoo.

Kamalin matkakohde, jossa olet vieraillut?

Mikään kohde ei oikeastaan ole ollut kamala, mutta muutamia sellaisia paikkoja on mihin en välttämättä enää menisi uudelleen. Esimerkiksi Ranska on sellainen maa, mihin en riemusta kiljuen lähtisi toistamiseen. Pitkään ajattelin samaa myös Turkista, kunnes tajusin maan olevan myös paljon muuta kuin turistien rantakohteet.

Kos 2004 038

Luetko matkaoppaita ennen matkaa?

Kyllä matkaoppaita tulee luettua ennen matkaa, ja omistankin muutaman Lonely Planetin matkaoppaan. Blogeja tulee myös luettua jonkin verran, samoin matkalehtiä. Vähän riippuu kohteesta mitä tulee luettua, mutta enimmäkseen matkaoppaita. Usein matkalla on myös matkaopas mukana, vaikka aika harvoin sitä tulee matkalla selattua. Neljä vuotta sitten Uuden-Seelannin matkalla Lonely Planetin opaskirja oli aika kovassa käytössä, mutta tien päällä oltiin kaksi kuukautta, ja matka oli ensimmäinen omatoimimatkani.

Mitä mieltä olet yksin matkustamisesta?

Yksinmatkustaminen on ihanaa! Mulla ei oikeastaan ole ketään matkaseuraa, joten ”pakosta” matkustan yksin. Voin rehellisesti sanoa pitäväni yksin matkustamisesta, eikä tähän mennessä ole sattunut mitään. Viihdyn hyvin yksin, enkä yksin matkustaessa ole tuntenut oloani yksinäiseksi. Ja seuraahan löytyy aina, vaikka hostellien oleskeluhuoneista taikka dormeista. Yksin matkustamisessa parasta on vapaus; se että saa tehdä mitä haluaa milloin haluaa, ja voi itse suunnitella koko matkan sellaiseksi kuin haluaa. Ihan joka paikkaan en silti yksin matkustaisi, etenkin Afrikan ja Etelä-Amerikan maat vaikuttavat sellaisilta missä olisi hyvä olla joku toinen mukana.

IMG_1712

Kuvaile kolmella sanalla millainen matkailija olet.

Kaupungit, luonto, sooloilu.  Suosin  kaupunkilomia. Kaikenkokoiset kaupungit ovat mieleeni, mutta erityisesti vanhat, idylliset kaupungit ovat ihania. Jos kaupunkilomailuun voi yhdistää vielä luonnon, niin loma alkaa olla aika lailla täydellinen. En ole mikään retkeilijätyyppi, mutta aina välillä kaipaa luonnon rauhaa ja upeita maisemia. Vuoret ovat erityisen lähellä sydäntäni, ja niitä lähden mielelläni ihastelemaan niin usein kuin mahdollista. Matkustan lähinnä yksin, siitä siis tulee sooloilu. Pidän yksin matkustamisesta, ja sen tuomasta vapauden tunteesta.

*****************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply salaine 24.4.2016 at 11:32

  Näitä tarinoita on vaan aina niin kiva lukea! Toivottavasti työtilanteesi selkenee ja pääset suunnittelemaan uusia matkoja tuntemattomiin ja mielenkiintoisiin retkiin.

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 09:15

   Toivottavasti tosiaan! Vaikka aina sitä voi suunnittella, nytkin ties kuinka monta matkaa suunnitteilla :)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 24.4.2016 at 17:30

  Kiva postaus! Meidän kylällä kiersi myös kauppa-auto kun olin lapsi. Siellä käytiin aina veljen kanssa ostamassa karkkia viikkorahoilla. :)
  Tsemppiä työnhakuun!

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 09:18

   Kiitos! :) Kauppa-auto oli jotenkin tosi kiva kokemus, missään muualla en sellaiseen ole törmännyt.

 • Reply Anna / Muuttolintu 25.4.2016 at 02:14

  Vähän oikeastaan on ikävä yksin matkustamista ja sitä vapaudentunnetta, nykyään kun ollaan kaikki reissut heitetty kimpassa. Jotenkin tuntuu, että reissuista saa tietyllä tapaa enemmän irti, kun on yksin. Miulla myös monista maista on jäänyt fiilis, että haluan ehdottomasti takaisin. Maailma on vaan niin iso ja täällä on niin paljon nähtävää…

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 09:53

   Totta, yksin matkalla ollessa matkasta voi joillain tavoin saada enemmän irti. Mun on ainakin ollut helpompi tutustua uusiin ihmisiin matkustaessa yksin, koska muut reissaajat tulevat helpommin juttusille yksin matkaavan kanssa.
   Maailma on iso, nähtävää olisi vaikka kuinka. Mun mielestä pitää silti matkustaa ensin sinne, minne eniten haluaa :)

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 26.4.2016 at 08:24

  En mäkään puhu ruotsia, mutta hyvin on kohta 10 vuotta tullut oltua asiakaspalvelutöissä! :D Matkailualalla kyllä ruotsin kielitaito alkaa olla jo tietynlainen valttikortti, sitä kun me nuoret niin harvoin enää kunnolla osataan. Venäjää, saksaa ja kiinaa tarvitaan myös. Itse puhun englantia ja japania sujuvasti, auttavasti venäjää. Kyllä niitä kieliäkin sitten oppii, kun on vaan pakko sönkätä (meillä on esim. paljon venäläisiä asiakkaita).

  Yksin matkailu on kyllä mukavaa. Pitkästä aikaa olin viime kuussa ”yksin” Lontoossa. Yövyin kyllä kaverin luona, mutta pari päivää vietin omissa oloissani kaupunkia tutkiessa. Se oli aika mukavaa, kun pääsin tekemään juuri niitä asioita, mitkä minua kiinnostaa. Yleensä matkustan mieheni kanssa, onneksi meillä on kyllä aikasamanlaiset matkailumieltymykset, mutta vaihtelun vuoksi on mukavaa välillä mennä yksinkin!

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 09:45

   Joo siis mä olen myös matkailualalla, jos vaan löydän töitä. Ainakin täällä Turun seudulla löytyy aika hyvin ruotsin puhujia, joten tällainen sönköttäjä jää äkkiä jalkoihin.. Mutta suunnitelmissa on mennä syksyllä johonkin ruotsin kurssille, jos unohdetut taidot tulisivat takaisin :)

   Se on hyvä jos on samanlaiset matkamieltymykset kumppanin kanssa, ei tule riitaa siitä, mihin mennä seuraavaksi. Varmasti on kiva vaihtelun vuoksi matkustaa myös yksin, mulla menee vähän toisin päin :P Välillä on vaihtelun vuoksi ottaa äiti matkalle mukaan.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 26.4.2016 at 09:59

  Näitä on kiva lukea, heti rupesi päässä raksuttamaan, mitä itse vastaisin mihinkin kohtiin ja matkakuumehan siinä sitten tuli. Nämä maat, joissa olet käynyt, erityisesti Uusi-Seelanti, Islanti ja Norja, miksei myös Australia on minulle suuria haaveita, joissa en ole vielä käynyt. Tänä kesänä piti lähteä Islantiin, mutta sitten päädyimmekin varaamaan lennot Azoreille, mutta luulen kyllä, että rakastun siihenkin.

  • Reply Tanja 26.4.2016 at 21:33

   Azoritkin on ihana paikka, kävin siellä kesällä 2011, tosin vain yhdellä saarella. Haaveissa on päästä käymään myös muilla kuin Sao Miguelin saarella. Ihanaa matkaa!

 • Reply Terhi / Muru Mou 26.4.2016 at 11:39

  Paras lapsuuden matkamuisto on kuin minun lapsuudesta! :) Tykkäsin todella paljon viettää kesäisin aikaa mökillä, siellä oli vaan niin ihanaa :)
  Nämä on todella kivoja kysymyksiä (ja vastauksia!), onkin harkinnassa jos itsekin vastaisin niihin jossain vaiheessa.

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:35

   Mökillä on kyllä kivaa :) Meillä ei koskaan omaa mökkiä ole ollut, joten aina joskus vuokrattiin mökki viikoksi jostain.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 26.4.2016 at 11:43

  Nämä haasteet ovat kivoja lukea ja minäkin aloin heti miettiä miten vastaisin kysymyksiin :) Tukholmaan on minullakin ikävä, Australia ja Kanada ovat olleet haaveena lapsesta asti… Ties vaikka minäkin jossain vaiheessa tekisin samanlaisen postauksen ja miettisin itsenä matkailijana.

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:36

   Australia on ihana paikka, ja sinne olisikin kiva lähteä working holiday viisumilla :)
   Tee ihmeessä samanlainen postaus, näitä on tosi kiva lukea. Bloggaajan persoona tulee esiin ihan eri tavoin :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 26.4.2016 at 21:41

  Tämä vahvisti kuvaa siitä, millaisena matkaajana olen sua pitänytkin. Yksin matkustaminen on kyllä tosiaan kivaa. Ehkä en aina haluaisi yksin matkustella, mutta nytkin kun seurustelee ja on ”aina” reissuseuraa niin olisi kiva ehkä tas pitkästä aikaa lähteä jonnekin yksinkin. :)

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:38

   Kiva kuulla että jollekin on syntynyt kuva siitä millainen matkailija olen :)
   Välillä on ihan kiva matkustaa jonkun kanssa, joten sen takia joskus lähden äidin kanssa johonkin :D

 • Reply ankka 27.4.2016 at 10:24

  Pidän kanssa yksin matkailusta, koska silloin, kun on väsynyt, voi olla rauhassa väsynyt, eikä tarvitse jaksaa toisen takia, eikä tarvitse miettiä, että kun minulla itselläni riittää energia, raahautuuko toi toinen väkisin minun mukanani. Ei tarvitse siis olla kenellekään mieliksi.

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:41

   Ihan näistä samoista syistä mäkin tykkään matkustaa yksin. Joskus on silti kiva mennä johonkin jonkun kanssa, on se sitten muutaman tunnin tai muutaman päivän ajan.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 27.4.2016 at 23:06

  En uskalla edes ajatella, kuinka upea tuon Ulurun täytyy livenä olla <3

  Turkki on monipuolisuudessaan ja kulttuurisessa ja historiallisessa rikkaudessaan huikea paikka – minua taas ei sinne rannikon turistihelvetteihin saisi mistään hinnasta. Samoin suhtaudun hieman varauksella Ranskaa haukkuviin ihmisiin – jos pysyttelee turistirysissä ja syö turisteille suunnattua ylihinnoiteltua turistiroskaa niin kyllähän mistä tahansa maasta tympeän kuvan saa…

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:43

   Ulurua auringonnnousun aikaan on vaikea sanoin kuvailla, se pitää itse kokea :)
   Ehdottomasti jos vaikka Ranskassa pysyttelee vain turistipaikoissa, niin ei saa maasta hyvää kuvaa. Mun kokemukset Ranskasta on Normandian rannikolta, mikä on kaunis paikka. Mulla vaan Ranskassa eniten tökkii se kieli.

 • Reply Johanna @ Out of Office 27.4.2016 at 23:24

  Kiva juttu, näitä ”human interest” -osaston postauksia on mukava lukea! Tästä voisin itsekin kirjoittaa jossain vaiheessa, mutta reissujuttuja on niin paljon vielä julkaisematta, että täytyy priorisoida ne edelle.

  Kiitos myös että annoit vaihtoehdon kommentoinnille. Työssäkäyvänä keski-ikäisenä ihmisenä en milloinkaan lähde matkalle kuluja laskemaan, eivätkä ne sen takia kiinnosta muidenkaan blogeissa. Kulutan surutta ravintola-aterioihin ja ihaniin hotelleihin. – Ja sehän oikeastaan osaltaan johtuu siitä että lomaa on vuodessa niin vähän, että jokaisesta päivästä pitää nauttia :)

  Toivottavasti löydät työpaikan! Pidän peukkuja!

  • Reply Tanja 28.4.2016 at 18:48

   Kiitos! :) Mulla on myös kasa reissujuttuja julkaisematta, mutta välillä on kiva kirjoittaa jotain aivan muuta.

   On totta, että kaikkia ei budjettipostaukset kiinnosta, ja eihän näin tarvitsekkaan olla :) Yleensä en mitään budjettia matkalle tee, mutta Sveitsi kun on tunnetusti kallis maa, niin ajattelin että voisi olla mielenkiintoista laskea paljonki kahdessa viikossa sai rahaa kulumaan.

 • Reply Liza in London 30.4.2016 at 03:32

  Onpa hauska toi kirjekaveri-miitti! Saako udella, mita kautta olette alun alkaen ruvenneet kirjoittamaan? Muistan, etta meilla koulu jarjesti kirjekavereita ala-asteella, mutta jossain vaiheessa kirjoittaminen vain hiipui :/.

  • Reply Tanja 1.5.2016 at 18:02

   Mä en itse asiassa ihan tarkkaan muista mitä kautta alun perin ruvettiin kirjoittelemaan. Mutta luultavasti Postcrossingin kautta. Meillä ala-asteella englannin opettaja järjesti kirjekavereita, ja nyt vanhempana olen löytänyt kirjekavereita lähinnä Postcrossingin kautta ja Facebookin kirjekaveriryhmien kautta :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 1.5.2016 at 02:05

  Minä tykkään myös näistä tarinoista. Ne on jotenkin paljon henkilökohtaisempia kuin pelkät matkakuvaukset, ja saa vähän käsitystä bloggaajastakin. Tosi kiva postaus!

  • Reply Tanja 1.5.2016 at 18:04

   Samaa mieltä, tällaisista jutuista saa vähän käsitystä siitä, millainen persoona on blogin takana :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.5.2016 at 10:30

  Mukavaa luettavaa, vahvisti vain sitä kuvaa, mikä minulla on sinusta matkailijana.

  Järjettömän upea tuo Uluru!

  • Reply Tanja 1.5.2016 at 18:22

   Kiitos! Kiva kuulla että joku on saanut kuvan minusta matkailijana :)
   Uluru on todella upea, sinne olisi kiva päästä uudestaan joskus.

  Leave a Reply