Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Hups, taas mennään & päivitetty matkahaavelista

tiistai, lokakuu 9, 2018

Matkustaminen on ollut minulle itsestäänselvä asia niin kauan kuin muistan. Matkat ovat sanelleet sen kuinka olen pilkkonut lomani, ja kun kalenteriin on ilmestynyt pitkä viikonloppu, olen heti käyttämässä tilaisuutta hyväksi ja suunnittelemassa matkaa tuolle ajalle. Moni ikuisesta matkakuumeesta kärsivä varmasti tunnistaa tämän? Oikeastaan vasta tänä vuonna olen havahtunut siihen, pitäisikö seuraavaksi kokeilla viettää kesäloma ihan vaan Suomessa. Kesäkuisen Sisilian matkan perään lomailinkin itseasiassa vajaan viikon kotona Helsingissä, ja huomasin että arkisissa kotiympyröissä oli vaikeaa rentoutua ja aloin jopa kaivata töihin ja rutiineiden pariin! Tämä oli jopa hieman huolestuttava havainto, ja sai pohtimaan josko ihan oikeasti pitäisi taistella itseään vastaan ja yrittää löytää lomafiilis kotoa käsin. Kuitenkin viihdyn kotona normaalisti paremmin kuin hyvin, ja esimerkiksi rauhalliset kotiviikonloput ovat minulle enemmän kuin mieluisia. No, uusia reissuideoita nousee mieleen enemmän kuin niitä ehtii toteuttaa, joten voi olla että tämä suunnitelma kotilomasta saa vielä odottaa..

Vaihdan parin viikon päästä työpaikkaa, ja vanhassa lopettamisen ja uudessa aloittamisen väliin jää sopivasti pitkä viikonloppu. Asian tultua ilmi lamppu syttyi päässäni oitis, ja pian löysin itseni selaamasta Lentodiilit-sivustoa. Sain hiljattain pakkomielteen Kööpenhaminasta, ja kuin tilauksesta löysin suorat lennot Köpikseen juuri oikeille päiville hintaan 57 €! Jokin pieni ääni päässäni yritti huutaa ”jää kerrankin kotiin nollaamaan!”, mutta Köpis ja halvat lennot veivät voiton. Päätimme kuitenkin, että otamme tällä kertaa hotellin Airbnb:n sijaan jotta pääsemme varmasti kunnolla rentoutumaan, ja voin olla parhaimmillani aloittaessani uudessa työssä.

Postauksen kuvituksena upeita maisemia Balin Nusa Lembongan saarelta. Tuollaisiin maisemiin kun pääsisi taas pian!

Kirjoittelin matkahaaveistani viimeksi helmikuussa täällä, ja tässä vaiheessa voin vetää tuolta listalta yli New Yorkin. Lista on myös kokenut hieman muutoksia siinä mielessä, että sinne on kavunnut akuutimpia himotuskohteita. Tällä hetkellä listan kärki näyttääkin tältä:

Kööpenhamina

Tämä matka toteutuu siis parin viikon päästä. Kööpenhamina on alkanut viime aikoina kiinnostaa kovasti, mutta viimeistään luettuani vapaakaupunki Christianiasta vähän aikaa sitten mielenkiintoni heräsi uusin sfääreihin. Huom! En ole millään tavalla huumemyönteinen noin muuten, mutta tämän kaupunginosan eriskummallisuus houkuttelee vierailemaan juuri kaikessa outoudessaan. Muuten kaupungissa kiinnostaa arkkitehtuuri värikkäine taloineen, perus haahuilu, syöminen, mahdollisesti pyöräily ja tivolissa vierailu. Olen pari kertaa ajanut Köpiksen läpi Odenseen töiden merkeissä, mutta minulla ei ole mitään kokemusta kaupungista. Siispä otan mielelläni Köpis-vinkit vastaan kommenttiosioon!

Etelä-Amerikka

Tässä maanosassa en ole ikinä vieraillut mutta kiinnostus on valtava, ja oikeastaan kaikki Etelä-Amerikan maat Chilestä ja Argentiinasta Peruun kiinnostavat. Haaveissa olisi pidempi reissu, jonka aikana ehtisi tutustua useampaan maahan kerralla ja rauhassa. Minulla on talvella mahdollisuus kahden viikon lomaan, mutta pelkään että se on turhan lyhyt pätkä lähteä Etelä-Amerikkaan, ellei sitten keskittyisi vain yhteen maahan. Täytyypä tutkia mitä Lentodiileistä löytyy!

Japani + Kaakkois-Aasian paratiisirantakohde -kombo

Japani ei ole aikaisemmin kuulunut pakko päästä -listalleni, mutta poikaystäväni Japani-hehkutusta vierestä seuranneena olen alkanut lämmetä sille itsekin. Japanissa kiehtoo sen ainutlaatuisuus ja yltäkylläisyys; tuntuu kuin se oikein pursuaisi kaikkea yllättävää ja ihmeellistä. Olen myös lukenut japanilaisesta ”teehuone -seremoniasta”, ja ehdottomasti haluaisin osallistua tähän toimitukseen itsekin jos Japaniin tulee lähdettyä. Uskon että vajaa viikko hektisessä suurkaupungissa olisi ehdoton maksimi, jonka jälkeen olisi ihana lentää rantalomalle jollekin Kaakkois-Aasian paratiisisaarelle! Tässäpä ihan realistinen suunnitelma talviloman varalle..

Biarritz

Tästä Ranskan rannikkokaupungista luin alunperin muistaakseni Iineksen blogista, ja koska surffi kiinnostaa, jäi Biarritz mieleeni kummittelemaan. Euroopan kaupungeista Ericeira ja vastaavat surffikylät ovat lähellä sydäntä, ja Biarritzista loin hieman samankaltaisen mielikuvan. Pakko päästä!

Slovenia

Euroopan pikkumaat ovat alkaneet kiinnostaa ihan uudella tavalla Montenegrossa vierailun myötä, ja viimeisimpänä olen innostunut Sloveniasta. Miten upea luonto maasta löytyykään! Vuoristoa ja rantaa, kyllä kiitos!

Lappi

Suomen Lappi houkuttelee vaeltamaan ja nauttimaan luonnosta. Viimeistään ensi kesänä päästävä Lappiin!

Los Angeles

New Yorkin matka herätti uudenlaisen innostuksen Jenkkeihin, ja Nycin paikan haavelistalta lunastakoon Los Angeles.

Mistä kohteista sinä haaveilet juuri nyt?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply