Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Aasia ruoka Yleinen

Ramen-nuudelit rapealla porsaan jauhelihalla

Friday, January 18, 2019

Bildresultat för ramen med fläskfärs

(kuva:tv4.se)

Tämä herkullinen annos on täydellinen nyt kun on kylmä ja pimeä. Paitsi että se vie mielen lämpimille rannoille, se on myös terveellinen vaihtoehto kaikelle “tönkölle” talviruoalle, ainakin itse olen jo aika täynnä pataruokia ja uunivuokia. Eli testatkaa toki, tämä on ehdottomasti yksi suosikkiruoistani!

 

Ramen Nuudelit rapealla porsaan jauhelihalla

1,5 l kanalientä

2 dl vettä

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

5 cm inkivääriä, ohueksi viipaloituna

5 rkl japanilaista soijaa

5 rkl sesam-öljyä

suolaa

4 kananmunaa

0,5 dl neutraalin makuista öljyä

4 suurta valkosipulinkynttä viipaloituna

2 punaista chiliä viipaloituna

3 rkl sesam-siemeniä

300 gr porsaan jauhelihaa

400 gr ramen-nuudeleita

4 kevätsipulia

1 suuri kourallinen ituja

140 gr tuoretta pinaattia

 

Keitä kanaliemi ja lisää siihen vielä 2 dl vettä. Lisää liemeen riisiviinietikka, sokeri, inkivääri, soija ja 2 rkl sesamöljyä. Keitä n 15 min. Siivilöi liemi ja pidä lämpimänä.

Keitä kananmunat koviksi ja anna jäähtyä. Leikkaa ne puoliksi.

Sillä aikaa kun munat ja liemi kiehuu, paista valkosipuli, chili ja sesam-siemenet pannulla öljyssä kunnes siemenet ovat kullanvärisiä. Siirrä ne huhmareeseen ja muussaa tahnaksi. Lisää 2 rkl sesamöjlyä ja suolaa ja sekoita. Laita tahna odottamaan sivuun.

Paista jauheliha 1 rkl sesam-öljyssä kunnes rapeaa ja kullanruskeaa. Kaada päälle 2 rkl soijaa ja pidä seos lämpimänä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja kaada vesi pois.

Laita syvään kulhoon nuudeleita ja kaada liemi päälle. Laita päälle rapea jauheliha, kananmunan puolikkaat, kevätsipulia silputtuna, pinaattia, ituja ja chiliä. Kaada päälle valkosipuliöljy ja tarjoile.

 

Maukasta viikonloppua!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.