Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Yö autossa

torstai, toukokuu 10, 2018

Portugalissa viime kesänä matkaillessamme inspiroiduimme camper van -meiningistä; kaikkialla näkyi asuntoautoja, retkeilyautoiksi muunneltuja pakuja ja farmariautoja. Suomeen palattuamme harkitsimme alkuun jopa asuntoauton hankkimista, mutta koska auto on poikaystävällä käytössä myös arkisin, tulimme siihen tulokseen että retkeilyautoksi muunnettu maasturi olisi paras vaihtoehto meille ainakin alkuun. Siispä siisti kaupunkiauto vaihtui Jeeppiin, joka takapenkkien poistamisen johdosta muuntautui retkeilyautoksi!

Talvi pakotti meidät hieman odottamaan jeeppi-retkeilyn aloittamista, mutta parisen viikkoa sitten uskaltauduimme viimein korkkaamaan tämän uuden harrastuksemme. Taittelimme vanhan petauspatjan auton takatilaan, petasimme sängyn ja pakkasimme auton täyteen peittoja ja vilttejä. Olimme tilanneet ennakkoon tupakansytyttimellä toimivan pienen vedenkeittimen jonka pakkasimme tietysti myös mukaan. Ostimme kaupasta helpot illallis- ja aamiaistarpeet, puimme päälle mukavat vaatteet ja otimme suunnan kohti Nuuksiota.

Testailua kotikadulla

Valmiina matkaan!

Jouduimme jonkin aikaa etsimään sopivaa leiriytymisspottia; mihin Nuuksiossa saa parkkeerata ja missä ennen kaikkea saa jäädä autoon nukkumaan? Näihin asioihin emme olleet liiemmin ennakkoon perehtyneet. Lisähaasteen paikkavalinnalle toi se, että emme voineet laittaa autoa lukkoon ollessamme siellä sisällä, muutoin varashälyttimet olisivat lauenneet huutamaan (note to self: poista tämä toiminto käytöstä ennen seuraavaa reissua). Parkkipaikka ei siis ollut vaihtoehto. Lopulta jo pimeän tultua löysimme sopivan spotin lähes veden ääreltä syrjäiseltä tieltä. Emme olleet täysin varmoja paikan laillisuudesta, joten pyrimme naamioitumaan hyvin välttämällä muun muassa liikaa valaistusta. Pakko myöntää että alkuun hieman jännitti, mutta hyvin nopeasti sitä rentoutui ja alkoi nauttia autossa pötköttelystä. Valmistimme ja nautimme helpon illallisen ja yritimme katsoa hieman Netflixiä tabletilta (modeemin olimme myös pakanneet mukaan), mutta hyvin pian uni tuli silmään ja vaivuimme uneen.

Yöllinen näkymä leiriytymispaikalta

Luonnon ääniin oli mukava herätä

Miten ensimmäinen yö autossa sitten sujui? Itse nukuin oikein makoisasti ja peittokasat pitivät minut lämpimänä. Petauspatja oli hieman liian kova alusta, eli seuraavaa kertaa varten täytynee harkita lisäpehmikettä. Poikaystäväni sen sijaan oli aamulla herätessämme niskakipuinen ja kylmissään. Lisää tyynyjä ja lämpimämpää keliä siis seuraavaksi kerraksi. Herättyämme päätimme lähteä etsimään miellyttävämpää aamiaisspottia. Ajoimme syvemmälle Nuuksioon ja päädyimme jonkin luontoreitin parkkipaikalle. Pieni vedenkeittimemme oli lämmittänyt meille kahvivettä jo yli puolituntia, toinen samanmoinen satsi olisi tarvittu puuron valmistusta varten. Odottelimme veden kiehumista nälissämme tovin, kunnes päätimme ajaa sittenkin kotiin aamiaiselle. Trangia-keitin päätyi sekin hankintalistalle seuraavaa reissua varten.

Ensimmäinen kosketuksemme retkeilyautoiluun oli siis hyvin lyhyt kokemus, mutta tästä on hyvä jatkaa. Itselleni jäi kuitenkin hyvä fiilis tästä retkestä, ja odotan innolla uusia jeeppi-reissuja kesäisemmillä keleillä ja hieman paremmilla varustuksilla.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply