Yleinen

Suosikkiravintolani Helsingissä

sunnuntai, kesäkuu 17, 2018

Matkustelun ohella ruoka on yksi suurimpia intohimojani elämässä. Arkena kokkailen mielelläni itse, mutta viikonloppuisin tulee käytyä melko usein ulkona syömässä. Toki myös matkoilla ruoka on yksi erittäin tärkeä tekijä ja kiinnostuksenkohde. Suosikkiravintolani eivät edusta fine diningia vaan ovat sopuhintaisia paikkoja, joista saa omaan makuuni herkullista ruokaa. Toki fine diningillekin on paikkansa; omalla kohdalla se tarkoittaa niitä muutamaa kertaa vuodessa kun käymme työpaikan kanssa illallistamassa ”firman piikkiin”. Se riittää minulle mainosti.

Huomaan jumittavani usein samoissa hyviksi havaituissa ruokapaikoissa. Ruuan lisäksi tärkeää minulle on paikan tunnelma ja rentous; epäviihtyisässä ravintolassa herkullinen ruokakaan ei pääse täyteen potentiaaliinsa. Olen tuttavapiirissä saanut jonkinlaisen foodie-leiman otsaani, ja minulta kysellään usein ravintolavinkkejä. Oikeastaan siitä innostuneena päätin koota tämän listan Helsingin suosikkiravintoloistani (jokunen kahvilakin näyttää päässeen mukaan). Tässä siis 33 suosikkiani!

1.Sandro Marokkolais-tyylisessä Sandrossa toimii kaikki; brunssi, lounas ja illallinen. Oma suosikkini on Eiran Sandro. Etäpäivinä yritän melkein aina päästä tänne lounaalle, sillä Sandron lounas on asiallisen hintainen ja noutopöytä pitää sisällään kaikki suosikkini ja vielä enemmän. Sandron illallismenu ja konsepti on hiljattain uusiutunut, ja vaikka aluksi surin tuttujen suosikkien poistumista, oli uusi konsepti jossa pienempiä annoksia tilataan useampi pöytäseurueen kesken jaettavaksi oikein positiivinen kokemus sekin! Eiran Sandron viihtyvyyttä lisää sisustus ja rento tunnelma.

Mistä tunnistat tosifanin? ; )

2.Puttes Helsingin ehdottomasti parhaat pitsat tulevat täältä. Omat suosikkini ovat funghi ja chevre-aubergine gluteenittomalla pohjalla. Ravintola on todella viihtyisä ja syömisen lomassa voit melkein kuvitella olevasi New Yorkissa.

3.Skiffer Oma suosikkini Skiffereistä on Viiskulman ravintola, jonka tunnelmaa on vaikea voittaa rentoudessaan. Viiskulman Skifferin sohvaan voisi huoletta uppoutua vaikka pyjamahousut jalassa eikä kukaan varmasti katsoisi oudosti (en ole ihan näin kirjaimellisesti itse kokeillut mutta läheltä liippaa). Pitsat eli Liuskat ovat mättöpäivän aatelia ja toimivat niin paikanpäällä nautittuna kuin vaikka puistopiknikilläkin. Toinen suosikkini kesäisin on Liuskaluodon Skiffer, jonne päästäkseen tulee ottaa lyhyt venekyyti. Mikä ihanampaa kuin nauttia kauniista kesäpäivästä meren äärellä, laiturille rakennetulla ulkoterassilla veden liplattaessa vieressä!

4.Vibami Vietnamilaiset ravintolat ovat löytäneet Suomeen rytinällä, ja oma suosikkini on Iso Roban sisäpihalla sijaitseva pikkuruinen Vibami. Sanoisin, että Vibami on etniseksi ravintolaksi todella laadukas. Paikan nuudelikeitot ovat todella herkullisia ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä, ja annokset kaiken lisäksi isoja! Paikka on pieni, mutta aina olemme onnistuneet saamaan pöydän. Vibamissa kannattaa varautua siihen, että vierustoverit istuvat kovin lähellä; tänne kannattaa siis ennen kaikkea tulla nauttimaan ruoasta, ei niinkään henkilökohtaisista keskusteluista.

5.Annapurna Suosikki nepalilainen ansaitsee ehdottomasti päästä listalle. Ulospäin hyvin tavanomaisen nepalilaisen ravintolan näköinen Annapurna Fredalla on tämän genren ykkönen. Tänne on aina kiva mennä ja upottautua pehmeille sohville. Todella sympaattisesta henkilökunnasta myös plussaa!

6.LieMi Rento vietnamilainen, josta tulee astioita ja miljöötä myöten mieleen ehta katukeittiö! Hinnat ehkä hieman yläkanttiin (sama hintataso kuin laadukkaamman tuntuisessa Vibamissa) mutta vielä kuitenkin kohtuulliset ja ruoka erittäin hyvää.

7.Yes yes yes Richard McCormickin uusin tulokas, vegaaniravintola Yes yes yes Iso Roballa ansaitsee ehdottomasti uusintavisiitin. Olen käynyt tässä trendikkäässä ja visuaalisesti miellyttävässä ravintolassa kerran, konseptia täysin ymmärtämättä. Listalta on siis tarkoitus valita useampi pieni annos pöytäseurueen kanssa jaettavaksi. Tätä en ensivisiitillä tajunnut enkä täten saanut ravintolakokemuksesta kaikkea irti. Uusintakierrokselle siis ehdottomasti!

8.The Cock Kasarmitorin kupeessa sijaitseva, samaisen McCormickin ravintola the Cock iskee erityisesti tunnelmallaan ja visuaalisella ilmeellään. Ruoka täällä on myös taattua laatua, oma suosikkini listalta on poke bowl.

9.Holiday Edelleen samaisen McCormickin ravintola Holiday. Tänne olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä uusintavisiitin. Holidayn terassi on viihtyisimmästä päästä ja ravintolan tunnelma ja sisustus ehtaa Cormickia; tyylikästä, rentoa ja urbaania! Ruoka täällä on hyvin samantyyppistä edellisten kanssa.

10.Date+Kale Suloinen ja trendikäs pieni vegaaniravintola löytyy ainakin Kampin yläkerrasta. Olen maistanut Date+Kalen lämmintä papu-riisi-ruukkua (toimii!), ja haluan ehdottomasti päästä vielä testaamaan muitakin listalta löytyviä herkkuja.

11.Naughty brgr Helsingin parhaat burgerit tulevat täältä! Naughtyn vege-vaihtoehtoa, portobello-burgeria voin suositella lämpimästi. Kylkeen sopii erinomaisesti bataattiranskalaiset majoneesilla. Naughty brgr on ehdottomasti mättöpäivän ykkösvaihtoehto.

12.Brooklyn cafe Tähän ihastuttavaan kahvilaan tuli tutustuttua vasta hiljattain ja ihastuin välittömästi! Fredalla sijaitseva, jenkkien pitämä Brooklyn cafe tarjoaa aitoja amerikkalaisia bageleilla erilaisilla täytteillä. Tonnikalatahna- ja kylmäsavulohi -täytteiset bagelit todettu erittäin herkullisiksi!

13.Cafe Birgitta Hernesaarenrannassa sijaitseva kesäkahvila Birgitta on jo pari vuotta toiminut meille toisena olohuoneena. Kahvila on sisältä hyvin pieni mutta sitäkin tunnellisempi maanläheisine sisustuksineen, takkatulineen ja isoine ikkunoineen. Täydellinen pakopaikka pilvisenä tai sateisena kesäpäivänä tai -iltana! Birgittaan kuuluu myös valtava terassi, jossa on kauniina päivänä ihana hengailla ja ihailla merimaisemaa. Birgitan burgereita voin lämpimästi suositella.

14.Lungi Korkeavuorenkadulla sijaitseva Lungi menee rentoudessaan myös olohuone-kategoriaan. En tiedä muista, mutta itse tarvitsen tällaisia paikkoja joihin voi hiippailla sisään sponttaanisti miettimättä onko tarpeeksi laittautunut, rojahtaa tuolille, tilata listalta jotain ja vain nauttia rennosta tunnelmasta.

15.Hey Poke Aloha! Lungin naapurissa sijaitseva pieni poke-ravintola iskee kaltaiseeni Hawaii-intoilijaan todenteolla niin yleisilmeeltään kuin ruuankin puolesta.

16.Eat Poke HKI Tämä toinen poke bowl -ravintola sijaitsee Citycenterissä eikä ehkä tunnelmaltaan ole viihtyisimmästä päästä, mutta poke bowlit ovat sitäkin herkullisempia!

17.Bursa Hietaniemen kauppahallin entinen Roslund burger on nykyään rennosti Bursa. Bursa tarjoaa ehdottomasti premium-burgereiden aatelia. Itse olen lopettanut punaisen lihan syönnin, mutta vanhoilta ajoilta muistan että liha oli ensiluokkaista. Sittemmin olen päässyt testaamaan paikan lohihampurilaisen, joka oli erittäin herkullinen sekin. Näin kesällä suosittelen Bursan ulkoterassiravintolaa!

18.Fafas Fafas on meidän taloudessa ehdottomasti eniten vierailtu ravintola (sanoisin ehkä että liiankin). Oma suosikki listalta on vuohenjuusto-falafel-salaatti.

19.Naam kitchen Rakastatko myös lähi-idälle tyypillisiä raaka-aineita ja kastikkeita kuten munakoisoa, granaattiomenaa, tsatsikia ja hummusta? Tämä Iso Roballa sijaitseva pieni ravintola on takuulla mieleesi! Annosten komponentit ovat kuin Sandrossa, mutta meininki on astetta rennompaa (henkilökunta kokoaa annoksen mielesi mukaan) ja lompakkoystävällisempää.

20.Löyly Jasperin kalakeitto! Vieläkö se on sillä nimellä? Tätä herkkua himoitsen usein mutten kuitenkaan raaski niin usein tilata kun tuntuu hölmöltä maksaa keitosta melkein parikymppiä. Keitto tarjoillaan tunnelmallisesti suoraan pienestä kattilasta, tästä lisäpisteet! Löylyssä pääsee myös saunomaan, uimaan ja nauttimaan kauniista merinäköalasta isolla terassilla.

21.Kuukuu Vanhalla kotikadullani sijaitseva Kuukuu on edellisiä astetta fiinimpi, kuitenkin ilman turhaa hienostelua. Ruoka on melko perinteistä ja suomalaista, lihansyöntiajoilta suosikkini oli lihapullat! Tähän paikkaan liittyy paljon muistoja, kuten mainitsemani lihapulla-annokset kaverin kanssa puolimaratonin jälkeiseksi palkinnoksi, tai gourmee take away -annokset perheelleni remppakaaoksen keskelle.

22.Soma Listaltani ei löydy yhtäkään sushiravintolaa (mikään ei ole sykähdyttänyt tarpeeksi) mutta sushiburritoja valmistava Soma pääsee listalle. Sushiburrito kuulostaa kovin eksoottiselta, mutta kyse on levämatolle levitettävästä riisistä ja täytteistä, jotka kääritään rullaksi. Omat suosikkini ovat lohi ja tofu.

23.Social Burgerjoint Pieni burgerpaikka Kalliossa on hyvin suosittu ja varsinkin ilta-aikaan ruokaa joutuu usein hieman odottelemaan. Kuten sanonta kuuluu, hyvää kannattaa kuitenkin odottaa! Itse tutustuin paikan burgereihin antaumuksella Flow-festareilla, kun taisin vierailla heidän kojullaan lähestulkoon jokaisena festaripäivänä.. Lopetettuani punaisen lihan syönnin ovat vierailut kivijalkaravintolassa vähentyneet, testaamani kasvisvaihtoehto portobello kun ei vetänyt vertoja Naughty brgrin vastaavalle. Lihansyöjälle kuitenkin vahva suositus!

24.Lönkka Ravintola Lönkka Lönnrotinkadulla on oiva valinta jos haluat mennä syömään vähän paremmin muttet kuitenkaan kaipaa fine diningia. Falafel-fanina Lönkan falafel-annos on suosikkini, mutta olen kuullut hyvää myös muista paikan annoksista.

25.Pontus KOM-teatterin yhteydessä sijaitseva Pontus on uusi tuttavuus, joka vakuutti heti ensi visiitillä. Ymmärsin, että ravintolan takana on sama henkilö kuin suosikki pitsapaikkani Puttesin. Puttesin tapaan Pontus ei kuitenkaan ole keskittynyt pelkästään pitsoihin, vaikka jokunen pitsavaihtoehto listalta löytyykin. Itse testasin mielenkiinnosta juurikin sen pitsan (toimi!) mutta haluan päästä kokeilemaan myös muita listan herkkuja.

26.Bar Teos Tässä tapasravintolassa on tunnelma kohdillaan; heti sisäänastuessa tulee fiilis kuin olisit oikeasti Espanjassa! Tapasvaihtoehtoja on paljon ja ne ovat todella herkullisia ja edullisia. Suosittelen pöytävarauksen tekemistä, sillä paikka on todella suosittu.

27.Kamalig Hietaniemen kauppahallissa sijaitseva pikkuruinen Kamalig tarjoaa herkullista filippiiniläistä ruokaa. Menu ei ole pitkä, mutta sieltä löytyy filippiinien reissultakin tutut ”kansallisruuat”. Oman kokemuksen perusteella voin sanoa etteivät Kamaligin versiot kalpene vertailussa Filippiineillä nautituille annoksille lainkaan! Annokset ovat myös erittäin kohtuullisen hintaisia.

28.Cafe Regatta Uskaltaisin väittää, että tässä on Helsingin söpöin kahvila! Hietsun puolella Töölössä sijaitseva kesämökkimäinen Regatta on auki ympäri vuoden ja sinne on kiva mennä nauttimaan aurinkoisesta päivästä kaikkina vuodenaikoina. Regatassa on valtava määrä ulkopaikkoja meren äärellä, ja lisäksi siellä voi paistaa vaikka makkaraa.

29.Bar 9 Jos ravintola olisi hostelli, se olisi Bar 9. Tässä Uudenmaankadulla sijaitsevassa ravintolassa on kansainvälinen ja rento tunnelma. Myös ruoka on rentoa ja suht edullista. Tänne on aina tervetullut olo, ja visiitin jälkeen tuntuu kuin olisit käväissyt ulkomailla jossain backpackereiden valtaamassa hostellissa.

30.Pastor Perulaista ruokaa tarjoileva Pastor Erottajalla on astetta fiinimpi, mutta tunnelmaltaan rento ja urbaani. Ruoka täällä on erittäin hyvää ja mielenkiintoista (erikoinen sanavalinta mutta kuvaa mielestäni ruokaa osuvasti).

31.Early Bird All day breakfast -tyyppinen kahvila Kalliossa on ollut testilistallani jo pitkään, sillä olen käynyt täällä vasta kahvilla. Listalta löytyy tutut Instagram-ystävälliset trendiherkut, mutta astetta rennommalla otteella. Varmasti olisin testannut listan jo läpi mikäli liikkuisin Kallion suunnilla yhtään useammin. Täytyykin ottaa tavoitteeksi nyt kesän aikana tutustua paikan aamiaistarjontaan!

32.Kuningatar Saba Etiopialainen ravintola Töölössä oli täysin uudenlainen ja mielenkiintoinen ruokailukokemus! Suosittelen testaamaan jos haluat kokea jotain uutta ja eksoottista. Ruoka syödään kuvassa näkyvien, sienimäisten ”leipien” avulla. Oikeasta syömistavasta en ole täysin varma, mutta tuntui luonnolliselta lisätä täytteitä leivälle ja myös käyttää leipää kastikkeiden kaapimiseen.

33. Cafe Carusel Ylivoimaisesti parhaat korvapuustit saa täältä!

Huomaan, että sanat ”rento” ja ”tunnelma” korostuvat tekstissäni vahvasti; näillä asioilla lienee omaan ravintolakokemukseeni suuri vaikutus. Toivottavasti tämä lista innosti sinua testaamaan uusia ravintoloita ja löytämään uusia suosikkeja. Omalla testilistalla ovat tällä hetkellä ainakin sellaiset ravintolat kuten Roots, Kungfu Kitchen, Story, BasBas, PurPur ja Casserole. Kerro sinä nyt omat suosikkisi! : )

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply