Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Kansallinen kirjakauppa – Turun löytö

Onkohan Turku nykyään kirjakauppapääkaupunki? Helmiä siellä isojen ketjujen lisäksi ainakin on.

Kansallinen kirjakauppa osui bussin ikkunasta silmään jo kauan sitten, mutta muinaisella yöpymisyhteistyöreissullani en viikonlopun aukioloaikaan siihen osunut. Kysellessäni vinkkejä muutaman iltapäivätunnin perilläoloon mietin, mikä kansakoulu semmoinen kaupungissa pitkään ollut kirjakauppa oli. Sain vinkin myös Koulusta, josta kuulette toiste, ja onneksi joku hoksasi, että tätä koetin muististani kaivella.

Kävin Turun kansallisen kirjakaupan Linnankadun-myymälässä, mutta toimipisteitä on pari muutakin. Verkko-ostoksetkin onnistuvat.

Kuvauslupaa kysellessäni sain kuulla, että heillä on oma Kirjakaupan tytöt -blogi ja tapasin yhden kirjoittajista. Aika ihana työ, olin aivan jäädä asumaan sinne.

Tutun #kansallinenkirjakauppa on ollut suvuussa miltei koko yli satavuotisen olemassaolonsa ajan.

Turun #kansallinenkirjakauppa on ollut suvussa miltei koko yli satavuotisen olemassaolonsa ajan.

 

Valikoimassa on kunnon juttuja, mm. Petri Pietiläisen Kissojen maailmanhistoria. #kansallinenkirjakauppa

Valikoimassa on kunnon juttuja, mm. Petri Pietiläisen Kissojen maailmanhistoria. #kansallinenkirjakauppa

 

Mitäpä olisi lukuhetki ilman suklaata? Löysin aivan vastustamattomia levyjä, joiden sanonnat hihityttivät hyvän aikaa. Tämä lähti mukaan laivalle:

Kirjat ja suklaa. Se minulle tyypillisin ojentaja-koukistaja-harjoite.

Kirjat ja suklaa. Se minulle tyypillisin ojentaja-koukistaja -harjoite.

 

Suklaakääreessä ilmoitettu asenne sai puolelleen 64 Instagram-tykkääjää. Minun kuvilleni paljon.

Luulin, että minulla oli valmistajan tiedot tallessa, mutta eipäs. Uusi suklaakirjamatka Turkuun siis tarvitaan.

 

Ihanaa Kansallisen kirjakaupan väen asenteessa oli myös se, etteivät he suinkaan varjelleet mustasukkaisesti omaa myymäläänsä ainoana kirjapaikkana kaupungissa. Muistuttivat auliisti, että on myös Sammakko (taitaa olla kustantamon kauppa, luulisin, semmoinen pienkustantamo on) ja Pieni kirjapuoti. Niihin en sillä kertaa ehättänyt niin kuin en Suomalaiseen tai Akateemiseenkaan, mutta yhdestä vinkistä otin vaarin ja etsin tieni Kirjakahvilaan.

Hetken kesti pyöriä ennen kuin hoksasin sujahtaa oikeasta kolosta. Brinkkalan sisäpihassa sijaitsevan kohteen osoite on Vanha Suurtori 3. Mutta osuin paikalle juuri kun vaihtoehtojen puolesta puhuvassa Kirjakahvilassa oli alkamassa tilaisuus, jonka kohderyhmään en kuulunut. Silmä ehti huomata ainakin hyllyllisen myynnissä olevia kirjoja ja eteisen ilmaisen vaihtopöydän (kirppistavaraa) ennen kuin käännyin takaisin.

Seuraavan kerran siis ainakin tänne, Sammakon kivijalkakauppaan, sinne kirjakahvilaan ja tuonne: Pieni kirjapuoti näyttää myös omaavan seitsemän kahvilapöytää. Tai pikemminkin senniminen kahvila liittyy uusittuun myymälään. Tuonne tarkemmin. (Ja taas tuli työ muokkaamaan alkuviikon arkivapaiden matkasuunnitelmia. Mutta sitä kestää kai vain pari kuukautta. Sitoo aamut vaikkei koko päivää kulutakaan, No, jospa säästölipas lihoisi sen myötä, niin voisi mainostaa jo yli kympin maksavia matkoja tavanomaisten euron bussilippu suuntaansa -päiväretkien sijaan.)

Mikä on sinun kirjavinkkisi Turkuun? Onko jokin myymälä suosikkisi? Tai mikä kaupunkiin sijoittuva kirja kuluu käsissäsi?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rosita tiistai, helmikuu 21, 2017 at 07:28

  Tämän luettuani iski halu päästä yksin kaupungille ja kauniiseen kirjakauppaan tai Divariin. Harrastin kirjakauppaluuhausta nuorena tyttönä 🙂

  • Reply ananas2go tiistai, helmikuu 21, 2017 at 08:21

   Kirjakauppaluuhaus on ihanaa! Onko sulla pk-seudulla suosikkia? Helsingissä taitaa olla nykyään tunnelmallisempia antikvariaatteja kuin kirjakauppoja, vai miten lie?

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää torstai, helmikuu 23, 2017 at 19:25

  Ihana löytö! Tykkään tämän kaltaisten kirjakauppojen tunnelmasta. Valitettavasti niin monet kirjakaupat ovat joutuneet lopettamaan nettikaupan yleistymisen myötä. Viime vuonna ihan etsimällä etsin täällä meillä Kaliforniassa kirjakauppaa läheltä, mutta kaksi vakiokauppaani olivat sulkeneet. Täytyypä laittaa korvan taakse kaupan nimi jos ensi kesänä ollaan taas Turussa.

  • Reply ananas2go perjantai, helmikuu 24, 2017 at 03:49

   Kiitos, Paula! Toivottavasti pääset käymään tuolla; vanha kaunis rakennus on jo näky sinänsä. Ja tunnelma yhtä aikaa rauhallinen ja innostava.

   Verkkokaupan merkitystä en ollutkaan tullut ajatelleeksi. Se varmasti vaikuttaa. Onneksi painettu kirja sinällään elää.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.