Yleinen

Meidän Mauritius osa 1

sunnuntai, tammikuu 14, 2018

Niinhän siinä kävi, että puoli kuukautta ehti hurahtaa ennen kuin pääsin vihdoin ensimmäisen matkatarinan kimppuun. Arki vei mennessään ja sitä rataa. Joka tapauksessa, Mauritiukselta palasimme (minä ja poikaystävä) joulukuun lopulla. Olimme reissussa kaksi viikkoa ja tarkoituksena oli totaali rentoutuminen; vähemmän seikkailua, enemmän rentoutumista. Siinä onnistuttiin ja palasimme reissusta todella levänneinä. Kohde valikoitui melko sattuman kautta. Mauritius ei ole koskaan kuulunut ”bucket listilleni”, mutta mielikuva maasta oli kuitenkin positiivinen; honey moon -pariskunnille suunnattu paratiisisaari. Häämatka ei ollut meidän lomamme agendana, mutta kun edulliset suorat lennot (alle 500€) osuivat silmiimme äkkilähtöjä tutkiessamme, kiinnostus heräsi välittömästi. Onneksemme saimme töissä lomat sovittua haluamallemme ajankohdalle vaikka lähtöön oli vain pari viikkoa aikaa.

Todettakoon heti alkuun, että huomasin olevani nykyään todella laiska valokuvaaja. Sen jälkeen kun olen tietoisesti vähentänyt somen käyttöä, huomaan ettei kuvia tule räpsittyä samaan malliin kuin joskus. Taltiointi hoituu nykyään lähinnä Snapchat-videoiden muodossa, ja niitä en ainakaan vielä osaa tänne lisätä. Kuvamateriaalin puuttuminen on toki huono juttu blogin kannalta, mutta toisaalta pyrin nykyään olemaan nimenomaan aidosti läsnä tilanteissa, en kameran linssin läpi. No, ei auta kuin mennä sillä mitä on 🙂

Viime aikoina olemme lähteneet reissuun varaamalla ennakkoon majoituksen vain muutamalle yölle tai täysin ”takki auki”. Tällä kertaa tunsimme olevamme niin rentoutumisen tarpeessa, että halusimme tehdä valmistelut mahdollisimman pitkälle ennakkoon jotta voisimme reissussa vain ”olla”. Varasimmekin kolme eri Airbnb majoitusta ja jätimme vain yhden yön reissun päällä päätettäväksi. Airbnb:n selaaminen on yleisesti oikein mieluisaa puuhaa, mutta tällä kertaa valinnanvaraa ei tuntunut olevan liiaksi. Majoituimme viime talvena Filippiineillä pienellä saarella sijaitsevassa bungalowissa joka nosti riman todella korkealla. Vastaavanlainen fiilis ja majoitustyyppi oli tavoitteena myös tälle reissulle. Tämä osoittautui haastavaksi, tällaisia majoituksia kun ei tuntunut Mauritiukselta oikein löytyvän. Lopulta kuitenkin tärppäsi ja löysimme toiveitamme vastaavan majoituksen Pointe D’esnystä. Jes! Tänne varasimme ensimmäiset neljä yötä.

Eikä meidän tarvinnut pettyä. Ensimmäinen majapaikkamme La casa mama sijaitsi rauhallisella alueella, kaukana hotelli-keskittymistä. Paikka koostui viihtyisästä päärakennuksesta johon kuului keittiö, ruokailutila, olohuone sekä muutama makuuhuone vieraita varten. Ja pihalta löytyi syy tuloomme:

Toinen näistä oli meidän. Ulkoapäin pienehköltä näyttävä Bungalow yllätti meidät positiivisesti; se oli sisältä todella tilava ja katon korkeus huikea! Bungalow piti sisällään erilleen rajatun tilan suihkulle ja vessalle, sekä hyttysverkolla varustetun parisängyn, sohvan ja säilytysratkaisut vaatteille ja muille tavaroille. Näkymä bungalowin ainoasta ikkunasta ei ollut hullumpi sekään:

Kämppiksemme ”Lizzy” piti ötökät tehokkaasti loitolla. Lizzy pysyi suurimman osan ajasta piilossaan, välillä äänekkäästi piilopaikastaan kurnuttaen, välillä se taas seurasi puuhiamme silmä kovana (kirjaimellisesti, katsokaa tuota katsetta). Oman kokemukseni pohjalta olen tehnyt päätelmän, että gekoilla on tapana vallata bungalow itselleen, eikä muilla lajitovereilla ole reviirille pääsyä. Näin oli myös Filippiinien bungalowissamme, joskaan tätä (todella) kovaäänistä kurnuttajaa emme ikinä päässeet tapaamaan face to face.

La casa mama sijaitsee aivan meren rannassa, eli paratiisitunnelma oli täällä taattu! Päivisin jos kuumuus kävi liian tukalaksi, siirryimme hedelmäpuiden alle varjoon päiväunille tai lukemaan kirjaa.

Aikamme La casa mamassa kului rannalla loikoillen, aurinkoon totutellessa, kirjoja lukien, musiikkia kuunnellen, koirien kanssa leikkiessä, iltaisin bungalowissa elokuvia katsellen, lähiympäristöön tutustuen, tähtitaivasta ihastellen, muiden vieraiden ja henkilökunnan kanssa jutustellessa ja ihan vaan rentoutuen. La casa maman yhteydessä oli myös mahdollisuus kite-surffailuun, mutta olimme liian laiskoja moiseen aktiviteettiin. Syrjäisen sijainnin vuoksi alueen ravintolatarjonta ei ollut kummoinen, ja ruokapaikan löytäminen oli välillä jokseenkin haastavaa. Aamiaiset ja lounaat valmistimme pääosin itse päärakennuksen keittiössä, iltaisin suuntasimme johonkin lähialueen harvoista ravintoloista.

Mauritiuksen luonto on ihmeellinen; missä vain liikuimmekin, saimme tuon tuosta pysähtyä ihailemaan jotain luonnonihmettä. Vaikuttavasta ”Pokahontas-puusta” en valitettavasti tajunnut ottaa kuvaa, mutta alla olevan kuvan mukaisia linnunpesien täyttämiä puita näkyi paljon. Lintujen laulua saimme ihastella kaikkialla.

Kun lähdön hetki La casa mamasta alkoi lähestyä, oli olo haikea. Tiesimme ettei vastaavaa bungalow-kokemusta olisi enää tällä reissulla luvassa. Kuinka säilyttää tämä täydellinen zen-tila vielä seuraavissakin paikoissa? Matka jatkuu seuraavassa postauksessa 🙂

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jeppe maanantai, tammikuu 15, 2018 at 13:23

  Hihhei! Ihanaa, että oma matka on jo varattuna. Ei tule niiiin haikea olo.
  Toivottavasti tekin pääsette taas matkaan, että tulee aihetta kirjuuttaa.

  • Reply alohatravels maanantai, tammikuu 15, 2018 at 19:53

   Onneksi on vähän juttuja varastossa myös ennen seuraavaa matkaa 🙂

 • Reply traveldreamer17 lauantai, maaliskuu 3, 2018 at 19:39

  Onpas ihanan näköinen majoitus! Tuollaiset ovat kyllä ihan helmiä, jos sattuu löytämään.

  • Reply alohatravels sunnuntai, maaliskuu 4, 2018 at 17:34

   Sanopa muuta! Tunnelma tällaisissa bungaloweissa on ihan omaa luokkaansa verrattuna perusmajoitukseen 🙂

  Leave a Reply