Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Torremolinos – älä jätä väliiin!

Torremolinos on mukava paikka Fuengirolan ja Malagan puolivälissä. Juna ohittaa sen tunnelissa. Ethän sinä sentään? Toistaiseksi Torremolinosin juna-asemalla pitää kulkea portaita alas, vain ylöspäin voi seisoa liukuportailla, mutta aseman muuttamisesta esteettömäksi on juuri tehty suunnitelmat ja päätös.

Jos jäät pois Torremolinosin keskustassa, olet saman tien Plaza de Nogaleralla. Siinä voi heti istahtaa ensimmäiselle lasilliselle tai kahvikupposelle ja nauttia vähän auringosta terassilla.  Aukion esiintymislavalla tapahtuu aina, kun jotain tapahtuu, eli jokainen fiesta vietetään siellä. Aukion toiselta reunalta löytää myös lähimmän taksin. Kerran olemme matkalaukkujen kanssa tarvinneet sitäkin. Ei muuten, mutta rannan suuntaan on tältä korkeudelta joka korttelissa jotkut portaat.

Plaza de  Nogaleran ylittämällä olet saman tien Calle Miguelilla, jonka pikkuputiikit houkuttelevat pysähtelemään ja pistäytymään sisälle. Alaspäin kävelemällä olet pian kadun päässä aukiolla, jonka takana on Torre de Molina, eli torni, jonka mukaan kylä on nimensä aikanaan saanut. Aivan tornin vierestä lähtevät kiemurtelevat juuri uusitut portaat kohti Bajondillon rantaa. Jatkamalla taas Plaza de Nogaleralta suoraan Calle Miguelin yli, tulet Plaza Europalle, jossa Euroopan liput liehuvat liikenteenjakajassa,  ja ylöspäin kääntymällä tulet juuri uusitulle kävelykadulle.

Pääsiäisen aikaan täälläkin kulkueet kulkevat. Toki huomattavasti vaatimattomammin kuin esimerkiksi Malagassa.

Tämä kuva on vanha iltakuva kävelykadusta eli Placa Costa del Solista.

Tämä kuva on ystäväni Tarjan ottama tammikuussa 2019, kun jouluvalot ja -tori oli jo siirretty pois. Kukat kukkivat ja keskellä katua on jännä aaltoileva katosrakennelma.

Remontoitu kävelykatu avattiin 7.12.2018,  jolloin Torremolinosin jouluvalot syttyivät siellä.

Tämä kuva on lainattu Torremolinosin kaupungin nettisivuilta. Kuvaaja oli  bongannut keskelle kuvaa suomalaisen harmaapartaisen joulupukin. Ensi kerralla houkuttelen Juhan laittamaan päähän punaisen tupsulakkipipon niin pääsee vielä varmemmin kuviin.

Shoppailu- ja kävelykatu Calle Miguel on varmaan se, jolle jokainen osuu. Se on ihan keskeisin paikka Torremolinosissa.Minun on aina vaikea  ohittaa Calle Miguelilla pöytäliinoja pilkkahintaan myyvää putiikkia, mutta useimmiten onnistun. Minulla on jo kaksikin pöytäliinaa täältä ja omia Marimekkoja riittämiin. Ja kun on joskus tutustunut KonMariin, tajuaa, että todellakaan mitään ei tarvitse. Ellei se sitten tuo elämään pirskahtelevaa iloa.

En ole shoppailija luonteeltani ollenkaan, mutta pari seimiasetelmaa olen joutunut tuomaan kotiin. Ja kyllä sieltä kaikille jotain löytyy. Mistä kukin sitten tykkää. Ja jos ei tykkää tavarasta, voi ostaa vaikka leivoksen.

Tämä oli kyllä uskomattomin figuuri, jonka bongasin figuureja myyvästä liikkeestä. Kaikkea muutakin toki oli, mutta tätä en tahtonut edes uskoa todeksi. Eikä olisi tullut mieleenkään hankkia itselle.

Calle Miguelin alapäässä Plaza Miguelin vieressä on kaunis katolinen kirkko, jossa noin kerran kuussa myös Aurinkorannikon suomalainen seurakunta järjestää jumalanpalveluksen. Viimeksi olimme siellä itse laulamassa kauneimpia joululauluja, jolloin kirkko suomalaiseen tapaan oli tupaten täynnä.

Aukiolta suoraan alas  lähtevät Bajondillon rantaa kohti viime vuonna uusitut mutkittelevat leveät portaat, joiden varrella on hyvä matkamuistotarjonta. Ruukkuja, laukkuja, haukkuvia kiinalaiskoiria,  koruja, keramiikkaa ja koreja löytyy.

Miguelin kirkon ohi oikealle kääntymällä pääsee Torremolinosin kauniille espanjalaiselle hautausmaalle. Sen vierestä on jyrkät portaat alas rantaan. Jos kaipaat elämääsi porrastreeniä, tämä voisi olla se paikka. Portailta on rantaan kivat näkymät ja täältä voi laskeutua rantaan ihan ilman matkamuistokioskeja. Hissikin tälle reitille löytyy, mutta se ei ole ilmainen.

Portaiden vieressä kasvavat kylän kauneimmat ihmeköynnökset.

Jos ei vielä tee mieli suoraan rantaan, jatkamalla muutaman korttelin verran kirkolta eteenpäin tulee eteen näköalapaikka, josta on mukava rauhassa katsella merelle ja vasta sitten laskeutua alas isoja valkoisia portaita suoraan Carihuelan rannalle.

Ranta ei suinkaan ole Torremolinosin ainoa nähtävä paikka. Listasin tähän vähän kävelykatujen ulkopuolelta joitain paikkoja, joista itse tykkään.

Entä jos et aloittaisi ollenkaan Torremolinosin keskustasta? Jää pois Montemar Altossa, kävele sillan yli radan toiselle puolelle Batería Parkiin.

Puistossa on karuselli, joka pyörii viikonloppuisin.

 

Karusellin vieressä on lapsille muuta leikkitilaa ja hauska tuttipuu, jonne voi henkilökunnan luvalla ripustaa oman hylätyn tuttinsa.

Puistossa on kiva kävellä, katsella puita ja lintuja, erityisesti vihreiden papukaijojen parvia, tai isoa lampea, jonka rannalta voi vuokrata myös veneen.

Yksi oma suosikkini on torni, josta on näkymä Torremolinosin yli merelle. Itse tykkään katsella tornista auringonlaskua.

Tornissa ja puistossa voi joskus nähdä myös perheen juhlahetkien kuvaajia, eli hääparin tai konfirmaatioon valmistautuvia lapsia. Niin söpöä seurattavaa. Tämä tyttö pyöri ympäri puistoa vanhempineen. Noin 11-vuotias tyttö valmistautui konfirmaatiojuhlaansa ja oli pukeutunut viimeisen päälle valkoiseen prinsessamekkoon, niin kuin espanjalainen tapa on.

Batería-puistosta voit jatkaa takaisin radan pohjoispuolelle, eli vielä pois päin rannasta. Lähellä on Torremolinosin kaupungintalo ja sen takana Plaza de Toros -feria-alue, jossa pidetään katumarkkinat kerran viikossa.

Kaupungintalo ja sen edessä oleva aukio on usein tapahtumien paikka.  Sieltä lähtee kulkueita ja sieltä kuninkaat heittelevät  karkkeja kansalle loppiaisena. Kaupungintalon tapahtumia voi helposti seurata kaupungin Facebook-sivulta ja samalla ottaa vähän haastetta espanjan kielen ymmärtämisestä. Ayuntamiento de Torremolinos. Juuri tänään luin sieltä uutisen, jossa kalaravintoloille kehitetään laatusertifikaattia. Ajatuksena se, että nostetaan ennemmin laatua kuin kilpaillaan hinnoilla. Torremolinos kehittää turisti-imagoaan tähän suuntaan.

Kaikkein mielenkiintoisimpana kaupungintalon tapahtumista  minulle on jäänyt mieleen puoli aulaa täyttävä seimi joulun aikaan. Se on kaupungin paras ja hienoin.

Kaupungintalolta lähtiessä voit valita, mitä mukavaa haluat nähdä. Kaupungin pohjoisreunaa etenemällä saavut vesipuiston jälkeen kasvitieteelliseen puutarhaan. Ja jos haluat katsella Torremolinosin kaupunkia, voit lähteä Calle Europaa pitkin paikallisten asuma-alueen halki  keskustaan, katsella taloja ja pistäytyä paikallisten keskellä ravintolassa tai kahvilla ennen turistisempaa keskustaa ja rantaa.

Minä en mielelläni jättäisi väliin hienoa  luontokohdetta eli  luonnontieteellistäen puistoa Molina de Incaa. Puiston sisäänkäynnin lähellä on myös Molina -museo, jonka jälkeen onkin mukava kierrellä puistoa, katsella kasveja, puita, lintuja ja kilpikonnia.

 

Kaupungintalolta luonnontieteellisen museon suuntaan kävellessä matkan varrelle jäävät Vesipuisto ja Krokotiilipuisto. Kummassakaan en ole käynyt, mutta hyviä kokemuksia olen kuullut. Krokotiilipuistoon en ehkä edes mene, koska koen epäeettisenä pitää esillä tällaisissa olosuhteissa luonnon eläimiä. Niiden vastakkaisella puolella on rauhallinen pinjametsä Pinar de Manantiales, jossa voi pistäytyä piknikillä, juosta aamulenkkinsä tai istuskella muuten vain.

Grillipaikkojakin löytyy. Tämä kuva on sellaisesta hetkestä, että tulenteko olisi ollut liian vaarallista kuivuuden takia. Poliisi oli käynyt laittamassa teipit grillipaikan ympärille. Tämä on useiltakin kesäkuukausilta tuttu tilanne.

Lähellä Inca de Molinaa puistossa on pieni nätti kappeli, joita Espanjassa näkee milloin missäkin.

Tässä vielä kartalla Montemar Alton juna-asema, Batería-puisto, Kaupungintalo, Plaza de Toros, Vesipuisto ja Molina de Inca -kasvitieteellinen puutarha.

Keskustan liepeiltäkin kannattaa kävellä vähän syrjemmälle.

Pablo Ruiz Picasso kulttuurikeskus

Kulttuurikeskuksen edessä on erinomainen ilmainen parkkipaikka, josta on kävelymatka keskustaan, Casa Navajasille ja myös portaita pitkin rantaan. Paikka ei todellakaan ole koskaan näin tyhjä, päin vastoin, joskus paikkaa saa hakea. Tämä kuva on otettu silloin, kun paikka ei vielä ollut käytössä. Kuvanottotalossa on Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan Torrentupa, joka tällä hetkellä on auki kolmena aamupäivänä viikossa kahvittelijoille ja lounaalle tuleville.

Pablo Ruiz Picasson kulttuurikeskuksessa on näyttelyitä, tapahtumia ja konsertteja ja hyviä espanjan kursseja. Tutustu tarjontaan. Nämä esineeet ovat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi toteutetusta suomalaisen designin näyttelystä.

Torremolinosin rannat

Torremolinosilla on rantaviivaa 7 km ja se on mukavaa rauhallista ja siistiä käveltävää. Meillä ei ole kokemusta kesäajan turistisesongista, mutta muuten rantapaseolla ei ole minkäänlaista ruuhkaa. Tämänkin kuvan väkimäärä vaikuttaa jo epätavallisen paljolta normaalipäiväksi.

Tämä iltakuva näyttää omiin silmiini paljon normaalimmalta.

Päiväsaikaan Paseolla voi pysähdellä katselemaan näitä tyypillisiä varsin taidokkaita hiekkataideteoksia.

Torremolinosin seitsemän kilometrin mittainen ranta on luonteeltaan vähän erilainen eri paikoissa. Malagan rajan tuntumassa on Playa de Alamos, joka on syrjäisin ja rauhallisin. Ilmeisesti lapsiperheitten suosiossa. Lähellä ovat myös Playamarin hotellit ja kauppojen valikoimat. Ja vielä ennen Bajondillon rantaa on Playa de Playamar, mutta eipä näiden rantojen nimien vaihtumista toiseksi mitenkään huomaa.

Keskeisin ranta on Playa Bajondillo, jolla on rantapalvelujen lisäksi huomattavan paljon rannan matkamuistotarjontaa ja ravintoloita. Tälle rannalle osuu, jos tulee Calle Miguelin päästä isoja myymälöitten reunustamia portaita alas. Tähän asti rannan suuntaisesti kulkee vielä myös autojen katu.

Playa Bajondillo päättyy Punta de Torremolinosiin eli pieneen kallioniemekkeeseen, joka työntyy merelle ja tarjoaa isojen kivien reunustaman näkymän merelle. Tässä mutkassa on mukava istahtaa katsomaan rantaan kiviä vasten tyrskiviä aaltoja tai katselemaan kissoja, jotka kiertelevät kallion ja penkkien välillä ruokkijoiden houkuttelemina.

Meidän suosikkirantamme on Playa Carihuela.

Paseo de Carihuelan kanssa samansuuntaisesti kulkee toinen suosittu kävelykatu, jolla on paljon putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Sen varrella on myös paljon turistien suosimia huoneistoja ja pieniä hotelleja.

Carihuelan ranta päättyy Benalmadenan satamaan, jonka jälkeen kävelyä voi jatkaa vielä pitkin Benalmadenan rantapaseota.

Täällä päässä rantaa näkee usein surffareita.

Carihuela on vanha kalastajakylä, kuten koko Torremolinos. Kalastajien veneitä näkyy merellä.

Benalmadenan sataman reunalla on myös Burger King. Juhalla on tästä jotain kerrottavaa.

No olen saanut semmoisen käsityksen, että nukkumaan tai someen ei pääse illalla ennen kuin Burger Kingin lenkki on tehty. Se menee niin, että Aila lähtee kämpiltä kävelemään rantaan. Sitten minä ajan rannan lähelle parkkiin ja lähden kohta kävelemään Burger Kingille, joka on Benalmadenan sataman lähellä. Kun sitten lopulta pääsen sinne asti, herkullinen kovan rasvan ja nopeitten hiilihydraattien tuoksu houkuttelee jo kaukaa. Sitten tulee Aila ja sanoo, että käännetään selkä houkutuksille ja lähdetään kävelemään takaisin tulosuuntaan. Jossain vaiheessa sitten ranteen aktiivisuusmittari tärisee, ja se ja Aila antavat luvan palata arkeen. Mennään kotiin ja laitetaan hedelmärahkaa iltapalaksi. 

Ja tietysti vasta kun aktiivisuusranneke ja vaimo ovat tyytyväisiä, voi kääntyä katselemaan täysikuuta ja rannan muita valoilmiöitä.

Etsitkö suomalaisia Torremolinosista?

Jos etsit, varmasti löydät, mutta toisin kuin esimerkiksi Fuengirolassa, et törmää suomalaisiin ihan koko ajan. Yksi hyvä paikka on Kymppipaikka, joka on Suomi-seuran kokoontumistila. Kymppipaikassa olemme viettäneet hauskat pikkujoulut, juhlineet itsenäisyyspäivää ja käyneet Ineksen espanjantunneilla pari kertaa viikossa yhden kevään. Toki muutakin on tarjolla, esimerkiksi karaokea ja tanssia, mutta meidän perheessä toinen ei laula eikä tanssi (se on se toinen, en minä…). Vapaaehtoisten joukko tekee töitä toisten eteen vaivojaan säästelemättä.

Toinen hyvä suomalaisten kokoontumispaikka on Aurinkorannikon seurakunnan Torrentupa Kulttuurikeskus Pablo Ruiz Picasson viereisellä kadulla. Yhtenä syntymäpäivänäni pistäydyin molemmissa ja yhteisöjen ystävällisyyttä kuvaa se, että sain täydelliset yllätyskukat molemmissa. Kymppipaikassa espanjanopettajaltani ja Torrentuvalla ystävältäni Tarjalta. Tarja oli kutonut minulle myös villasukat. Niitä Espanjan talven kylmillä lattioilla tarvitaan enemmän kuin Suomessa. 

 

Myös Torrentuvalla vapaaehtoisten joukko tekee töitä toisten eteen vaivojaan säästelemättä, ja kolmena aamupäivänä viikossa siellä on tarjolla kahvit ja lounaat ja hyvää seuraa. Ja täälläkin juhlitaan juhlapäivinä ja jouluna. Torrentuvalla on myös hyllyssä hyvä valikoima suomalaisia kirjoja kaikkien lainattavaksi ja totta kai uusimmat Costa del Solin suomalaiset lehdet.

Meidän majapaikat

Majapaikkamme on valittu vahvasti budjetin mukaan. Pyrimme rauhallisiin, siisteihin paikkoihin, joissa hintataso on kohtuullinen.

Kerran tarvitsimme huoneen muutamaksi yöksi pääsiäisen aikaan (2016) ja päädyimme Hotel Carmen Teresaan. Kaunis ja siisti paikka, vaikka pienenä puutteena koimme huoneen pienuuden ja kalustuksen niukkuuden. Esimerkiksi ainoa pöytä oli aika pieni jopa kahdelle läppärille.  Ruoanlaittomahdollisuutta ei ollut, mutta aamiainen oli erinomainen kauniissa ravintolassa ja pihalla oli kaunis ja rauhallinen uima-allas. Autolle joutui hakemaan (maksuttoman) parkkipaikan lähikaduilta.

Apartamentos Roca Chica olisi varmaan meidän valintamme useamminkin, jos budjetti sallisi. Valitsimme sen kerran pariksi yöksi (11/2015) ja erityisesti sijainti suoraan Bajondillon rantapaseolla oli hieno. Meidän asuintyyliimme se sopi myös, kokkasimme itse aamiaisemme.

Parasta paikassa oli näköala. Aurinko nousi, aurinko laski ja aina oli kaunista.

Apartamentos Remedios oli pieni studio noin 50 m päässä Carihuelan rannasta (Calle los Perros). Sijainti oli ihanteellinen, vaikka studio oli pieni. Meille kelpasi kyllä (01/2017).

Paikan isäntä oli erittäin ystävällinen parturi, joka kertoi, että hänellä on pari muutakin parempaa asuntoa ja pyysi, että otamme häneen suoraan yhteyttä, jos joskus vielä tarvitsemme majapaikkaa. Sen teimme myöhemmin ja majoituimme silloin seuraavaan kortteliin. Asunto oli kiva, ei aivan liian kalliskaan. Asuimme viisi viikkoa (11/2017).

 Kovasti tykkäsin myös uima-altaasta, jossa en marraskuussa nähnyt ketään muuta kertaakaan.

Asunto ja parveke eivät kuitenkaan olleet uima-altaalle ja aurinkoon päin, ja ilmansuunta olikin se asia, jonka takia emme luultavasti palaa. Parvekkeemme alla oli nimittäin koulun piha. Välituntimetelin ehkä olisi vielä huvittuneena muistellen kestänyt, mutta kun tenavat tulivat pihalle nokkahuilujensa kanssa, Juhan musiikinopettajaidentiteetti ei enää kestänyt. Toisaalta oli hauska seurata lapsia, esimerkiksi koulupukuja ja koululaisten halloweenin viettoa.

Ystävämme oli tyytyväinen huoneeseensa korkeassa Torre de la Roca (11/2015) hotellissa, josta oli tällainen näkymä auringonlaskuun Carihuelan yli.

Meillä itsellämme on käynyt hyvä tuuri. Olemme tutustuneet rouvaan, joka mielellään vuokraa omaa loma-asuntoaan meille silloin, kun ei itse ole siellä (2016 -2019). Ajomatkoillamme olemme monta kertaa pysähtyneet hänen kodissaan ja yöpyneetkin heillä.

Toistaiseksi tarpeemme ovat käyneet melko hyvin yksiin, mutta rouva on piakkoin jäämässä itse eläkkeelle, ja haaveilee viettävänsä enemmän aikaa etelässä silloin.

 

Meille Torremolinos on ollut hyvä valinta monesta syystä. Ensinnäkin meitä on lykästänyt asunnon kanssa. Mukavan asunnon alakerrassa on vielä parkkihalli, jossa auto säästyy espanjalaisilta parkkipaikkakolhuilta. Meitä lähellä on Montemar Alton juna-asema, ja puolessa tunnissa olemme halutessamme Fuengirolassa tai Malagassa. Keskustakaan ei ole kaukana ja tielle 340 tai A7:lle pääsee ihan sujuvasti.  Torremolinos on viihtyisä ja espanjalaisempi kuin Fuengirola, jos nyt nämä kaksi haluaa laittaa vastakkain.

Teksti on kirjoitettu 01/2019

Mitä muuta suosittelisit Torremolinosissa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Kari Tuominen 2019-01-24 at 11:40

  Hei Aila,

  Oli huomaavaista tehdä meille kuvaus Torremolinosista, jonne olemme viiden viikon päästä menossa. Olemme kerran olleet siellä aikaisemmin ja muutama paikka kuvauksessasi vaikutti tutulta. Me asumme ihan Benalmadenan rajalla Torremolinosissa ja rantaan on matkaa muistini mukaan jotain 300 m. Meidän lähikauppamme on saksalainen LIDL, jonne asunnolta on matkaa puolisen km tai jotain.

  Ja siellähän me varmaan myös nähdään maaliskuussa. Te voitte toimia parina päivänä/iltana meille vähän oppaina kokeneina Espanjan kävijöinä? Me asumme VISTAMARINA nimisessä paikassa. Sen osoite on Calle de Saltilo 5.

  Lähtö alkaa olla jo aika pian! Kun viettää maaliskuussa kaksi viikkoa Espanjassa ja viikon Portugalissa loppukuusta niin sitten alkaa parhaassa tapauksessa Suomessakin olla jo kevät pitkällä ja kesä lähellä, kun retkiltämme palaamme. Monena vuonna golf kentät Suomessakin avataan jo huhtikuun puolessa välissä, joten siihen saakka kyllä jaksaa jo odottaa!

  • Reply espanjaan 2019-01-24 at 14:18

   Kiva Kari, odotan näkemistänne! Ja hyvin varmaan keksitään joku yhteinen retkikohde. Ei asuta kaukana toisistamme, katso vaikka, kuina pitkältä teiltä on Parque Batería tai Montemar Alton seisake. Kiva, kun kävit kommentoimassa ja jaoitkin artikkelin.

   • Reply Kari Tuominen 2019-01-24 at 23:24

    Hei,

    Ainakin parit tutut ovat menossa samaan kohteeseen meidän jälkeemme ja he olivat ihan kiitollisia jutustasi. Ajattelin laittaa asunnolle ainakin linkin tähän juttuun, kun olemme siellä niin saavat meidän jälkeemme tulevat pienen briiffin Torremolinosista!

    –Kari–

    • Reply espanjaan 2019-01-25 at 00:31

     Kun sain jutun valmiiksi, huomasin, että olisi ollut yhtä ja toista muutakin, josta olisi voinut jataa. Huomaan jättäneeni esimerkiksi shoppailumahdollisuudet olemattomiksi ja ne kumminkin kiinnostavat,

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 2019-01-28 at 09:20

  Minulle on vielä ihan käymätöntä seutua tämä Aurinkorannikko, vaikka monesti olen siitä haaveillut. Ehkä se joskus on talvehtimispaikkani. 😀 Kaikinpuolin kattava kuvaus mukavan oloisesta kohteesta! 🙂

  • Reply espanjaan 2019-01-28 at 11:06

   Käy ihmeessä joskus, se saattaa yllättää, kun siihen niin paljon liitetään vähän tylsiä ja kliseisiä mielikuvia. Jos ei jumiudu Fuengirolan suomalaiskortteleihin, tuolla seudulla on niin paljon muuta antoisaa. Hyvä tuo sanavalintasi ”talvehtimispaikka” – sitähän se meillekin on 🙂 Juuri tapa päästä liikkeelle lämpimään silloin, kun Suomen loska ja harmaus ei innosta edes metsälenkille. Ja tarjoaahan se ihan ok rantojakin, vaikka ei niin huikeita mitenkään. Nuo rantatuolit ja aurinkovarjot eivät meidän kirjoituksissa oikein näy, kun itse katsomme aina vuorten ja puistojen suuntaan. Kiitos kommentistasi!

 • Reply Matti Tuominen 2019-01-31 at 18:53

  Hei

  Karilta sain linkin. Myös me Leenan kanssa olemme tykästyneet kohteeseen. Meillä on nyt vanha kissa, jonka hoidamme, ennenkuin matkustamme mihinkään. Varmaankin Torremoliinokseen seuraavaksi. Paljon oli kuvissa tuttuja paikkoja. Kiva oli niitä katsella. Kiitos niistä. Muutenkin on mukavaa kuulla Teistäkin, kun Anja oli pitämässä meistä huolta, kun äiti oli synnytyslaitoksella hakemassa nuorempia veljeksiä. Viheranta oli meille Marjatan kanssa lapsena hieno paikka vierailla. Muistelemme äidin serkkuja lämmöllä, jotka antoivat meille paljon hyviä muistoja. Matti

  • Reply espanjaan 2019-01-31 at 19:07

   Olipa kiva kuulla teistäkin, kiitos Matti viestistä. Kerron terveisesi, kun näen Anjaa taas. Olisipa hauska törmätä joskus Espanjassa. Kari ainakin tietää meidän aikatauluistamme, kun meitä seuraa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 2019-02-01 at 21:07

  Ihan kivaltahan tämäkin näyttää – vaikka me kyllä jätimme sen väliin!
  Ystävämme asuivat Fuengirolassa vieraillessamme tuolla suunnalla ja heillä oli jotain antipatioita korkeiden kerrostalojen Torremolinokseen, joten emme päätyneet sinne lainkaan. Juuri nyt ei ole oikein muita edes kevyitä suunnitelmia tuolle suunnalle kuin ehkö joskus vielä Ronda, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  • Reply espanjaan 2019-02-01 at 23:12

   Torremolinosiin kohdistuu niin monia ennakkoluuloja ja aika usein niitä toistelevat kliseinä sellaiset ihmiset, jotka eivät itse ole niitä kyseenalaistaneet tai todentaneet käymällä paikalla. Torremolinosin linja-autoaseman lähistöllä on korkeita kerrostaloja ja Playamarin rannan lähellä muutama myös. Linja-autoasema taas ei ole lähellä rantaa. Mutta muuten väittäisin, että Torremolinos on monin tavoin väljempi ja valkoisempi kuin Fuengirola. Olivatko ystävänne itse tutustuneet Torremolinosiin? Vai vain päättäneet olla menemättä? Olen itse viimeisten kolmen ja puolen vuoden aikana kuljeskellut ristiin rastiin rannikkoa Nerjan ja Esteponan välillä (Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella ym.)ja myös retkeillyt sisämaan pienemmissä kohteissa, toki myös isommissa, kuten Granadassa ja Sevillassa. Rondakin on sellainen kohde, jonka jokainen mainitsee, vaikka Andalusia on täynnä muitakin kauniita ja ihastuttavia kohteita. Ronda oli kiva käydä kerran, mutta en välttämättä kiirehdi sinne uudelleen, juuri siksi, että Andalusia on olemukseltaan paljon monipuolisempi. Hyviä matkoja!

 • Reply Periaatteen Nainen 2019-02-02 at 10:10

  Olipa kattava katsaus Torremolinokseen! Se on itsellä jäänyt täysin välistä, eikä vähiten turistisen maineensa takia. Tuttipuu oli mainio, melkeinpä harmi ettei meillä ole enää sen ikäisiä että olisi ajankohtaista käydä hyvästelemässä tutit.

  • Reply espanjaan 2019-02-02 at 10:56

   Harmi, että niin moni jättää sen täysin välistä jonkinlaisten vanhojen ja pinnallisten mielikuvien takia. Toisaalta siellä ei ole ehkä mitään ”suuria nähtävyyksiä”, jotka toisivat sinne. Mutta Aurinkorannikolla vähänkään pitempään olevien toivoisin käyvän päivittämässä omat mielikuvansa ja ennakkoluulonsa. Jokaiselle löytyy varmaan jotain kivaa, liittyy se sitten shoppailuun (Calle Miguel ympäristöineen), puistoihin (Parque Batería, Molino de Inca tai Pinar de Manantiales) tai rauhalliseen kävelyyn rantapaseolla. Mikään Andalusian viehättävä valkoinen kylä se ei sellaisenaan ole, mutta ei myöskään hälisevä ja ruuhkainen turistirysä. Kiva, kun kommentoit.

  Leave a Reply


  Notice: Undefined variable: apikey in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/google-maps-route-plugin/php/nme-gmaps-widget.php on line 132

  Find us on Facebook