Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Minkälainen matkailija olen?

sunnuntai, helmikuu 3, 2019

”Olen Aino, ikuinen seikkailija ja maailmanmatkaaja Helsingistä. Matkustan mieluiten kevyillä kantamuksilla, liikaa etukäteen suunnittelematta ja seikkailumielellä. Mieleni halajaa tropiikin lämpöön oikeastaan aina, mutta fiilistelen myös kaupunkikohteita. Pyrin elämään hetkessä ja nauttimaan pienistä asioista. ”

Blogin esittelytekstissä se vastaus oikeastaan tuleekin. Olen listannut minulle tyypillisiä reissu-juttuja myös täällä, mutta ajattelin tässä avata aihetta vielä hieman enemmän.

Lennot

Pakettimatka-ajat ovat ainakin toistaiseksi minun kohdallani takana päin. Kärkyn lentotarjouksia ja reittilentoja säännöllisen epäsäännöllisesti, ja valitsen lentoni pääsääntöisesti ilman mitään lisäpalveluita. Minua ei haittaa laittaa rahaa lentoihin, mutta jos hintaa on mahdollista tiputtaa, karsin mielihyvin kaiken ylimääräisen kuten ruumaan laitettavan laukun tai ateriat lennoilla. Pitkätkään matkustusajat eivät ole este, vaikka sitten reissun päällä vaihtolennoilla tuleekin välillä kirottua omaa piheyttä 😉

Kohteet

Trooppiset kohteet ovat ehdottomasti suosikkejani. Aurinko, kostea kuumuus, lämmin meri, kuuma hiekka, palmut, tuoreet hedelmät, trooppinen sade, luonto – nämä elementit tekevät oloni kotoisaksi ja onnelliseksi. Kaikista mieluiten pyrin löytämään kohteita, joissa on mahdollisimman vähän muita ihmisiä ja parhaassa tapauksessa koko ranta omaan käyttöön – haastavaa mutta todistetusti mahdollista! Rakastan kävellä ja loikoilla rannalla merenkohinaa kuunnellen. Suolavesi hiuksissa ja ihoon tarttuva hiekka ovat osa minua rantamoodissa ollessani. Tropiikkiin matkustaminen vaatii aikaa ja päivätyön vuoksi mahdollisuudet lähteä kauemmas ovat rajalliset. Viime vuosina minulla on ollut tapana tehdä talviaikaan kahden viikon reissu tropiikkiin ja toivon voivani pitää tästä tavasta kiinni jatkossakin.

Trooppisten kohteiden ohella olen kiinnostunut myös kaupunkikohteista ja oikeastaan kaikesta näiden välillä. Kiinnostun helposti vähän kohteesta kuin kohteesta, ja matkahaavelistani elää jatkuvasti.

Majoitukset

Majoittumisen suhteen makuni on laaja, mutta mikään ei voita omaa bambumajaa tai bungalowia! Vastaavaa tunnelmaa ei pysty yksikään hotelli tai hostelli tarjoamaan. Bungalowissa viihdyn melko alkeellisestikin; kylmä vesi ja rajallinen sähkö ovat täysin ok. Airbnb on reissuilla paljon käytössä, ja palvelun kautta on löytynyt toinen toistaan ihanampia ja persoonallisempia majoitusratkaisuja (olen kirjoittanu näistä esimerkiksi täällä). Edelleen haaveilen nukkuvani joskus trooppisessa kohteessa riippumatossa tai puuhun rakennetussa majassa!

Hotelleita tulee käytettyä nykyään harvoin, mutta joskus, erityisesti kaupunkikohteissa, hotellissa yöpyminenkin on erittäin virkistävää. Muistelen myös erityisellä lämmöllä Balin Ubudin hotellitarjontaa ja kaikkia niitä infinity-uima-altaita.. Jaetussa hostellidormissa olen yöpynyt muutamaan otteeseen, ja kokemukseni näistä ovat vain positiivisia. Ehkä koko lomaa en jaetussa huoneessa haluaisi yöpyä, mutta jokunen yö silloin tällöin on erittäin jees – hostelleissa on lähes poikkeuksetta letkeä meninki! En missään nimessä ole luksusmatkailija, mieluummin valitsen vaatimattomamman ratkaisun. Pääosin tulee yövyttyä melko keskihintaisissa paikoissa, mutta välillä olen pulittanut hieman enemmän jostain vähän erikoisemmasta majoitusratkaisusta.

Matkatavarat/pakkaaminen

Matkustan lähes poikkeuksetta rinkka tai armeijan vanha reppu selässäni. Punainen Samsoniteni on saanut pölyttyä varastossa jo vuosikaudet. Yleensä minulle riittävät pelkät käsimatkatavarat (=edellä mainittu armeijan reppu). Pakkaaminen on itselleni taitolaji, stressin aiheuttaja ja intohimo. Varsinkin pelkillä kässäreillä matkatessa mukaan pakattavat asiat tulee valita tarkoin. Tästä minimalistisesta ajattelutavasta huolimatta haluan reissussa nauttia pukeutumisesta ja ilmaista itseäni vaatteilla. Yhdet shortsit ja kaksi t-paitaa -tyypiksi minusta ei ole. Yhtälö on siis tavallaan haastava mutta toisaalta koen kehittyneeni melko taitavaksi pakkaajaksi. Minulla onkin reissun jälkeen tapana arvioida kuinka hyvin pakkaaminen on sillä kertaa onnistunut. Huteja on nykyään äärimmäisen vähän. Kirjoitukseni ”Käsimatkatavaroilla viikon reissulle” löytyy täältä.

Ruoka

Ruoka on matkoilla tärkeä asia, ja kuten ehkä on tullut selväksi, aamiainen on minulle suorastaan pyhä ateria (joka aamu, ei pelkästään matkalla). Testaan mielelläni kiinnostavia aamiaisravintoloita (trendikkäät avocado toast -kuppilat ovat heikkouteni), mutta kaikista eniten tykkään valmistaa aamiaiset lomilla mahdollisuuksien mukaan itse. Kaurapuuro ja omeletti onnistuu todistetusti loihtia missä päin maailmaa tahansa 😉 . Tropiikissa ja lämpimässä ruokavalioni koostuu muuten lähinnä tuoreista hedelmistä ja seafoodista, kaupunkikohteissa yritän ehtiä testaamaan niin monta kiinnostavaa ravintolaa ja kasvisruokaelämystä kuin mahdollista.

Aktiviteetit

Matkoilla haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, kuitenkaan ottamatta asiasta liikaa paineita ja laatimatta liikaa suunnitelmia. Reissut ovat minulle lomaa, siksi pyrin säilyttämään rentouden parhaani mukaan ja tekemään päätökset fiilispohjalta. Tykkään haahuilla kohteessa ja metsästää sen autenttista tunnelmaa. Kohteesta ja fiiliksestä riippuen tulee joitain turistinähtävyyksiä toisinaan käytyä läpi, mutta välillä tekee mieli välttää näitä. Surffikulttuuri kiehtoo minua kovasti, ja jos kohde sen mahdollistaa, haluan ehdottomasti terästää taitojani. Toisinaan intoudun reissuilla sporttailemaan muutenkin ahkerammin, välillä loma tulee vietettyä hyvin rauhallisesti.

Loppuun paljastettakoon, että seuraavan reissun lentoliput ovat nyt takataskussa. Huhtikuussa koittavalla matkalla tiedossa on ainakin tropiikkia, surffausta, tuoreita hedelmiä ja seafoodia sekä todennäköisesti hostelleita ja bungaloweja 😉

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 16:29

  Aina yhtä mukavaa lukea ihmisestäblogin takana! 🙂
  Samaistun moniin asioihin, mm. tropiikki- ja aamiaisrakkauteen sekä käsimatkatavaroilla matkustamiseen, vedettiin meidän viime vuoden takainen 3 viikon Indonesian reissukin pelkillä kässäreillä. Tosin en (nykyään) tykkää repuista, joten meillä on kyllä pätevät kabiini-kokoiset erittäin hyvin vetävät kevyet Samsonitet useimmiten matkassa. 😉

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:38

   Kiva kuulla että tällainen postaus oli mieleen! Kun matkatavarat on karsittu minimiin, olo reissussa on jotenkin vapaampi ja rennompi 🙂 Pienellä vedettävälläkin pääsee varmasti ihan näppärästi kulkemaan, jos nyt ei ihan villimmissä viidakoissa pyöri ja käytä paikasta toiseen liikkumiseen kaksipyöräistä 😉

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 21:21

  Kiinnostavaa lukea muiden reissuvalinnoista! 😊Itsellä reissaamistyyli hakee vielä vähän itseään, mutta minäkin samaistuin tropiikkifiilistelyihisi ja aamiaisrakkauteen. Tuntuu että itsellä oman näköisen reissutyylin löytäminen menee yrityksen ja erehdyksen kautta.

  Pitäisi kyllä harjoitella pelkillä matkatavaroilla reissaamista, kiitos kun jaoit käsimatkareppusi sisällön tuolla toisessa postauksessa 😊

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:41

   Tuo on juurikin noin, oma reissutyyli elää ja kehittyy ajan ja kokemuksen kautta. Nuorempana minulla oli hyvinkin erilainen tapa matkustaa monessakin mielessä 🙂 Ja jos jossain vaiheessa on vaikka perhettä jonka kanssa reissata, matkustustapa varmasti muuttuu taas pakostakin. Muutos kuuluu elämään.

   Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kässäreillä matkustamista! Ehdottomasti vapauttavaa 🙂

 • Reply Lotta-Maaria / delfiininselassa torstai, helmikuu 7, 2019 at 16:19

  Meillä on selkeästi samantapainen tyyli reissata 😄 Tunnustaudun myös edullisten lentojen bongaajaksi (käytännössä etsin niitä lähes päivittäin) ja matkaan mieluiten tropiikkiin! Ja yksinkertainen bambu-bunga sen olla pitää. Sen sijaan superaamiaisista ja espressosta on vaikea tinkiä.. haluaisin myös osata surffata, mutta kokeiltuani nielen vaan litrakaupalla merivettä 😂

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:43

   Hei kiva kuulla! Kyllä super-aamiainen on täälläkin must, kaikista superein kun sen valmistaa itse 😉 Surffikokemuksesi kuulostaa tutulta; menestys tuntuu olevan ihan päivästä ja aalloista kiinni 😀

 • Reply Outi / Maa Quzuu torstai, helmikuu 7, 2019 at 19:37

  Nykyään kun aika on vienyt eteenpäin, on oma reissuminäkin muuttunut paljon avarammaksi. Sanoin ennen ehdottomasti ei niin hotelleille, matkalaukuille kuin reissusuunnitelmia. Nykyään voisin ihan ilomielin pakata matkalaukun ja lähteä pakettimatkalle, vaikkei se todellakaan ensimmäisenä mielessä käykään reissuja suunnitellessa. Paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen on reissuilla ihan ykkösjuttuja. Palmupuut puhuttelevat minuakin 😊

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:46

   Aivan varmasti oma reissutyyli muuttuu ja elää jatkuvasti, elämäntilanteiden mukaan. Voin hyvin kuvitella että jossain vaiheessa sitä ehkä haluaa enemmän mukavuuksia ja vähemmän seikkailua. Se on täysin fine 🙂 Tärkeintä tehdä niin kuin itselle parhaalta kullakin hetkellä tuntuu.

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta perjantai, helmikuu 8, 2019 at 18:57

  Ihana postaus! 😊 Omaa matkaajaidentiteettiä on kiva pohtia ja on myös kiva lukea muiden omia ajatuksia siitä. Samaistuin monessa kohdessa sun kirjoitukseen! Paitsi olen välillä surkea pakkaaja ja ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan surffikokeilun jälkeen olin vaan niin turhautunut😅 jäänytkin vähän kaivelemaan, että pitäisi kokeilla uudelleen.

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:50

   Oi kiitos, ihana kuulla<3 Tykkään itsekin lukea tällaisia pohdiskeluja muiden blogeista 🙂 Suosittelen kyllä antamaan surffille uuden mahdollisuuden, se on niin aalloista ja päivästä kiinni! Itsekin ilmoittauduin aikoinaan surffileirille sillä varauksella että koko hommasta ei tule mitään ja tulen olemaan niin turhautunut koko viikon. No, pelko osoittautui turhaksi vaikka toki niitä turhautumisiakin on mukaan mahtunut onnistumisten rinnalle 😀 Fiilis kun onnistut nappaamaan aallon ja pysymään laudan päällä on niin mieletön että näitä pakollisia huonoja aaltopäiviä oppii myös sietämään!

 • Reply Rosa lauantai, helmikuu 9, 2019 at 16:41

  Matkailutyyliä kuvastaa aika paljon jo se, että mihin tavaransa pakkaa. Kaupunkilomalla sillä ei niin ole merkitystä, mutta luulempa bungalowien olevan huonosti saavutettavissa, jos matkassa on iso matkalaukku. Olin ennen ehdoton rinkkamatkaaja, mutta nykyään matkassa kulkee useammin matkalaukku. Jonkunlaista kapinaa matkailumuutos on aiheuttanut, koska en vieläkään omista kunnon matkalaukkua vaan lainaan aina ystäviltä.

  • Reply alohatravels sunnuntai, helmikuu 17, 2019 at 11:53

   Totta tuo! Itse taas olin ennen ehdottomasti rinkkaa vastaan, kunnes eräs maatamullistava Thaimaan matka muutti kaiken 😀

  Leave a Reply