Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

4 x Thaimaa

keskiviikko, tammikuu 9, 2019

Thaimaa – tuo suomalaisten ikisuosikkikohde. Eikä suotta, maa tarjoaa vähän jokaiselle jotakin. Itse olen käynyt Thaimaassa neljä kertaa, ja jokainen näistä reissuista on ollut keskenään hyvin erilainen ja omalla tavallaan merkittävä ja ainutlaatuinen. Tulevaisuudessa tutustun ehkä mieluummin minulle vielä vieraisiin Kaakkois-Aasian maihin, mutta toisaalta en panisi pahitteeksi poiketa vaikkapa Pohjois-Thaimaassa vielä joskus. Tässä minun neljä erilaista reissutarinaani Thaimaasta. Olipa muuten kiva penkoa vanhoja reissukuvia postausta varten! Vuoden 1999 kuvat tosin ovat perinteisessä muodossa valokuva-albumissa, enkä harmikseni niihin päässyt tähän hätään käsiksi.

1999 Uusi perheenjäsen (Bangkok, Khon Kaen, Hua Hin, Pattaya)

Ensi kosketukseni Thaimaahan oli 11-vuotiaana vuonna 1999, kun matkasimme silloin vielä nelihenkisen lapsuudenperheeni kanssa hakemaan uutta perheenjäsentä eli pikkuveljeäni orpokodista Khon Kaen nimisestä kylästä. Noin kaksiviikkoisen reissun aikana meillä oli varattuna huone hulppeasta pilvenpiirtäjähotellista Bangkokista. Muistan kuinka tein koulutehtäviä 17. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneemme ikkunan edessä, jonka takaa avautui mieletön näkymä Bangkokin yli. Tämä oli varmasti elämäni hulppein hotellikokemus. Matkan alkupäässä lensimme Khon Kaeniin, ja kävimme hakemassa veljeni paikallisesta orpokodista. Tästä matka jatkui hämmentävän luonnollisesti viisihenkisenä perheenä. Bangkokin hotelli oli tukikohtamme, mutta kävimme myös nauttimassa rantaelämästä Hua Hinissa ja Pattayalla. Matkan kohokohta oli tietysti uusi perheenjäsen, mutta muuten 11-vuotiaan itseni mieleen reissusta jäivät erityisesti hienoihin uniformuihin pukeutuneet Bangkokin hotellin ovimiehet, naapurikorttelin ravintolan pasta-annos, kaduilla nukkuvat kerjäläiset, hotellien mielettömät buffetpöydät, tuktukit, orpokodin lasten tanssiesitys, rantakohteiden upeat hiekkarannat kaupustelijoineen sekä pomelo-hedelmät.

2012 Turret Krabilla (Ao Nang, Koh Phi Phi)

Tämä vuonna 2012 silloisen poikaystävän kanssa tehty reissu oli rehellinen pakettimatka. Majoituimme kivassa hotellissa Ao Nangissa, josta teimme päiväretkiä lähistön saarille pitkähäntäveneellä. Illat suhasimme rantakatua edes taas ravintolatarjontaan ja myyntikojuihin tutustuen.

Tämä oli aikaa kun käsitteet reppureissu ja -reissaaja olivat kaukaisia ja vieraita, asioita jotka tuntuivat hyvin utopistisilta silloiselle itselleni, joka pakkasi punaisen Samsonitensa ääriään myöten täyteen tarkasti mietittyjä asukokonaisuuksia. Olin kuitenkin kuullut villiä huhua tyypeistä, jotka olivat majoittuneet Thaimaan saarilla jopa alle kymmenellä eurolla per yö! Pieni kytevä seikkailija sisälläni nosti tälle uutiselle päätään. Koko ajatus tuntui niin absurdilta, että päätimme lähteä ottamaan asiasta selvää Koh Phi Phi saarelle. Muistan kuinka mielessäni oli tuolloin tarkka kuva sympaattisesta bungalowista meren rannassa, tuohon kymmenen euron hintaan tietysti. Yllätys olikin melkoinen, kun saarelle saavuttuamme suuntasimme majoituksia tarjoavalle kojulle, iskimme kriteerimme pöytään ja kävikin ilmi, että tuohon budjettiin olisi saatavilla vain hostellimajoitusta jaetusta huoneeta (jos sitäkään). Ajatus tuntui hienohelma-meikäläisen korviin kammottavalta, bungalow oli saatava! Kauempaa rannasta vuoristosta bungalow olisi ollut tarjolla muistaakseni noin 50 € hintaan, mutta tämäkään ei minulle käynyt, sillä mielikuvissani mökki oli rannassa, piste. Lopulta rullasimme Samsonitemme rannassa sijaitseville bungaloweille, ja päädyimme maksamaan yhdestä yöstä muistaakseni ainakin 80 euroa. Mökki oli toki tunnelmallinen ja logistisesti näppärä, puhumattakaan rantaan lyövistä aalloista joiden kohinaan oli mukava nukahtaa. Pakko kuitenkin myöntää, että silloin tunsin tulleeni hieman höynäytetyksi. Nykyään tämä koko asia ja oma tietämättömyys naurattaa.

2014 Ensimmäinen reppureissu (Bangkok, Koh Tao, Koh Phi Phi)

Meni muutama vuosi edellisestä Thaimaan reissusta, kun aloimme konkari-reppureissaaja ystäväni kanssa suunnitella lomamatkaa talvelle. Löysimme edulliset lennot Bangkokiin Pietarista (!), ja kovan suostuttelun seurauksena suostuin luopumaan Samsonitestani ja lähtemään reissuun ensimmäistä kertaa rinkka selässä. Matkasimme junalla Pietariin, josta matka jatkui kolmella eri Venäjän sisäisellä lennolla Bangkokiin (Siperia Airlines oli toimiva vaikka alkuun myönnän olleeni hieman kauhuissani). Bangkokista hyppäsimme saman tien turhan ilmastoituun yöjunaan jossa värjöttelimme yön yli, jäimme pois satamassa ja tulevasta tietämättöminä hyppäsimme lauttaan. Lauttamatka Koh Taolle oli yksi kammottavimmista kokemuksista ikinä, olen kirjoittanut siitä enemmän täällä. Rankasta matkanteosta huolimatta reppureissaamisen taika ja lumo valkeni minulle välittömästi määränpäähän päästyämme. Tuntuu kuin pelkkä rinkan selkään kampeaminen olisi tietyllä tapaa tuonut fiilikseen kaivattua rentoutta, ehkä rinkka selässä vaatteet rytyssä kontrolloinnin tarve väistämättä jotenkin hälvenee? Oli miten oli, tunsin jollain tapaa tulleeni kotiin, ja sen koommin en ole palannut vanhaan matkustustyyliin. Tämä ensimmäinen reppureissu piti sisällään myös jaetussa hostellihuoneessa yöpymisen, ärhäkän vatsataudin, lukuisia uusia tuttavuuksia saman henkisistä ihmisistä, epämukavuusalueelle menemistä ja henkistä kasvua. Uskon, että tämä matka oli itselleni todella merkittävä kokemus monessakin mielessä.

2015 Sporttiloma Koh Taolla (Bangkok, Koh Tao)

Viimeisin reissu Thaimaahan oli muutama vuosi sitten, kun matkustin sinne sen aikaisen poikaystävän ja hänen kavereidensa kanssa. Olimme vuokranneet ihastuttavan villan samaiselta Koh Taon saarelta, ja reissusta muodostui huomaamatta melkoinen sporttiloma minun ja silloisen puolison osalta. Crossfit-harrastajina kävimme testaamassa paikallista Crossfit-salia, ja lopulta päädyimme treenaamaan siellä lähes päivittäin. Tämän lisäksi lenkkeilimme pitkin saarta, muun muassa rannalla ja tulvivilla kaduilla kaatosateen aikaan. Mikä mieletön fiilis juosta trooppisessa sateessa! Sittemmin treenikärpänen ei ole yhtälailla reissuilla purrut, ilmeisesti seuralla oli tässä vaikutusta. Loma oli varsinainen hyvinvointiloma noin muutenkin kaikkine tuoreine hedelmineen, smoothieineen ja toki myös herkullisine thairuokineen. 

Workout of the day?;)

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Reason for Season sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 20:38

  Ihania muistoja Thaimaasta! Minä olen jo tippunut laskuista, että montako kertaa olen Thaimaassa käynyt, mutta viimeisimmästä reissusta on kaksi vuotta aikaa ja uudelleen olisi ihan pian päästävä. Yksi perheenjäsen asuu Bangkokissa, ja tuntuu vähän väärältä, että se en ole minä :P.

  • Reply alohatravels sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 19:00

   Hahah, no sinulla ainakin on nyt hyvä syy reissata Thaimaahan uudestaan ja uudestaan 😉

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, tammikuu 19, 2019 at 07:14

  Kivoja reissumuistoja! Me ollaan oltu Thaimaassa vasta pari kertaa, tänä vuonna mennään kolmannen kerran. Ekan kerran kävin Phi Phillä yli 10 vuotta sitten, se on varmaan aika paljon muuttunut sen jälkeen. Thaimaa on kyllä meille sellainen kohde, mihin tullaan lähtemään vielä monta kertaa. Mutta niin on kyllä kaikki muutkin Kaakkois-Aasian maat. <3

  • Reply alohatravels sunnuntai, tammikuu 27, 2019 at 18:59

   Thaimaalla on kyllä ihan erityinen paikka sydämessä vaikka monet muut Kaakkois-Aasian maat tällä hetkellä houkuttelevatkin enempi 🙂

 • Reply Lotta-Maaria / delfiininselassa lauantai, tammikuu 19, 2019 at 18:56

  Mä oon myös neljättä kertaa Thaimaassa ja vasta tällä reissulla tutustumassa pohjoiseen. Suosittelen ehdittomasti seuraavaksi reissuksi tänne, vaikka ymmärrän jos saaret houkuttelevat!

  • Reply alohatravels tiistai, tammikuu 22, 2019 at 12:21

   Jotenkin tuo pohjoinen on jäänyt aikaisemmin huomiotta, seuraavalla kerralla ehdottomasti sinne! 🙂 Ihanaa reissua!

  Leave a Reply