Autolla liikkuminen on paras tapa saada kaikki irti kauniista Kroatiasta. Lue vinkit ja vietä onnistunut autoloma Balkanilla!2018-07-03T13:36:07+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Kroatia

Road trip Kroatiassa – huomioi nämä asiat, kun vuokraat auton

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd
6807
2751
511
495679
247770
138248
46190
34276
172041
172536
185548
249509
362183
219541
16930
146166
716859
509304
572305
13250

Päivitetty: 3.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 votes, average: 4,15 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

15 kommenttia

Muistakaa ottaa extravakuutus (CDW) joka minimoi omavastuun määrän, jolloin Fleet jne eivät myöskään yleensä lähde huijaamaan. Rajanylitykseen tarvii cross boarder cardin ja jos menee saarille niin tarvitaan ferry permission ja nämähän maksaa esim. Avant carille cross boarder card 70€. Luottokortilta varataan se 1000-1200€ joka palautuu sitten myöhemmin eli huolehtikaa että luottokortilta löytyy se 1000-1200 ilmaa. Itse päädyn vuokraamaan Avant carilta auton nyt syyskuulle, koska heiltä löytyy vakuutus joka kattaa kaiken ja omavastuu 0€, WV polo tai vastaavalle autolle tämän vakuutuksen hinta on 15e päivä ja luottokortti varaus ”vain” 200-300e.

Mukavat lomat kaikille :)

Matkustamme Kroatiaan kesäkuussa 2019. Olemme maassa viikon ja tarvitsemme auton. Olen ihmeissäni katsellut vuokra-autojen takuu veloitus summia luottokortilta. Onko todellakin niin että auton vuokrafirmat varaavat kortilta 1000-2000 euroa?

Olemme juuri nyt Kroatiassa ja haimme Splitin lentokentältä auton. Hotellimme ystävällinen tyttö sanoi, että seuraavalla kerralla kannattaa pyytää hotellia varaamaan auto. Se tuodaan silloin paikan päälle, ja minulla on sellainen tuntu, että asiakkaan toiveiden täyttäminen on heille kunnia-asia. Jotain muuta kuin lentokentän Budget-vuokraamo, jonka auton tankki oli luovutettaessa tyhjä…

No Fleet yhtiöstä ei kannata vuokraa mitään..
Heillä halpa hinta eli 70 viikko mutta maksat sitten kunnolla kun kun palautat auton.
Auton saaminen splitin kentältä kesti 1,5h odotella vielä ulkona ja viimein saatua sen he tulivat sanomaan että onkin väärä auto.
Mainostavat että saat tankki täynnä mutta kaikki autot ovat tankit tyhjinä niinkuin kaikille siinä kävi..
Autot tarkistetaan yhdessä ja epämääräisen paperin kanssa käydään läpi että tuossa kolhu ja jne sekä selitellään että ei ole uusi auto ja jälkiä löytyy.
Show alkaakin sitten palauttaessa kun autoja tarkastetaankin alustaa myöten kontaten maassaa ja hups, kaikista löytyykin naarmu jostain helman alta kuten niissä kaikista 6sta ketkä samaan aikaan olivat palauttamassa.
Itse kuvasin luovutuksen jopa videolle jotta näkee onko itse tehnyt jälkiä ettei menisi väännöksi.
Eipä siitäkään mitään apua ollut kun väittivät videossa näkyviä jälkiä ”varjoksi” …
jokaiselta veloitettiin sitten 130-165 euroa sekä lisäksi damage fee käsittely maksua 64 euroa..
Kyseisen yhtiön bisnes on huijaaminen eikä autonvuokraus. Palautus vei saman ajan melkein..
Vuokratkaa vain kansaivälisiltä isoilta kuten Avis, Herz, Sixt…

Jutussa puhutaan autolla matkustamisesta lautalla. Monissa auton vuokrausehdoissa kielletään vuokra-auton vieminen autolautalle. Harvoin kuitenkaan sanotaan suorasanaisesti, onko vakuutus voimassa.

Lensimme nelihenkisenä seurueena Dubrovnikiin. Tukikohta oli Cavtatissa meren rannalla, jossa myös vuokrasimme auton. Edullinen oli ja vaikka ilmoitimme ajavamme myös Bosnia-Herzegovinaan ja etelään Montenegroon, mitään lisämaksuja tai kyselyja ei paikallinen autovuokraamo esittänyt. Rajamuodollisuus molemmissa maissa oli – muodollisuus.

Paras tapa, jos mahdollista, on juuri liikkua omalla autolla. Tiet ovat vähintäänkin tyydyttävässä kunnossa, tosin mutkia on rakennusvaiheessa ollut satavana liiankin paljon.

Edullisia majoituskohteita riittää joka kylässä, palvelu ok ja ihmiset tosi sydämellisiä.

Hyvää matkaa

Kroatia on hyvä ja Montenegro kanssa..mutta Albania paras..jos autiorantoja kaipaa ja jylhiä vuoristoja.. ja edullista seafoodia.Esim Pohjois-Albaniassa 5 star hotel autiorannalla 25 euroa yö ..kahdenhengen huone inc breakfast..suosittelen.(hotel Prince.Schengjin) u tubessa kiva pätkä hotellista.

Onko kellään kokemuksia matkoista Kroatiasta Bosniaan? Täytyykö tosiaan ostaa joku ”the cross border card”? Me mennään Makarskaan elokuun lopussa ja vuokraamme sieltä auton. Tarkoitus oli käydä päiväksi Mostarissa ja Sloveniassa. Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Juuri olimme Balkanin road tripillä ja Kroatian ja Montenegron raja tuli ylitettyä useampaankin kertaan. Montenegroon tultaessa tai sieltä poistuttaessa ei makseta mitään ympäristö-, vakuutus- tai muitakaan maksuja. Jutussanne on raju asiavirhe.

”Ovatko Istrian moottoritiet Pulaan kuinka ruuhkaisia perjantaisin? Kokemuksia?”
– Eivät olleet ruuhkaisia viime perjantaina 22.07. Ruuhkat painottuvat launtaille ja Zagrebin alueelle.

Kommentti yo juttuun:
”Italian, Slovenian ja Unkarin rajan ylittäminen Kroatiasta käsin on varsin helppoa, sillä maiden rajalla ei ole raja- tai tullitarkastuksia eikä matkustusasiakirjoja tai tavaroita tarkasteta rajalla.”
– Tässä kohtaa on asiavirhe. Slovenia kuuluu Schengen alueeseen, Kroatia taasen ei kuulu. Rajanylityspaikoilla on siis passintarkastukset mennen tullen.

Mistä auton saa vuokrattua 60€/viikko??

Tässä juuri olen vuokramassa pikkuautoa 10:si päiväksi splitin kentältä ja palautus samaan paikkaan hinta n. 68 euroa 10 vrk.Vuokraamo nimeltä Sixt, iso kv.vuokrausketju. Edellyttää varausta ja maksua n. kuukautta aiemmin niin hinta on tosi edullinen, lähdössä toukokuun alussa. Taksi maksaa netin perusteella jotain 30-40€ suunta, joten eipä paljoa tarvitse mietiskellä ottaako taksin vai ”oman”auton. Tosin,jos alat ”varustaa” vuokra-autoa erillaisilla liaäosilla niin kyllä hintaa tulee.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *