Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Ranskankielinen Geneve ei säväyttänyt - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Ranskankielinen Geneve ei säväyttänyt

Sveitsin matkan viimeinen etappi oli ranskankielinen Geneve. Kaupunki sijaitsee täysin toisella puolella maata kuin esimerkiksi Zürich, ja Geneve sijaitsee paljon lähempänä Ranskaa kuin Saksaa. Ranskan läheisyys ja vaikutus oli suurimpia syitä siihen, miksen Genevestä oikein pitänyt. Minulla ei sinänsä ole mitään Ranskaa vastaan, en vain voi sietää ranskan kieltä. Palvelu Genevessä oli huonompaa kuin muualla Sveitsissä, tai sitten kohdalleni vain osui epäystävällisiä asiakaspalvelijoita. Ainoat ystävälliset asiakaspalvelijat kohtasin hostellin vastaanotossa. Esimerkiksi Lidlissä kaksi kassatyöntekijää puhuivat koko ajan keskenään, hyvä jos päivää sanoivat.

IMG_647820160324_143236

Geneven kaduilla käveltäessä tuntui kuin olisi astunut ulos Sveitsistä ja päätynyt Ranskaan. Kaikkialla näkyi Sveitsin lippuja, mutta näkyvillä olevat tekstit katukylteistä mainoksiin olivat ranskaksi, ja ihmiset ympärillä puhuivat tätä (ihanan)kamalaa kieltä. Vaikka kuinka koitin suhtautua kaupunkiin positiivisesti, en oikein päässyt sisälle Geneven tunnelmaan.

Yleistunnelma kaupungissa oli vähän rähjäisempi kuin muualla Sveitsissä. Ehkä rähjäinen on vähän väärä sana, mutta yleisilmeeltään Geneve ei mielestäni ollut mikään kaunis kaupunki. Järven ranta on Geneven kauneimpia paikkoja, samoin kuin paikoitellen vanhan kaupungin alue. Muualla kaupungissa katukuvaa koristivat toinen toistaan hienommat ja kalliimmat putiikit.

7

Parin päivän jälkeen Geneve alkoi tuntua vähän mukavammalta, mutta en silti oikein kaupungista pitänyt.  Genevessä kannattaa lähteä järviristeilylle, ja suunnata junan kanssa esimerkiksi Montreuxin kaupunkiin.

Genevessä ehkä kiinnostavinta oli YK:n ja muiden kansainvälisesti tunnetuiden organisaatioiden päämajat. YK:n tiloihin pääsee sisälle, ja siellä käymistä moni suosittelee. Harmiksi YK:n tiloissa oli meneillään muutaman päivän istunto, enkä päässyt siellä käymään. Ilmaisen kävelykierroksen opas suositteli myös Punaisen Ristin museota. Genevehän on erittäin kansainvälinen kaupunki, missä noin 50% kaupunkilaisista on ulkomaalaisia.

3 – Kopio4 – Kopio

Kaikesta huolimatta Genevessä voi hyvin viettää mukavat pari päivää, sillä kaupungista ja lähialueilta löytyy paljon nähtävää. Kävin itse päiväretkellä Montreuxin kaupungissa Genevenjärven toisessa päässä. Montreux osoittautui mukavaksi pikkukaupungiksi vuorien ja järven vieressä, ja ihana kukilla reunustettu rantareitti oli kaunis.

5 – Kopio

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on Genevestä?

************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Martta / Martan Matkassa 17.4.2016 at 15:04

  Palvelussa on todella parantamisen varaa, kun käy Italiassa tai Espanjassa tuntuu ihan taivaalliselta, mutta voipi olla syytä myös omassa kielitaidossa, eli ranskan kielellä palvelu varmaan parempaa ;) Ensimmäinen kuva kiinnostaa, mistä mahtaa olla otettu?

  • Reply Tanja 20.4.2016 at 09:57

   Syy voi tosiaan olla osittain omassa kielitaidossa, mähän en ranskaa puhu sanaakaan. Jotenkin silti Sveitsissä voisi kuvitella saavansa ihan hyvää asiakaspalvelua, vaikka ranskankielisellä alueella ollaan.
   Otsikon kuva on otettu vanhassa kaupungissa, sellaisella pikku terasilla kuin terrasse agrippa-’d aubigine, aivan st pierre katedraalin vieressä. Ja itse jutun eka kuva on otettu pont du mont blanc sillalla.

 • Reply Susanna 17.4.2016 at 22:36

  Mielenkiintoinen kokemus. Mainoskuvissa kaikki näyttää aina paremmalta, eikös se usein niin mene. Minulla on kokemus todella surkeasta asiakaspalvelusta Wienissä, kassanaiset usein tiuskivat ja en saanut edes kysyä hajuvesien testereita kun alettiin heti huutaa. Sveitsissä haluaisin käydä mutta olen vielä jättänyt sen välistä siksi kun on niin kallista +siihen päälle vielä se oliko noin 5e turistivero per päivä

  • Reply Tanja 20.4.2016 at 10:02

   Aika ikävän kuuloinen asiakaspalvelukokemus Wienissä :/
   Sveitsi tosiaan on kallis maa matkustaa, mutta suosittelen silti! Joka kaupungissa ei mitään turistiveroa tms. pitänyt maksaa, tai sitten se oli hostellien huoneiden hinnoissa ilman erillistä ilmoitusta. Bern oli ainoa kaupunki, missä erikseen luki city tax huonevarauksen yhteydessä.

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin 18.4.2016 at 01:26

  Mä en ole ikinä Sveitsissä käynyt, mutta Geneveä olen juurikin YK:n rakennusten ja kansainvälisyyden vuoksi pitänyt kiinnostavana. Joskus taisin maisteriohjelmiakin siellä katsella, mutta se idea pitänee jättää ihan jo Sveitsin hintatason takia. Harmi kuulla, että kaupunki on noin kasvoton. En ole ikinä kuullut, että joku ei pidä ranskasta! Musta se on aivan ihana kieli, harmittaa etten sitä osaa paremmin kuin mitä muutaman vuoden lukio-opiskelusta jäi käteen.

  • Reply Tanja 20.4.2016 at 10:15

   Kansainvälisyyden kannalta Geneve on mielenkiintoinen kaupunki. Jos Geneveen joskus palaisin, olisi se YK:n rakennuksessa vierailun takia.
   Jotenkin vaikuttaa, että kaikki muut pitävät ranskan kielestä paitsi minä :D

 • Reply Terhi / Muru Mou 18.4.2016 at 23:07

  En ole Genevessä käynyt, mutta mielikuva siitä on aika mitäänsanomaton. Hajuton ja mauton kaupunki. Ja tämä postaus vain vahvisti sitä mielikuvaa :D Mutta yhdestä asiasta täytyy olla eri mieltä: ranska on ihana kieli! :)

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:22

   Luin vähän ihmisten kokemuksia kaupungista ennen tämän jutun kirjoittamista, ja osa tuntui rakastavan kaupunkia ja osan mielestä kaupunki oli aika mitäänsanomaton. Jos uudestaan joskus Geneveen menisin, olisi se YK:n rakennuksessa käynnin takia.
   Tuntuu että kaikki muut tykkää ranskasta paitsi minä :D

 • Reply Sunna 19.4.2016 at 12:53

  Minusta Geneve taas oli loputtoman kiinnostava, mutta olenkin aika puolueellinen tässä. Kansainvälisen politiikan ja lain opiskelijana näen siellä nimittäin vain valtavasti työmahdollisuuksia ja maailman vallan näyttämöllä oikein veri kihisee, kun olen niin innoissani. Toisaalta kaukaa siintävä Mont Blanc ja muut korkeat Alpit mahdollistavat mulle laskettelun ja vaelluksen. Mutta kaupunkina ja vierailukohteena Genevessä ei varmaan muuta mielenkiintoista olekaan.

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:23

   Kansainvälinen Geneve onkin kiinnostava, ja jos joskus menisin kaupunkiin uudestaan olisi se YK:n rakennuksessa käynnin takia.

 • Reply jonna / Lempipaikkojani 19.4.2016 at 15:16

  Olen käynyt Genevessä vain kerran päiväseltää, kun haimme sieltä lentokentältä meitä moikkaamaan tulleita vieraita ja samalla tutustimme vähän kaupunkiin. Asuimme silloin Grenoblessa, Ranskassa, ihan siinä lähellä. Mutta hauska huomio tuo ”rähjäisyys”. Etenkin mieheni on sitä mieltä, että Ranskassa ja muissa ranskankielisissä maissa on aina vähän sellaista sekavaa ja rähjäistä. Ero on kyllä päivän selvä välillä, kun nykyään ajelemme niin Hollannin kuin Belgiankin puolella. Belgia muistuttaa Ranskaa, kadutkin ovat heti kapeampia ja sokkeiloisempia, talot rähjäisiä. Hollanti taas on vielä Saksaakin siistimpi ja tilavampi.

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:28

   Mun mielestä myös Ranskassa, ja paikoissa missä ranskaa puhutaan, on jotenkin vähän ”rähjäistä”. Nyt kun mainitsin Hollannin ja Belgian, niin onhan niissä ihan selvä ero. Mulla ei kummastakaan paljoa ole kokemusta, mutta onhan Hollanti Belgiaa siistimpi ja tilavampi.

 • Reply Marjukka Katariina 19.4.2016 at 19:11

  En ole koskaan käynyt Genevessä, eikä mulla ole ollut siitä oikeastaan minkäänlaisia ennakkokäsityksiä. Itse kuitenkin pidän kovasti ranskan kielestä. Tuo asiakaspalvelu kuulostaa kyllä ikävältä :(

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:29

   Mullakaan ei ennen Geneveen menoa ollut mitään ennakkokäsityksiä kaupungista. Keskustelupalstoja lukiessa sai sen kuvan, että joko Genevestä tykkään tai ei.
   Olihan tuo asiakaspalvelu aika ikävää, tiedä sitten johtuiko siitä etten osaa ranskaa.

 • Reply Teea | Curious Feet 20.4.2016 at 11:41

  Ei ole vielä kaupungista kokemusta. En ensimmäisenä tuonne suuntaisi, mutta jos matkan varrelle sattuisi sopivasti, niin toki voisin pistäytyä :). Täällä muuten toinen, joka ei niin vakuutu ranskan kielestä :D. En todellakaan tajua hehkutusta tästä ”rakkauden kielestä”, kyllä espanja ja esimerkiksi viro on niin paljon kauniimman kuuloista :D.

  • Reply Tanja 22.4.2016 at 09:49

   Vihdoin joku ketä ei ymmärrä ranskan päälle! :D Näin ajateltuna viro on aika hauskan kuuloinen kieli, mun suosikki on kuitenkin saksa. Venäjä on myös aika kiva kuuloista.

   • Reply Teea | Curious Feet 22.4.2016 at 23:05

    Siis KYLLÄ, saksa! Olisin voinut espanjan tai viron tilalle yhtälailla laittaa saksan. Omiin korviini kaunis kieli ja voittaa ehdottomasti ranskan :D

 • Reply Jenna / With huge passion for life 20.4.2016 at 13:25

  Mun mielestä Geneve ei ollut mistään kotoisin. Käytiin lätkämatsissa siellä ja se oli kiinnostavinta. Ehkä tuo kaupungin ”ranskalaismaisuus” oli se, mikä itselläkin tökki. Kannattaa lähteä vain kiertämään Genevenjärveä :)

  • Reply Tanja 22.4.2016 at 09:52

   Mulla ei harmiksi ollut aikaa kovin paljoa kierrellä Genevejärveä, muuta kuin käydä Montreux’issa. Mutta maisemat mitä junan ikkunasta näkyi oli tosi kivoja :)

 • Reply Sateenmuru 20.4.2016 at 17:45

  Halusin lukea tämän, koska olen kesäkuussa menossa Geneveen piipahtamaan: odotan innolla! Huomasin pari viikkoa sitten Ranskassa, että suhtautuminen asiakkaaseen on aivan eri, jos sanoo aluksi edes sen ”bonjour” ja/tai hymyilee – osaan vähän ranskaa (ja rakastan ranskan kieltä ja kulttuuria) ja sain aina ihanan rentoa ja iloista palvelua, kun taas matkakumppanini aloitti usein englanniksi ja sai aivan eri kohtelun. Harmi, ettei omalla matkalla ole aikaa tuohon Montreauxiin, kuulostaisi kivalta nähdä.

  • Reply Tanja 22.4.2016 at 10:00

   Varmasti palvelu voi olla erilaista jos osaa ranskaksi jotain sanoa. Mä kun en osaa yhtään ranskaa, juuri ja juuri tiedän mikä on päivää :D Tuskin mua olisi ymmärretty jos päivää olisin ranskaksi sanonut.
   Harmi tosiaan ettei sulla ole aikaa poiketa Montreuxissa, mutta kivaa matkaa kuitenkin! :)

 • Reply Elämää ja Matkoja 20.4.2016 at 18:54

  Geneve on itsellä käymättä ja mielikuvaksi kaupungista on muodostunut jotenkin kylmä ja kolkko, en tiedä mistä tämä mielikuva on oikein tullut. Kaupunkikuvakaan ei tuo oikein mieleen ranskalaisuutta, sen sijaan Montreaux kiinnostaisi kovasti ja rantareitti sinne kuulostaa idylliseltä!

  Geneven ja alueen ranskankielisyys sinänsä sopisi minulle, sillä rrrrrakastan Ranskaa ja ranskankieltä ja olemme aina saaneet hyvää asiakaspalvelua Ranskan matkoillamme. Komppaan Sateenmurua tässä, että tervehdys ja kiitokset ranskaksi tuovat ihan eri tuntuman kohtaamiseen asiakaspalvelijan kanssa, englannilla ja etenkin saksalla saa vastaansa ärähdyksen. :)

  Kiitos mukavasta kuvamatkasta Geneveen!

  • Reply Tanja 22.4.2016 at 10:07

   Mulla ei oikein ollut mitään mielikuvia Genevestä enne sinne menoa. Parin päivän jälkeen Genevessä oltuani en odottanut paljoa Montreuxilta, mutta kaupunki oli todella mukava! Montreuxista tulee juttua jossain vaiheessa :)

   Voi hyvin olla että ranskalla palvelu olisi voinut olla parempaa, mutta mua tuskin olisi ymmärretty jos olisin ranskaksi sanonut päivää :D

 • Reply Annika | Travellover 21.4.2016 at 21:27

  Montreux on aivan ihana! Olen ollut kahdesti. Vielä ihanampi on Vevey Montreux’sta Geneven suuntaan joitain kilometrejä. Genevessä olen ollut vain päiväretkellä nimenomaan Montreux’öön majapaikasta. Minulle jäi steriili ja vauras vaikutelma.

  • Reply Tanja 22.4.2016 at 10:10

   Montreux tosiaan oli kiva paikka, erityisesti tykkäsin vuorien läheisyydestä ja ihanasta kukilla koristellusta rantatiestä.

 • Reply Heidi Stillman 23.4.2016 at 09:35

  Sveitsi on kyllä toden totta kallis maa, harmillista. Genevestä ei minullakaan mitään mielikuvaa, eikä se ole koskaan toivelistalla ollutkaan, mutta muuten Sveitsi on hintatasosta huolimatta ollut varsin mukava kohde. Varsinkin Italiaan päin mennessä upeita paikkoja. Mulla on muuten se käsitys, etteivät ranskalaiset puhu mitenkään merkittävän hyvää englantia, ehkä siksi heillä ne tervehtimiset tai ’muut keskustelun aloitukset’ ranskan kielellä murtavat jään.
  Tämän postauksen jälkeen taitaa jäädä Geneve tästä eteenpäinkin näkemättä.

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 10:52

   Niin on, mutta maan kalleus oli silti kaiken arvoinen :)
   Mulla on aika lailla sama käsitys ranskalaisista, mutta tuskin olisivat mua ymmärtäneet jos ranskaa olisin koittanut mongertaa : D

  Leave a Reply