Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Kelttiläiset korut + arvonta! - Levoton Matkailija
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Kelttiläiset korut + arvonta!

Irlannissa ei voi välttyä näkemästä kauniita kelttiläisiä koruja myynnissä kaupoissa ja myymälöissä. Korut ovat kauniita, ja niiden takaa löytyy mielenkiintoisia tarinoita, myyttejä, legendoja ja kertomuksia. Yksi tunnetuimpia kelttiläisiä koruja on luultavasti kelttiläinen risti, mistä kerron lisää vähän myöhemmin tässä postauksessa.

Arvellaan että kelttiläinen kulttuuri syntyi noin 700 – 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Nykyään kelttien jälkeläisiä elää erityisesti Irlannissa, Walesissa sekä Skotlannissa. Koruissa usein esiintyvät solmukuviot sekä erilaiset pyörteet kuvaavat elämän läpi jatkuvasti kulkevaa liikettä. Yleisemmällä tasolla puhuttaessa solmut kuvaavat sitä, miten kaikki elävä liittyy yhteen.

IMG_3369

Claddagh sormus on kelttiläisen ristin ohella yksi tunnetuimpia koruja. Claddagh on vanha kylä Galwayn lähettyvillä, eikä ole ihme, että Gladdagh-sormuksia näkyi paljon Galwayn katukuvassa. Korussa sydän symbolisoi rakkautta, kruunu uskollisuutta ja kädet ystävyyttä. Näiden tarkoitusten takia Gladdagh onkin suosittu valinta kihlasormukseksi taikka ystävysten sormukseksi. Perinteisesti Gladdagh oikean käden sormessa kruunu kohti sormussormen vartta, tarkoittaa ettei kantaja ole vakavassa suhteessa. Jos taas kruunu on eri suunnassa, kantaja seurustelee vakavasti. Joiden mukaan sormus vasemman käden sormessa taas tarkoittaa, että sormuksen käyttäjä on naimisissa.

h

Lähde: whats-your-sing.com

Sieppaahj

Kultainen koriste kuvassa on Gladdah.

Kelttiläisten korujen historia voidaan ajoittaa 2000 eaa – 500 jaa väliseen ajanjaksoon, jolloin kelttiläiset sepät tekivät kauniita koruja kullasta ja hopeasta käyttäen teemana kelttiläisiä symboleja. Kristinuskon saapuessa Irlantiin erilaiset rintaneulat tulivat suosituiksi. Tunnetuin löydetty rintaneula on Tara brooch, mikä on hyvä esimerkki kauniisti tehdystä rintaneulasta. Nykyään tätä upeaa esinettä voi ihailla Dublinin arkeologisessa museossa.

IMG_1692

Suomessa kelttiläisiä koruja markkinoi vuonna 1997 perustettu Kelttikorut, joka kiertää aktiivisesti ympäri maata ottaen osaa erilaisiin messuihin, festivaaleihin, markkinoihin ja muihin tapahtumiin. Koruja voi ostaa myös Kelttikorujen nettikaupasta. Upeiden hopeakorujen lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa tinakoruja, joiden aiheina on kelttien ja viikinkien mytologisia hahmoja ja symboleita. Hyviä esimerkkejä Kelttikorujen laajasta tuotevalikoimasta ovat:

Kelttiristi, ametisti

Kelttiläisellä ristillä on merkittävä osa kelttiläisessä taiteessa ja se symboloi ikuista elämää. Irlantilaisen tarinan mukaan Pyhä Patrick toi ristin maahan käännyttäessään pakanoita kristinuskoon. On arveltu että, Pyhä Patrik yhdisty kristinuskon ristisymbolin auringon symboliin saadakseen pakanalliset ymmärtämään ristin merkityksen. Tämä ametistilla koristeltu risti on parasta 925 Sterling hopeaa. Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

kk_kelttiristi

Kuva: Kelttikorut

Branwen

Tämä sydän symboloi valon jumalattaren Branwenin ja kuolevaisen miehen rakkautta. Korussa kahden rakastavaisen sydämet ovat kietoutuneet ikuisesti yhteen. Korvakorut ovat parasta 925 Sterling hopeaa.
Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

kk_branwen

Kuva: Kelttikorut

Elämänpuu

Kelttiläinen elämänpuu symboloi muun muassa tasapainoa ja harmoniaa. Uskotaan, että elämänpuu antaa kantajalleen voimaa ja turvaa menestyksekkään tulevaisuuden. Kaunis sormus on parasta 925 Sterling hopeaa. Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

kk_elamanpuu

Kuva: Kelttikorut

Ystävyyden solmu

Ystävyyden solmu on yksi tunnetuimpia symboleita kelttiläisessä historiassa. Se merkitsee ystävyyttä, jota kukaan ei voi purkaa tai tuhota. Solmun loputtomuus kuvastaa sielumme ajatonta luonnetta ja keskeytymätöntä elämän sykliä. Symbolia on käytetty jo noin 450 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Koru on valmistettu parhaasta korutinasta. Tutustu tuotteeseen nettikaupassa.

kk_ystavyydensolmu

Kuva: Kelttikorut

Ja sitten arvontaan! Irlanti-viikon kunniaksi Kelttikorut on lähtenyt mukaan mahtavalla arvonnalla. Kommentoimalla tähän postaukseen sinulla on mahdollisuus voittaa 50€ lahjakortti Kelttikoruille. Kerro kommenteissa mikä on suosikkipaikkasi Irlannissa, tai missä päin Irlantia haluaisit päästä käymään. Muista jättää sähköpostiosoitteesi. Arvon kaksi kappaletta 50€ lahjakortteja. Arvonta päättyy 31.3.2016. klo. 18:00 Voittajat julkaisen blogin Facebook-sivulla.

// EDIT 31.3. klo. 19:10, arvonta on päättynyt! //

******************

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

******************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

59 Comments

 • Reply Minna 17.3.2016 at 18:35

  Tähän asti käymistäni paikoista suosikki on Galway aivan ehdottomasti! Ihana ja kompakti kaupunki, jossa ihmiset ovat todella mukavia (missä Irlannissa ei olisi??) .

 • Reply Hennajenniina 17.3.2016 at 18:49

  En ole vielä käynyt mutta Skotlantiin tekisi mieli kiertelemään ja ottaa huone jostakin aina yöksi tai kahdeksi.

 • Reply Teija 17.3.2016 at 20:45

  Belfastissa haluaisin poiketa.

 • Reply Terhi 17.3.2016 at 20:54

  Belfast on suosikkini ihmisten suhteen ja Dublin taas kaikenlaisten tapahtumien ynnä muun toiminnan vuoksi. Käytännössä melkein mikä tahansa paikka käy, kunhan saa juttuseuraa paikallisista. Länsiosissa puheenymmärtäminen tosin tekee vähän tiukkaa, mutta sehä vain takaa hupaisat tilanteet ;)

 • Reply Ulpukka 17.3.2016 at 21:23

  Suosikkipaikkoja on monia, vaikka on pieni maa, niin nähtävää ja ihastuttavia paikkoja on loputtomiin! 4 reissua takana, Dublinissakin ollaan joka reissulla vietetty vähintään yksi kokonainen päivä, eikä vieläkään kyllästytä :) Wicklowin seutu on ihanaa, samaten Howth, Dalkey, Dun Laoghaire, Enniskerry… Ja sitten taas lännessä aivan ihana pikkukylä Doolin – josta olen ostanut musiikkikaupasta ihanat celtic horses-korvakorut ja joista on suunnitteilla tatuointi samalla hevoskuviolla. Syksyllä mennään taas – tällä kertaa Kerryyn (Dingle + ympäristö) ihastumaan taas uusiin, mahtaviin maisemiin :) Monen monta kolkkaa jää maasta vielä tutkimatta tulevaisuuteenkin, koluaisin jokaisen pikkukylän mikäli se olisi mahdollista.

 • Reply Riikka 17.3.2016 at 21:32

  Kelttikorut ovat ihania! Olen kiertänyt kertaalleen koko saaren ja erityisesti olisi mielenkiintoista palata tarkemmin tutkimaan Kerryn ja Dinglen niemimaita, tai sitten Pohjois-Irlantia.

 • Reply Nelliina 17.3.2016 at 21:56

  En ole käynyt Irlannissa, joten menisin minne vaan. Dublin ja Belfast etenkin kiinnostavat.

 • Reply Marika Niittunen 17.3.2016 at 22:57

  Wicklown ja Corkin alueet kiinnostavat.

 • Reply Tanja Puhakka 17.3.2016 at 23:21

  Haluaisin kierrellä ympäri Irlantia. Toistaiseksi olen päässyt käymään vasta Dublinissa. Aivan ihana maa. <3

 • Reply Kohteena maailma / Rami 18.3.2016 at 05:49

  On todella vaikea valita yksitäistä suosikkipaikkaa, sillä niitä on monia ympäri saarta. Ballybunion, Porthrush ja Newcastle aivan maailman parhaiden golfkenttien takia. Kokonaisuutena ehkä Waterville, siellä kierros upealla links-kentällä ja loppupäivä Guinnessia nauttien pubissa. Bonuksena paikalle pääsyyn Ring of Kerry.

  Mitä Keltin ristiin tulee, niin sellainen ol kaulassani kymmenisen vuotta 365/24/7 -> nykyään muutaman vuoden Kalevalakoru, mutta se on jo toinen tarina. Keltin risti on kaunis.

 • Reply Katja | Historia de Viajes 18.3.2016 at 09:21

  Irlannissa en vielä ole päässyt käymään, mutta nyt vähän houkuttelisi varsinkin kun Dubliniin on lähiaikoina ollut edullisia lentoja tarjolla. Dubliniin siis haluaisin nyt ensialkuun!

 • Reply Sanna Vainio 18.3.2016 at 09:34

  Kelttikorut on upeita!

 • Reply klaara 18.3.2016 at 09:49

  Dublinissa olen käynyt ja menisin koska vaan uudestaan. Myös Irlannin maaseutu kiinnostaa.

 • Reply Anneli 18.3.2016 at 11:19

  Dublin kiinnostaisi.

 • Reply Marja-Liisa 18.3.2016 at 17:08

  Haluaisin päästä Dubliniin ja maaseudulle Irlannissa.

 • Reply Suvi 18.3.2016 at 18:51

  Carrick a reden sillan olen aina halunnut nähdä lunnossa. Lumoava kuvissa mutta liekö luonnossakin

 • Reply Marka 18.3.2016 at 21:04

  Moherin kallioille haluaisin päästä seuraavalla reissulla.

 • Reply minttu47 18.3.2016 at 21:11

  Dublin kiinnostaa eniten

 • Reply Hiisukas 18.3.2016 at 21:13

  En ole vielä käynyt Irlannissa, joten kaikki kiinnostaa. Ekana tulee mieleen Dublin, siitä olisi kiva aloittaa.

 • Reply Miimu 18.3.2016 at 21:33

  Vihreällä saarella en ole vielä valitettavasti päässyt käymään, mutta toivottavasti jo tulevana kesänä – kovan matkakuumen kourissa jo suunnitellaan matkaa.. Esim. Giant’s Causewayn kiviportaat Pohjois-Irlannissa ois kiva päästä näkemään ihan livenä!

 • Reply Elise H. 19.3.2016 at 01:45

  En ole valitettavasti vielä käynyt Irlannissa. Jos joskus pääsen, niin varmaankin suunnistan ensimmäiseksi Dubliniin :)

 • Reply Erja 19.3.2016 at 08:09

  Pohjois-Irlanti kiinnostaa. Dublin, Killarney, Kerry… en osaa sanoa mikä on käydyistä paikoista ykkönen, ne on kaikki niin hyviä :-)

 • Reply Noora 19.3.2016 at 12:05

  Mä oon haaveillut Dublinista jo vuosia, eli sinne lähtisin varmaan ensin. Mutta pakkohan Irlannin reissulla olisi päästä vähän tutkailemaan maaseutuakin.

 • Reply Sasa 19.3.2016 at 19:55

  Irlanti kiinnostaisi matkakohteena en ole käynyt mutta Dublin tulee ekana mieleen. Mukaan arvontaan.

 • Reply Tiia/ReiseReise 20.3.2016 at 13:36

  Olen käynyt Dublinissa ja Howthissa. Oikeastaan mikä paikka vain Irlannissa kiehtoo ja mielelläni menisin Dubliniin uudestaankin.

 • Reply Suvi- 20.3.2016 at 20:02

  Dublin oli ihan ok, mutta haluaisin nähdä Irlannin maaseudun ja luonnon, kaupungit eivät jaksa kiinnostaa kovin pitkään.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 21.3.2016 at 06:12

  Taisin aikoinaan ostaa ensimmäiset korvakoruni juurikin Kelttikoruilta eräiden kesäfestarien yhteydessä. :) Ovat yhäkin aktiivisessa käytössä.

  Irlannissa suosikkipaikkani tähän mennessä oli Brú na Bóinnen maailmanperintökohde, tiukkana kakkosena Dublinin pubit. Myös tuo arkeologinen museo oli hieno, ja vietin siellä viimeisen aukiolotunnin eräänä lauantaina tutkien juurikin koruhistoriaa!

 • Reply Jenni 21.3.2016 at 09:03

  En ole vielä käynyt Irlannissa, mutta Dublin kiinnostaa erityisesti :)

 • Reply Mia 21.3.2016 at 21:48

  Vielä en oo käyny Irlannissa ollenkaan, mutta kovasti houkuttelis Belfast ja Dublin, lisäksi sitten olis kaikenmaailman pikkukylät ja rannikkokaupungit, joissa tekis mieli visiteerata pidemmänkin reissun verran! :)

 • Reply Jenna M 22.3.2016 at 13:15

  Tahtoisin Dubliniin tapaamaan mieheni sukua :)

 • Reply Pia Nyman 22.3.2016 at 13:29

  Dublininsta voisi aloittaa, ja rannikkoa kiertää myös

 • Reply Jaana Kainulainen 22.3.2016 at 14:19

  En ole koskaan käynyt Irlannissa, minne vaan :)

 • Reply Lea O 22.3.2016 at 17:16

  Dublin on ollut haaveissa jo pitkään!

 • Reply Sirpa lonka 22.3.2016 at 17:18

  Dublin tietysti ja vihreä rannikko myös.

 • Reply hookoo 22.3.2016 at 17:18

  En ole päässyt, mutta kovasti haaveillut vihreyden keskelle.

 • Reply Nimbus 22.3.2016 at 17:20

  Minua kiinnostaisi erityisesti Irlannin maaseutu ja upea luonto :)

 • Reply Jaana Kaasinen 22.3.2016 at 17:37

  Dublinissa työmatkalla pari vuotta siiten. Hieno kaupunki, pitäisi palata lomalla.

 • Reply Nina Heikkinen 22.3.2016 at 17:40

  Galway, koska p.s i love you on ihanimpia elokuvia, mitä on ikinä tehty :)

 • Reply Minnie 22.3.2016 at 18:32

  Killarneyn Ring of Kerry olisi haaveissa kokea.

 • Reply Päivi 22.3.2016 at 19:23

  Olen käynyt Irlannissa 3 kertaa, kierrelty ympäri maata (Cork, Galway ja tietenkin Dublin). Haaveena seuraavaksi Ring of Kerry, Giant´s Causeway sekä Belfast.

 • Reply Tiina Alanko 22.3.2016 at 22:09

  Tuo elämänpuu on koruista kiehtovin

 • Reply Plom 22.3.2016 at 23:45

  Asuin Irlannissa monta vuotta ja aika ajoin iskee koti-ikävä. Glendalough ja Killarney ovat erittäin kauniita, ja myös erityisesti länsirannikko. Silti paras paikka on keskellä Irlantia Offallyssa; se on toinen kotini, ei varmaan ihme, sillä puolisoni on sieltä kotoisin. Kelttiläinen kulttuuri kiehtoo ja harmittaa kun en ikinä korua hankkinut itselleni. Johtunee siitä, kun olin matkailualalla, niin sille vähän turtui. Mutta mutta, jos ei onni lykästä pitänee ensi vierailulla mennä markkinoille!

 • Reply Henna 23.3.2016 at 00:13

  Belfastiin ja Pohjois-Irlantiin ihastuin täysin ystävällisten ihmisten ja upeiden maisemien vuoksi. Haluaisin nähdä Moherin kalliot ja Kerryn alueen.

 • Reply Maisa Haapakoski 23.3.2016 at 09:56

  En ole käynyt Irlannissa, mutta haluaisin käydä tietenkin Dublinissa, mutta myös kierrellä Irlannin maaseutua!

 • Reply Teija W. 23.3.2016 at 12:23

  Irlannissa en ole vielä käynyt, mutta maa kiinnostaa kovasti. Dublinista varmaan ensin aloittaisin ja sitten maaseutua ja ehkä toinen matka sitten muihin kohteisiin. Varmasti nähtävää on monelle reissulle.

 • Reply Margit 25.3.2016 at 22:27

  Ring of Kerry ja monet muut paikat.

 • Reply sariko 26.3.2016 at 09:00

  +++++

 • Reply Anastasia 26.3.2016 at 14:07

  Irlannissa en ole vielä käynyt, mutta ehdottomasti haluaisin käydä Dublinissa, josta lähtisin autolla kiertelemään maaseutua.

 • Reply Miukkis 26.3.2016 at 19:14

  Tykkään historiallisista kohteista ja Irlannissa vanha linna King John’s Castle olisi taatusti tutustumisen arvoinen!

 • Reply Maarit 27.3.2016 at 02:20

  Varmasti mielenkiintoinen maa, jossa olisi ihana päästä käymään.

 • Reply Riikka 27.3.2016 at 22:09

  En ole vielä käynyt Irlannissa, mutta Dublin ja Ring of Kerry kiinnostavat.

 • Reply Satu 28.3.2016 at 11:38

  Olisi hienoa tehdä rengasmatka pitkin irlantia.

 • Reply marketta bauer 28.3.2016 at 21:21

  Irlanti,niin täynnä mystiikkaa!

 • Reply manna 29.3.2016 at 13:36

  En ole käynyt mutta kiinnostaisi kiertää vaikka koko maa!

 • Reply Marjuska 29.3.2016 at 19:33

  Irlannista haluaisin katsastaa Dublinin, mutta myös maaseutu ja upeat vihreät lakeudet vetävät puoleensa! Irlannista löytyykin jokaiselle jotakin :)

 • Reply iris 30.3.2016 at 19:12

  Dubliniin haluaisin!

 • Reply Jussi 31.3.2016 at 00:45

  Olen käynyt Pohjois-Irlannin Londonderryssä, mutta olisi kiva kierrellä pohjoisosaa enemmänkin mm. Giant´s Causeway kiinnostaisi nähdä.

 • Reply Henkka 31.3.2016 at 08:22

  Maaseutu kiinnostaa.

 • Reply Antti 31.3.2016 at 17:08

  Irlannissa en vielä ole käynyt, mutta aion ehdottomasti vielä käydä. Paikkoina erityisesti Galway ja Killarney kiinnostavat.

 • Leave a Reply