WPDEV!!
Ajaminen Espanjassa

Viisi erikoista automokaa, joista rapsahtaa roimat sakot Espanjassa – tiesitkö näistä?

Autoilu Espanjan-lomalla on kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Liikennesäännöt ovat suomalaiselle pääosin tuttuja, mutta maassa on muutamia erikoisia sakkorysiä, joista matkailijan on hyvä olla tietoinen. Vältä nämä mokat!

Älä juo vettä ajaessasi – sakkoa 100 euroa

Jos jano yllättää kesken Espanjan automatkan, kannattaa auto pysäyttää tien varteen lyhyttäkin juomataukoa varten. Liikkuvan auton ratissa juova henkilö voi nimittäin saada sadan euron suuruisen sakon jäädessään kiinni. Myös esimerkiksi jäätelön tai eväsleivän syöminen ajaessa tuo sakot.

Syömisen tai juomisen katsotaan hidastavan kuljettajan reaktioaikaa, pienentävän näkökenttää ja häiritsevän keskittymistä ajon aikana, mistä syystä niistä rapsahtaa sakot.

Varo ajamista sandaaleissa – pahimmillaan 80 euron sakot

Espanjan liikennelakia, jonka mukaan kuljettajan on pystyttävä hallitsemaan kulkuneuvonsa koko ajomatkan ajan, sovelletaan erityisen tarkasti jalkineiden suhteen. Siitä syystä ajaminen sandaaleissa, korkokengissä tai avojaloin on 80 euron suuruisen sakon uhalla kiellettyä.

Älä heitä tupakantumppia ikkunasta – jopa 200 euron sakot

Vain harva autoilija tupakoi enää autoa ajaessaan, mutta Espanjassa sitä harrastavien kannattaa pitää huoli siitä, ettei autosta lennä tupakantumppeja luontoon. Myös tupakan karistaminen autosta on kielletty sakon uhalla. Sakot ovat suuret, sillä tumpista tai karistetusta tuhkasta kiinni jäävä joutuu maksamaan 200 euron suuruiset sakot.

Asia otetaan kuumassa Espanjassa hyvin vakavasti, sillä erityisesti kesäkuukausina maa on hyvin kuiva, joten maastopalojen riski on todella korkealla.

Pidä paita päällä – muuten sakkoa 80 euroa

Kesäkuumalla ajaessa, erityisesti rannalle mennessä, tekee usein mieli riisua paita pois varsinkin, jos autossa ei ole ilmastointia. Espanjan kuumuudelle ei kuitenkaan kannata periksi vaan paita on syytä pitää päällä, ellet halua maksaa 80 euron suuruista sakkoa.

Paidattomuudesta sakottaminen perustellaan sillä, että paljas iho auton penkkiä vasten voi olla epämukavaa, mistä syystä keskittyminen itse ajamiseen saattaa herpaantua. Samoin paidaton kuski voi kiinnittää myös muiden kuskien huomion ja näin häiritä muuta liikennettä.

Apukuljettaja, pidä jalat poissa kojelaudalta – vältä 100 euron sakot

Erityisesti pitkillä automatkoilla rentoutuminen apukuljettajan paikalla etupenkillä on haastavaa. Mukava asento löytyy usein nostamalla jalat kojelaudalle, mutta Espanjassa sitä ei kannata tehdä, ellet ole valmis maksamaan roimia sakkoja mukavasta asennosta. Kojelaudan päälle nostetuista jaloista saattaa koitua sadan euron suuruiset sakot.

>> Tällainen on autolomailijan Espanja – vinkit liikenteeseen ja autonvuokraukseen

Lähde: Autopista.es
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 25.6.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Epäilenpä, että sandaalien osalta on kysymys käännösvirheestä, tarkoitettaneen varvastossuja, aidot sandaalit kyllä pysyvät jaloissa.

Oman turvallisuuden kannalta ei jalkoja kannata kojelaudalla pitää. Saattaa olla polvet suussa pahemman kerran, kun turvatyyny laukeaa jos sattuu kolari tulemasan.

Kun ajat Saharan poikki ja olet menossa Bamakoon Timbuktun kautta, älä luovu hyvästä suomalaisesta pistolapiostasi Gaossa, tarvitset sitä Bamakoon asti.

Enpä voi muuta ihmetellä kuin, miksi näin järkeenkäypiä sääntöjä ei toteuteta Suomessakin.

Paljasjaloin kiellettyä?
Eihän tossa oo mitään järkeä.
Jos ikinä ootte yrittäny soittaa haitaria hanskat kädessä tai harrastaa seksiä kondoomin kanssa, niin ymmärrätte.
Paljaalla on paras tatsi. Tunnistaa polkimetkin jo pelkästä koosta ja muodosta ennen, kun painaa niitä.
Lepsuvat sandaalit on kyllä vaarallisia ja korkkarit ja isot kengät.

Mutta pitää muistaa tai tietää että paikallis poliisi on todella laiska sakottaja ja vielä ns ujo puhumaan englantia joten, ja paikallisia ei nyt kovinkaan paljon rahasteta esim niin kuin Suomessa jos ajat paljan jaloin tai ilman paitaa hmmm

Mitä tästä opimme!!! älä koskaan mene Espanjaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juurikin näin. Espanjalaiset ovat sisäänkääntynyttä porukkaa ja elävät Francon aikaa vieläkin.