Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Solistiohjelmistoa kynttilänvalossa

Lassi Kouvo, Papa Albertin Friday Jazz Clubista tuttu muusikko, soitti kynttiläillalliseen sopivaa tunnelmallista pianomusiikkia. Radisson Blu, Grill it!

Lassi Kouvo, Papa Albertin Friday Jazz Clubista tuttu muusikko, soitti kynttiläillalliseen sopivaa tunnelmallista pianomusiikkia. Radisson Blu, Grill it!

 

Onko kaksi kertaa jo perinne? Vieläköhän monta kevättä jälestän Lassi Kouvoa ympäri SOK:n ravintoloita maailman suurimman kynttiläillallisen aikaan? Ainakin ehdimme äsken tauolla sopia, että jutun kirjoitan joka vuosi.

Ehdin pettyä, kun ei Kouvon soolo-ohjelmistoa mainostettukaan Papa Albertin kynttilätunnissa tänä vuonna. Jazzklubilla perjantaina voivottelin sitä tarjoilijalle, ja hän sanoi, että kynttiläillallinen silti on ja tervetuloa.

Enkä. Lassi Kouvo soittimineen tai ei mitään.

Onneksi soittaja tuntee yleisönsä ja vaihtaa muutaman lauseen joka keikalla. Olisi, olisi hän kyllä soittamassa lauantaina mutta osoitteena tällä erää Grill it! SOK:n paikka sekin, Radisson Blussa, sä tiedät.

Mokoma Facebook algoritmeineen. Ei inahtanutkaan minulle koko jutusta vielä 20.25 mennessä. Vanhanaikainen viestintä kasvokkain on joissain tapauksissa sentään poikaa.

Kyselen ohjelmiston valinnasta, hillitsen huomautukseni lasinkuultavista lauluista ja pehmeäntutusta kosketuksesta pianoon. Kappaleet ovat kynttilänvaloon sopivia, Kouvolle läheisiä jazzstandardeja. Yksi yleisön toivekin täytettiin. ”Minulla on muitakin faneja”, soittaja virnistää. Edellisen kerran sainkin melkein yksityiskonsertin.

Juttelemme siitä, miten hyvin musiikki kuuluu. Pianon kannen olisi voinut avata, mutta olivat nostaneet kynttilät pianon päälle. Toisaalta tuommoinen pehmeys sopii kynttilänvaloon.

Totta kyllä, siirryin lähemmäs ravintolapöydästäni, kun Lassi aloitti. Sen verran suljettu kansi vaimentaa.

Solistiohjelmiston esittämisessä on mahdollisuutensa ja se antaa näkökulmia kappalevalintoihin. Muiden kanssa yhdessä soittaminen on tietysti mukavaa myös, mutta toiset on otettava huomioon.

Entä kuullaanko tänä iltana Lassi Kouvon omia sävellyksiä?

”Saa nähdä. Ensimmäisessä jaksossa ei ollut. Soitan vielä toisen erän. Kiva tietää, että joku oikeasti kuuntelee.”

 

Polttelitko sinä kynttilöitä lauantai-iltana? Tai osallistuitko kynttiläillalliselle jossain tapahtumassa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.