Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4633
Suklaaähky Cafe Sprünglissä - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Suklaaähky Cafe Sprünglissä

Näin pääsiäisen kunniaksi on hyvä julkaista juttua suklaasta, ketään ei varmasti ole saanut suklaasta tarpeekseen pari viime päivän aikana. En yleensä ennen matkalle lähtöä pistä ylös sellaisia kahviloita tai ravintoloita, joissa olisi kiva käydä. Osittain siksi, että hostelleissa voi kokkailla omat ruuat, ja osittain siksi, etten ruuan suhteen mielellään kokeile mitään uutta. Kahvilat tietenkin ovat asia erikseen, en pistä vastaan erilaisten leivosten ja kakkujen maistelua. Siksi Sveitsin reissulla olin laittanut Cafe Sprüglin nimen muistiin, koska halusin päästä maistelemaan paikan suklaisia herkkuja.

20160312_131531

Sprüngli on perustettu vuonna 1836, ja on erityisen tunnettu macaroneistaan. Isäni oli kondiittori, ja äitini mielestä hän oli Sprünglissä harjoittelussa joskus 1980-luvulla. Ei siis kahvilan puolella, vaan oppimassa miten ihania leivoksia valmistetaan. Aika jännä ajatus, että isäni olisi ollut heillä harjoittelussa jossain päin Zürichiä, kun itse istuin yhdessä Spürglin kahviloista. Näin Zürichissä parikin Sprünglin kahvilaa, itse kävin suuressa kahvilassa Paradeplatzilla. Kiitos googlaamisen, sain selville, että myymälä Paradeplatzille avattiin jo vuonna 1845. Hurjaa ajatella miten kauan aikaa siitäkin jo on!

Kahvilan kanssa samassa rakennuksessa on myymälä, missä voi budjetin suuruudesta riippuen tehdä ostoksia. Kaikki oli melkoisen kallista, mutta edes jotenkin budjetissa pysyen ostin kaksi levyä maitosuklaata, yhteensä hintaa tuli noin 12 euroa. Ja oli todella hyvää suklaata! Pääsiäisen lähestyessä kaupan puoli oli täynnä ihania pääsiäisherkkuja ja erilaisia suklaapupuja.

20160312_12584320160312_130859

Kahvilan puolelle meno vähän jännitti hintojen takia, mutta sieltäkin selvittiin ilman vararikkoa. Pahanlaatuisen suklaaähkyn onnistuin kahvilassa saamaan, kiitos kaakaon ja kokosuklaaleivoksen. Leivoksen nimi oli osuvasti chocolate dream, ja leivos koostui suklaakeksistä, suklaakermasta ja joukossa oli myös hitunen maraschinoa. Pakko sanoa etten ihan tuntenut oloani kotoisaksi kahvilassa istuessani. Suurin osa muista kahvittelijoista vaikutti olevan aika hienoa porukkaa, ja itsellä oli vähän ulkopuolinen olo farkuissa, Hard Rock Cafe -paidassa ja tatuoinnissa. Ketään ei onneksi missään vaiheessa katsonut mitenkään pahasti, ja henkilökunta oli todella ystävällistä. Sen verran hieno paikka oli kyseessä, että lasku tuotiin pöytään väärin päin, niin etteivät muut vahingossakaan päässet näkemään loppusummaa.

20160312_130853

Cafe Sprüngliä voin suositella Zürichissä. Makeiden herkkujen lisäksi tarjolla on myös suolaista ruokaa ja erilaisia kuumia juomia. Viereisten pöytien suolaiset annokset näyttivät hyviltä, ja listalta löytyi ainakin muutamia erilaisia leipiä ja salaatteja. Paradeplatzin kahvila on helppo löytää, osoite on Bahnhofstrasse 21.

**********

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply