Yleinen

Reppureissaajan Mauritius

keskiviikko, elokuu 22, 2018

Matkasimme Mauritiukselle halpojen lentojen innostamina talvella 2017. Reissutarinoita tältä matkalta löytyy Mauritius-tagin alta ja viimeiset osat odottelevat vielä päivän valoa. Muistelimme juuri viime talven matkaa reissukumppanini kanssa ja päädyimme pohtimaan, mitä Mauritius meille antoi. Keskustelu innosti kirjoittamaan tämän tekstin. Miksi Mauritius jätti meidät hieman kylmäksi?

Olen aikaisemmin luokitellut Mauritiuksen vahvasti paratiisisaari-kategoriaan. Tiedättehän, silmänkantamattomiin valkoista hiekkaa, turkoosi vesi ja huojuvat palmut. Kerrassaan täydellinen häämatkakohde! Kuvitelmani romuttui kun matkustin paikan päälle. Missä olivat ne paratiisirannat? Airbnb:tä suosivina ja omissa oloissa viihtyvinä, luksusresortteja kaihtavina reppureissaajina ne eivät meille juuri näyttäytyneet, vaikka aktiivisesti kiersimmekin saarta ympäri. Tulimme siihen tulokseen, että paratiisirantojen on oltava näiden hulppeiden hotellikompleksien suojassa piilossa. Ainakin hotellien mainoskuvissa valkohiekkaiset rannat ovat perinteisesti olleet kauniisti edustettuina. Kävimme toki useammallakin kauniilla rannalla, mutta ne eivät vastanneet kuvien luomia ennakko-odotuksia ja paratiisifiilis jäi uupumaan. Mietin asiaa ja tulin hieman surulliseksi. En omasta puolestani, vaan siitä mitä turismi on saanut aikaan. Paikalliset eivät välttämättä ikinä pääse nauttimaan maansa kauneimmista hiekkarannoista, kun ne on aidattu hotelliasiakkaiden käyttöön.

Enteilin ”pahaa” jo majoitustarjontaa etukäteen kartoittaessani; bungalow-tyyppistä rantamajoitusta löytyi Mauritiukselta hyvin niukasti. Tarjolla tuntui olevan joko kaupunkiasuntoja (Airbnb) tai luksushotelleita all inclusive -palveluilla. Kovalla vaivalla (Airbnb:n tarjonta tuli todella koluttua läpi moneen kertaan) onnistuimme kuitenkin löytämään miellyttävät majapaikat, joskin ainoastaan yksi paikoista vastasi tunnelmaltaan täysin sitä mitä haimme. Matkamme kaunein ja rauhallisin ranta löytyi täältä, ja oma bungalow rannan tuntumassa oli ehdottomasti yksi koko reissun kohokohtia. Olen kirjoittanut La casa mamasta oman postauksen täällä. Reissumme piti sisällään muutaman eri majapaikan ja useita kohtaamisia, mutta ainoat varsinaiset ”hengenheimolaiset” löytyivät juurikin tästä kyseisestä paikasta. Tämä ehkä kertoo hyvin siitä, että tarjontaa meidänlaisille reppureissaajille ei maassa ole liiaksi.

En missään nimessä halua kuulostaa kiittämättömältä; lomamme oli oikein onnistunut, Mauritiuksen luonto on kerrassaan upea ja maa tarjosi meille paljon nähtävää. Yleisestikin olen sitä mieltä, että mistä tahansa paikasta löytyy varmasti paljon nähtävää ja koettavaa, kunhan on itse oikealla asenteella liikenteessä. Meidän kohdallamme Mauritius ei vain lunastanut paratiisilupausta. Voin empimättä sanoa, että tähän mennessä kauneimmat rannat ovat löytyneet Aasian puolelta. En kuitenkaan epäile lainkaan, etteikö toisenlaiselle reissaajalle Mauritius voisi hyvinkin olla se ”paratiisi”. Juttelinkin paluulennolla hienossa resortissa majoittuneen pariskunnan kanssa, jolle jäi aivan erilainen fiilis Mauritiuksesta. Oikeastaan voin syyttää pettymyksestä vain itseäni ja omia ennakko-odotuksiani.

Jos suunnittelet matkaa Mauritiukselle, mutta kaipaat nimenomaan autenttista tunnelmaa, suosittelen ehdottomasti harkitsemaan vierailua myös naapurisaarilla; Madagaskar lännessä ja Reunion idässä ovat kuullun perusteella reppureissaajalle antoisempia kohteita. Olimme varanneet suurimman osan majoituksista etukäteen emmekä itse päässeet saarihyppelemään. Näin jälkiviisaana olisimme suunnitelleet reissun kulun hieman toisin. Mauritius on melko pieni saari ja sen kiertää nopeasti. Kahden viikon lomalla ehtii hyvin koluta myös ainakin toisen naapurisaarista. Jos taas haluat helpon loman hyvillä palveluilla ja luksuksella höystettynä, Mauritius voi hyvinkin olla sinun unelmakohteesi.

Olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia Mauritiuksesta; minkälaisen fiiliksen se sinulle jätti? Löysitkö paratiisirannat? Majoituitko luksuksen äärellä hotellissa vai muulla tavalla?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna | intothemystic.pallontallaajat.net keskiviikko, elokuu 22, 2018 at 23:06

  Kiitos, tää postaus tuli kuin tilauksesta!:) Just nimittäin eilen mietiskelin, että minne sitä tulevalla talvilomalla lähtisi. Päädyin tutkiskelemaan google mapsilla noita kaakkoisen Afrikan rannikon eri saaria ja mietiskelin juurikin, että mitenköhän ne eroaa toisistaan ja mikä niistä olis paras matkakohde.

  • Reply Aino torstai, elokuu 23, 2018 at 13:28

   Kiva kuulla!? Mauritius ja Malediivit varmasti nappivalinnat jos haluaa tasokkaaseen resorttiin ja hyvät palvelut. Muuten uskoisin että nuo Madagaskar ja Reunion voisi sopia paremmim. Seychellit myös täällä kiinnostaisi kovasti, vaikka taitaa nekin kuulua enempi tuohon luksus-kategoriaan, joskin ehkä hieman vähemmän hypetetty?

 • Reply Vieras maanantai, joulukuu 3, 2018 at 16:51

  Hei, kiitoksia mielenkiintoisista reissublogeista. Kyseisen tekstin perusteella en lähtisi Mauritiukselle, mutta itsellä hyvin erilaiset kokemukset ko. paikasta ja voittaa monet Karibian luksuspikat mennen tullen. Mm siisteys ja palveluiden tason koin todella hyviksi. Yleisesti hotellien rannat ovat Mauritiuksella ns. public beacheja, joten myös teillä olisi näille rannoille ollut pääsy. Itse pidin enemmän Le Mornen rauhallisemmasta tunnelmasta. Siellä myös mahdollisuus uida merellä vapaiden delfiinien kanssa.

  Osittain Mauritiuksella koralliriutat ottavat aallot vastaan kauempana merellä, jonka vuoksi aallot eivät pääse rantaan asti. Tämän lisäksi edustalla olevat pienet saaret ovat erittäin hienoja paikkoja, joihin on suhteellisen lyhyt matka mm. Gabriel Island. Enemmänkin voisi jakaa, mutta suosittelen kokemaan kyseisen paikan itse.

 • Reply alohatravels torstai, joulukuu 6, 2018 at 11:40

  Kiitos kommentistasi! Itselleni on myös herännyt epäilys, liikuimmeko mahdollisesti väärissä paikoissa. Esimerkiksi juuri tuo lounaisosa maasta jäi meiltä kokonaan tutkimatta, ja harmittelen näin jälkikäteen kun emme tietyissä luontokohteissa vierailleet. Uskon, että omalla kohdallamme kokemukseen vaikutti myös vuotta aikaisemmin tekemämme matka Filippiineille, joka oli monella tapaa todella eksoottinen ja ainutlaatuinen. Mauritius tuntui siihen verrattuna kovin turistikohteelta. Mainitsemasi pikkusaaret olisivat varmasti iskeneet meikäläisiinkin kovasti!

 • Leave a Reply