Yleinen

Kaukana kotoa

keskiviikko, marraskuu 21, 2018

Matkablogimaailmassa pyörii ”kaukana kotoa” -niminen haaste, jonka tarkoituksena on kirjoittaa kaukokohteista. Kaukokohteen voi kukin määritellä omalla tavallaan, mutta minulle se tarkoittaa Euroopan ulkopuolella sijaitsevaa maata. Kiinnostavia kohteita on maailma pullollaan, mutta työtilanteen vuoksi kauas on mahdollisuus lähteä valitettavasti vain lomien salliessa. Tänään aamubussissa kuitenkin pohdiskelin, kuinka ihanaa toisaalta onkaan ettei ole mikään kiire päästä näkemään kaikkia kiinnostavia kohteita mahdollisimman nopeasti; siihen on koko elämä aikaa! Tässä teeman mukaisesti listattuna vierailemani kaukomaat kuvien ja pienen sepustuksen kera.

Kap Verde

Pakettimatka Kap Verden Boa Vistalle oli ehdottomasti mielenkiintoinen kokemus, josta ajattelin kirjoittaa vielä erillisen jutun. Lomalennon muut turistit majoittuivat valtavassa resortissa 10km päässä keskustasta, minä ja kaksi ystävääni lähellä keskustaa. Matkanjärjestäjän kuvaus kohteesta lupaili paratiisirantaa ja turkoosia vettä. Sitä se olikin, mutta yllätykseksi meille tuli kuinka vaarallinen kohde oli kyseessä. Meitä kiellettiin ehdottomasti liikkumasta muuten kuin taxilla pimeän tullen, lyhyetkin matkat. Reissu oli tästä seikasta huolimatta todella avartava ja ainutlaatuinen.

Mauritius

Mauritius-aiheiset postaukset löytyvät täältä. Viime talvelle sijoittuvan reissun kohokohta näkyy kuvassa; oma bungalow meren rannassa ja tämä näkymä ikkunasta. Tällainen majoitustyyppi on suosikkini kaikista, vastaavaa tunnelmaa ei hotelli pysty mitenkään tarjoamaan. Kohteena Mauritius oli ihan kiva, mutta ei mitenkään järisyttävän erikoinen. Kuitenkin oikein kelpo kohde kahden viikon lomalle!

Yhdysvallat

New Yorkista on tullut jauhettua niin ahkerasti että valitsin kuvitukseksi otoksen Pohjois-Carolinan Harkers Islandilta, jossa vierailimme tuttaviemme luona vuonna 2012 koko perheen voimin. Harkers Islandilla talot on rakennettu korkeiden palkkien varaan, sillä syksyisin jylläävät hurrikaanit nostavat veden pintaa ja alueella helposti tulvii. Saaren näyttävät talot on rakennettu puuta muistuttavista muovilaudoista, jotta ne kestävät suolaisen ilmaston. Reissussa ollessamme loppukesästä seurasimme tiuhaan sääkanavia ja hurrikaaniennusteita, mikä oli arkipäivää paikallisille. Tämä oli unohtumaton reissu josta voisin kirjoittaa joskus enemmänkin.

Thaimaa

Thaimaassa olen käynyt neljä kertaa, ja jokainen reissuista on ollut omalla tavallaan ainutlaatuinen ja merkittävä. Ehdottomasti tärkein reissu oli vuonna 1999, kun kävimme hakemassa pikkuveljeni orpokodista Khon Kaen nimisestä kaupungista. Thaimaalla on luonnollisesti hyvin erityislaatuinen merkitys perheellemme.

Kuvassa thaimaalaisia lapsia Koh Taon rannalla upeassa auringonlaskussa noin 15 vuotta  ensimmäisen thaimaanmatkan jälkeen.

Singapore

Singaporessa olen viettänyt yhteensä yhden yön ja kaksi päivää maan toimiessa välietappina matkalla Balille ja takaisin. En siihen varsinaisesti ihastunut, mutta oli ehdottomasti hienoa se nähdä ja kokea. Pidän siitä, että voin reissussa kävellä paikasta toiseen ja Singaporessa se oli hieman haastavaa. Maa tarjosi kuitenkin loistavat puitteet shoppailuun ja pilvenpiirtäjien fiilistelyyn. Kuvassa kenties maan tunnetuin rakennus, Marina Bay Sands hotelli.

Bali

Balin kuvien kanssa kävi hieman köpelösti, sillä lähes kaikki katosivat taivaantuuliin puhelimen hajottua. Balista pidin kovasti, ja oikein mielelläni menisin sinne uudelleen. Kuva on Nusa Lembongan nimiseltä pieneltä saarelta Balin itäpuolelta. Tässä on mielestäni ihana tunnelma ja värit; utuinen alkuilta ja merestä nousseet surffarit. Niin Balia! Lembonganin lisäksi samalla reissulla tuli koluttua Kuta, Ubud ja Seminyak.

Filippiinit

Filippiineistä olen myös kirjoittanut useaan otteeseen, postaukset täällä. Kuva on ykkössuosikki kohteestani Pandan Islandilta, jossa päivät kuluivat muun muassa kivi- ja simpukkataiteen parissa lähes autiolla hiekkarannalla. Filippiinien reissu kuuluu ehdottomasti unohtumattomimpien matkojen joukkoon.

Mitä sinulle tarkoittaa ”kaukana kotoa”?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, marraskuu 25, 2018 at 18:43

  Kaukokohteet kiinnostaa erityisesti talvella, mutta nykyään myös syksyllä. Filippiinit on itsellä kanssa jäänyt mieleen ?

  • Reply alohatravels lauantai, joulukuu 1, 2018 at 08:58

   Sama täällä! Filippiineille menisin ilomielin vielä uudestaan, sen verran monipuolinen saarirykelmä! Nyt tuntuu että tuli reissulla koluttua vain pieni siivu tuosta kauniista maasta.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa keskiviikko, marraskuu 28, 2018 at 20:29

  Kaukana kotoa on mustakin just Euroopan ulkopuoliset maat, jotka on hieman kauempana, saa etäisyyttä ja kontrastia! 🙂 Eurooppaan kun lentää suht helposti ja nopeasti, niin joskus tuntuu, et ne (Euroopan) kohteet on melkeen liiankin lähellä 😀

  • Reply alohatravels lauantai, joulukuu 1, 2018 at 08:57

   Samaa mieltä 🙂 Kauemmas kun lähtee vaatii se enempi aikaa ja on kaikenkaikkiaan hieman isompi prosessi. Moneen Euroopan kohteeseen voi riittää jopa pitkä viikonloppu, helpompi toteuttaa töiden puolesta jne (ottamatta nyt kantaa ympäristöasioihin).

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, marraskuu 29, 2018 at 10:24

  Tapaamme matkustaa ympäri vuoden siten, että marraskuusta ehkä maaliskuulle keskitämme yleensä Euroopan ulkopuoliset kohteet, eli ne kaukomatkat, keväällä ja syksyllä Eurooppaa ja kesällä kotimaata tai Pohjoismaita, sillä Etelä-Euroopan ruuhkat ja helteet eivät houkuttele! Joskus joutuu tuosta tekemään poikkeuksen, sillä vaikka Mongolia on talvella niin kylmä, että siellä piti käydä kesällä.

  Moneen kohteeseen olet Sinäkin jo päätynyt, meiltä maabongareiltakin ”puuttuu” vielä Filippiinit ja Bali!

  • Reply alohatravels lauantai, joulukuu 1, 2018 at 08:52

   Sama taktiikka täällä! Kesälomista tulee usein säästettyä viikko tai pari talven varalle, niin voi sitten pimeyden keskellä lähteä jonnekkin kauemmas. Keskellä Suomen kesää tuntuu vähän hölmöltä lähteä tropiikkiin 🙂

 • Reply Travelloverin Annika lauantai, joulukuu 1, 2018 at 11:30

  Kiva, että lähdit mukaan. Kyse oli Instagram Travel Thursdaysta, jossa joka toinen kuukausi on aina teema. Kaukana voi olla minusta fyysisesti kaukana, mutta vaikkapa itäisessä Euroopassa, jossa tuntuu, kui; olisi akåkassa siirtynyt kovin kauas omasta ajasta ja maailmasta.

  • Reply alohatravels torstai, joulukuu 6, 2018 at 11:46

   Törmäsin ”haasteeseen” jossain blogissa, eikä konsepti selvästi ihan täysin itselleni avautunut. Kiitos selvennyksestä 🙂 Hyvä pointti; kaukana voi olla monella eri tapaa.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, joulukuu 2, 2018 at 07:20

  Onko kyseessä siis Instagram Travel Thursday postaus vai joku muu haaste? Itse nimittäin kirjoittelin samasta aiheesta IGTT merkeissä joku aika sitten, joten otsikko tuntui heti tutulle, mutta tässä postauksessa ei mainittu kyseistä tempausta niin en ollut ihan varma.

  ”Kaukana kotoa” voi tosiaan tulkita niin monella tavalla. Itselleni se tarkoittaa ehkä enemmän sitä tunnetta jonka saa, kun matkustaa uuteen kulttuuriin, kuin sitä, että on fyysisesti kaukana. Sillä olenhan tavallaan kaukana kotoa koko ajan nyt kun en asu Suomessa. Täältä muuten löytyy minun ajatukset aiheesta: http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/japani-kuvina

  • Reply alohatravels torstai, joulukuu 6, 2018 at 11:44

   Kyllä, sama tempaus kyseessä! Konsepti on itselleni hieman vieras, joten en tajunnut sitä tässä sen kummemmin avata 🙂

  Leave a Reply