Gardajärven vehreät maisemat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet urheilun harrastamiseen ja ulkoiluun. Katso viisi vinkkiä aktiiviseen lomailuun Gardajärvellä!2017-08-18T11:33:44+03:00
WPDEV!!

Gardajärvi on Pohjois-Italian rentoutumiskeidas

Italian Gardajärvi pikkukaupunkeineen hemmottelee matkailijoita mutkattomalla tunnelmalla, upeilla maisemilla sekä herkullisella ruoalla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Istockphoto
Gardajärvi

Ota kaikki irti Gardajärven upeista maisemista – viisi vinkkiä aktiivilomaan

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Gardajärven vehreät maisemat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet urheilun harrastamiseen ja ulkoiluun. Katso viisi vinkkiä aktiiviseen lomailuun Gardajärvellä!

1. Tutustu järvimaisemiin patikoiden

Gardajärvi on tunnettu upeista järvimaisemista, joita värittävät ympärillä kohoavat vuoret sekä vehreä luonto. Gardajärven-lomalla kannattaakin lähteä tutustumaan huikeisiin maisemiin pitkin ympäri Gardajärven aluetta levittäytyviä patikointireittejä.

Maisemien perässä kannattaa suunnata esimerkiksi Monte Baldo -vuorelle, jonne pääsee nousemaan myös köysiradalla kulkevan vaunun kyydissä. Turvallisia patikointireittejä kulkee sekä vuoren huipulla että alas sen rinteitä.

2. Hyödynnä huikeat kiipeilymahdollisuudet

Gardajärvi on suosittu kohde kiipeilijöiden keskuudessa, sillä alueelta löytyy satoja eri tasoisia nousuja, jotka sopivat aina vasta-alkajista kokeneille kiipeilijöille. Gardajärvellä on kiipeilyyn sopivat sääolosuhteet koko vuoden. Yksi alueen kiinnostavia kiipeilypaikoista löytyy läheltä pientä Marciagan kylää, jonne on parin kilometrin matka Gardan kaupungista.

Monilta kiipeilyreiteiltä on huikeat näkymät järvelle ja sitä ympäröivään vehreään luontoon, minkä vuoksi kiipeily on Gardajärvellä hauskaa puuhaa myös niille, jotka eivät tavallisesti lajia harrasta.

3. Koe Gardajärvi pyörän selässä

Gardajärvi on erinomainen kohde pyöräilyyn, sillä alueella kulkee eri tasoisia pyöräreittejä jopa yli tuhannen kilometrin verran. Pyöräily on myös perheille sopiva loma-aktiviteetti, sillä osa pyöräreiteistä on pituudeltaan ja vaikeustasoltaan mainiosti myös pienemmille pyöräilijöille sopivia.

4. Kokeile uusia vesiurheilulajeja

Gardajärvellä on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti eri vesiurheilulajeja. Järvellä on mainiot tuuliolosuhteet sekä purjehtimiseen että purje- ja leijalautailuun. Myös SUP-lautailua ja melomista voi harrastaa Gardajärvellä sekä sen ympäristössä sijaitsevilla pienemmillä järvillä.

Vesiurheilusta innostuneiden kannattaa suunnata järven pohjoisrannikolle, jossa on lukuisia vesiurheilukeskuksia ja olosuhteet ovat otollisimmallaan. Esimerkiksi Riva del Gardasta ja Torbolesta löytyy runsaasti keskuksia, jotka vuokraavat välineitä ja tarjoavat opetusta.

5. Pelaa kierros golfia upeissa puitteissa

Gardajärvi sopii lomakohteeksi myös golfaajille, sillä alueella on lukuisia tasokkaita golfkenttiä, jotka tarjoavat modernit puitteet lajin harrastamiseen. Alueen kentät tarjoavat sopivasti haastetta niin aloittelijoille kuin pitkään pelanneille. Miellyttävän ilmaston vuoksi golfin pelaaminen onnistuu lomakohteessa ympäri vuoden. Yhden goflkierroksen hinta vaihtelee yleensä sesongin ja viikonpäivän mukaan.

Gardajärven golfkentistä suosittuja ovat esimerkiksi Arzaga, Gardagolf sekä Bogliaco, joka on Italian kolmanneksi vanhin golfkenttä. Monet golfklubeista tarjoavat myös opetusta, joten lajia pääsee kokeilemaan, vaikka ei olisi aiemmin pelannutkaan.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 18.8.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia