Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Reissu-checklist

perjantai, maaliskuu 9, 2018

Kokosin tähän listaa asioista, jotka kuuluvat minulla matkailuun tai kuvastavat tapaani matkustaa. Useimmiten reissaan tropiikissa ja lämmössä, ja tämä lista puhuukin sen puolesta. Kaupunkimatkoilla lista saattaisi näyttää hiukan erilaiselta. Mutta tässä tropiikki-versio!

 • Pikakahvi kaasuhellalla: Kahvia ei tule nautittua tässä muodossa ikinä muulloin kuin reissatessa. Majoituspaikoista harvemmin löytyy kahvinkeitintä, joten varmimmin homma hoituu kun vedet kiehautetaan kattilassa (kaasu)hellalla ja pikakahvijauhe sekoitetaan joukkoon. Kumma kyllä kahvi maistuu matkoilla tällä tavalla valmistettuna tosi hyvältä! Kuitenkaan kotona ei tulisi mieleenkään valmistaa kahvia näin 🙂 Pikakahvipurkki onkin usein yksi ensimmäisiä ostoksia meillä reissun päällä.
 • Itse valmistettu aamiainen: Kaikella kunnioituksella hotelliaamiaisia kohtaan; itse tehty aamiainen voittaa monesti sata nolla! Todellisena aamiaisfanina olen joka kerta fiiliksissä reissussa kun pääsen huolella valmistamaan herkkuaamiaista tuoreista raaka-aineista. Varaammekin lähes aina Airbnb-majoituksen jossa on mahdollisuus käyttää keittiötä.

Omatekemä aamiaiskattaus Portugalissa

 • Hedelmät ja seafood: Ruokavalio reissussa rakentuu usein hyvin pitkälti näiden kahden ympärille.  
 • Kookospähkinän juominen pillillä: RAKASTAN! Onko mitään parempaa kuin kookosveden hörppiminen pillillä suoraan pähkinästä?

 • Hiusten kastaminen mereen ja kuivuminen: ”Salty hair, don’t care”. Kuumassa ja kosteassa on ihanan virkistävää sukeltaa veteen ja kastaa hiukset. Kun hiukset kuivuvat, on tuloksena täydellinen rantalook!

Kas näin.

 • Suihku rantapäivän jälkeen: Toisaalta mikään ei voita tunnetta kun rantapäivän päätteeksi pääsee kylmään suihkuun huuhtomaan suolan, hien, aurinkorasvanrippeet ynnä muut pois iholta ja hiuksista.
 • Luonnollisuus: Tropiikkiin suunnatessa meikkipussi on nykyään turha kapistus mukaan pakattavaksi. Aurinkorasvalla ja aloe veralla pärjää! Suihkun jälkeen rasvaus on ainut tarvittava toimenpide. Kaunis (turvallisesti hankittu) rusketus ja pisamat ovat paras mahdollinen ”kaunistus”.
 • Lomatyyli: Jos matka sijoittuu aurinkoon, tulee mukaan pakattua luonnollisesti hyvin eri vermeet mitä arjessa on käytössä. Nykyään lomatyylini on hyvin rento ja simppeli, mutta juuri tämä huoleton look tuntuu kaikista eniten omalta. Pystyisin oikein hyvin kuvittelemaan myös arkeni lämpöön ihan pukeutumista myöden. Farkkushortsit, simppeli toppi tai t-paita, Converset tai varvastossut, bikinit, aunrikolasit ja bandana, siinäpä perus loma-uniformu! Kauas on tultu ajoista, jolloin lomalla tuli laittauduttua huolella koruja ja muita asusteita myöden.

 • Pakkaaminen: Rennosta lomatyylistä huolimatta panostan pakkaamiseen ja jopa pidän siitä! Kuinka kiva onkaan aloittaa matkan fiilistely kaivamalla reissuvaatteet kaapin perukoilta?  Pidän pakkaamista jopa tietyllä tapaa taitolajina. Loman aikana ja jälkeen on kiva analysoida kuinka hyvin on sillä kertaa pakkaamisessa onnistunut. Lisähaasteen tehtävään tuo se, että pyrin nykyään matkustamaan kevyillä kantamuksilla. Mukaan pakattavat tavarat tulee valita siis hyvin huolella.
 • Beach fun: Rantaelämä on vaan parasta, erityisesti jos satut löytämään aution rannan. Rannalla kävely ja temppuilu (käsilläseisonta jne), löhöily kirjan ja/tai musiikin kanssa tai ilman, aalloissa loikoilu ja hyppiminen, meditointi ja meren tuijotus, surffaus, snorklaus.. ”Life is better at the beach..”

 • Suunnittelemattomuus: Nykyään lähden usein reissuun liikaa etukäteen suunnittelematta. Nautin siitä kun saan vaihtaa paikkaa ja maisemaa fiiliksen mukaan.
 • Rinkka selässä hikisenä sompailu ja pieni kärsimys – tunne sen jälkeen: Edellisestä kohdasta johtuen, kaikki ei aina mene matkalla ongelmitta. Pienet turhautumisen hetket, eksymiset ja epäonnistumiset kuuluvat kuitenkin asiaan. Kun kaikkesi antaneena, nälkäisenä ja likaisena vihdoin löydät perille ja pääset rentoutumaan, voittajafiilis on moninkertainen verrattuna siihen jos kaikki olisi mennyt kerralla putkeen. Toki rajansa kaikella; kun perille on päästy, nollaan oikein mielelläni aivot ja rentoudun täysillä muutaman päivän ennen seuraavaa siirtymää.

Eksyksissä Kroatiassa

 • Urheilu: Liikun arjessa paljon, ja pyrin lomallakin tekemään edes jotain pientä. Hyvin usein mukaan pakatut treenikamat kuitenkin jäävät matkalla täysin koskemattomiksi. Toisinaan taas urheilu kuuluu lomaan enemmän tai vähemmän; kuntopiiriä bungalowissa, lenkkeilyä kaatosateessa, treenailua paikallisella Crossfit-salilla.. Toisaalta rinkka selässä seikkailu menee sekin toisinaan urheilusuorituksesta.

Mitä kuuluu sinun listallesi? 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply traveldreamer17 perjantai, maaliskuu 9, 2018 at 10:52

  Minullakin on reissussa aina eri tyyli kuin kotona: ilman meikkiä ja kevyissä kesämekoissa. Siitä tule jotenkin rento fiilis, kun on ihan luonnollinen. Sen sijaan merivesihiukset ovat itselle ihan kamalat, koska mulla on todella paksu tukka ja merivesi saa sen ihan tönköksi ja tahmeaksi. En kaipaa lisätekstuuria. Kuinka ihanaa onkaan päästä rantapäivän jälkeen suihkuun pesemään suola pois. Pidän rannalla ja uidessa aina hiukset nutturalla.

  • Reply alohatravels maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 13:27

   Kyllä vaan, luonnollisuus on lämpimässä must! Meikeistä tulee väkisinkin tunkkainen olo. Itse tykkään tuosta suolaisesta rantakampauksesta juuri sen rannalla olon ajan, illalla pakko päästä huuhtomaan suola pois 🙂

  Leave a Reply