Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

London, again. Day 1.

Oon käynyt Lontoossa jo useamman kerran. Välissä kaupunki koki jonkinäköisen inflaation mun silmissä mutta päätin, että se ansaitsee jälleen yhden mahdollisuuden. Toki asiaa edesauttoi se, että matkaa ehdotti kaveri, jolla on tuttu LondonHemsissä töissä (ja tarkoituksena siis käydä vierailemassa kyseisessä paikassa). Matkaa siis suunniteltiin yli puoli vuotta ja nyt syksyllä vihdoin toteutettiin suunnitelmat.

Matka-aika: 8.-12.11.2018

Lennot: Norwegian – Helsinki – Gatwick – Helsinki

Yöpyminen: Airbnb Shoreditchissä

 

Lähdettiin siis kohti Lontoota torstaina päivällä. Takana oli melko rankka viikko töiden ja koulutuksien takia ja kentällekin lähdin suoraan koulutuksesta (jota siis itse olin ollut pitämässä). Onneks sentään täti oli niin ihana, että suostui heittämään Jennan ja mut kentälle. Kentällä meillä oli sen verran aikaa, että ehdittiin syödä BurgerKingissä ja sen jälkeen vielä nauttia siideri/olut viereisessä kuppilassa. Lento lähti ajallaan ja sujui mukavasti.

Lento laskeutu ajallaan Gatwickiin. Gatwickissä meillä oli tarkotuksena selvittää saataisko suoraan kentältä ostettua Oyster -matkakortit reissun ajaksi. Otettiin pieni hengähdystauko kentän Costassa, jossa googleteltiin hetki tota matkakortti asiaa. Loppujen lopuks päädyttiin kuitenki siihen, että kysyttiin ihan Southernin/Gatwick Expressin tiskiltä että mikä on paras vaihtoehto kaupunkiin menemiseen. Siinä selvis, että he ei Oyster -kortteja myy ja että niitä saa pääasiallisesti isoimmilta asemilta. Niimpä ostettiin Southernin junaliput (halvempi ku Gatwick Express ja jos nappaa oikeen junan nii ei kestä kovin paljon pidempään) ja lähdettiin suuntaamaan kohti raiteita.

Junalle kävellessä tuli pieni nostalgiahetki. Juuri samaisessa paikassa sain kaks vuotta sitten kuulla, että on päässyt töihin Helsinkiin. Toki mukana tuli myös pientä paniikkia, koska ilmotus paikan vastaanottamisesta piti tehdä vuorokauden sisällä ja sinä aikana piti myös ilmoittaa silloiseen työpaikkaan päätöksestä. Kiva pikku lisä silloiselle reissulle…

Jäätiin pois Victoria Stationilla, josta saatiin vihdoin ostettua Oyster -kortit. Osto sujui kätevästi aseman palvelutiskiltä, mistä sai ostettua lippuja myös kaukojuniin. Itse kortti maksoi 5 puntaa ja tämän jälkeen korttiin sai ladata arvoa tai aikaa kaikilta asemilta löytyvistä automaateista. Punnittiin hetken ajan ja arvon välillä mutta päädyttiin loppujen lopuks arvoon (20 puntaa?).

Kortit pääsi heti käyttöön kun lähdettiin suuntaamaan kohti majapaikkaa, joka sijaitsi tosiaan Shoreditchissä. Päädyttiin menemään metrolla Whitechapeliin ja kävelemään siitä. Whitechapel ei muuten oo ihan parasta aluetta, en lähtis sinne yksistään illalla kävelemään – ja nyt jos saisin uudestaan päättää nii oltais kyllä valittu eri reitti Shoreditchiin.

Tarkotuksena oli pysähtyä johonki pubiin odotteleemaan siks aikaa, että majapaikan omistaja pääsee avaamaan meille oven. Pubin löytäminen osottautu kuitenki melko hankalaksi, koska Shoreditch on melko uus hipsteri paikka, jossa on pääasiallisesti ”hienompia” baareja vilkkuvine valoineen ja teknomusiikkeineen. Hermohan siitä alko vähitellen mennä ja pysähdyttiin välillä jo kauppaan, aina niin ihanaan Tescoon. Löydettiin myös lopulta baari, joka ei ollu pahimmasta päästä ja hermo alko vähitellen lepäämään ku kumpiki sai alkoholiannoksen nenän eteen.

Melko nopeesti myös majapaikan omistaja laitto viestiä, että onki päässy aikasemmin kotiin. Huitastiinki juomat kurkusta alas ja jatkettiin kävellen kohti airbnb -asuntoa. Host oli tosi mukava ja esitteli meille nopsaan paikat. Saatiin avain ja sitte päästiinki jo lepäilemään meidän huoneeseen. Huone ei ollu parhaimmasta päästä missä oon ollu mutta oikein hyvä siihen tarkotukseen mitä me matkalta tarvittiin.

Tesco -iltapalan ja suihkun jälkeen vuorossa oliki nukkuminen, jotta oltais virkeinä seuraavan päivän koitokseen.

 

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Mobile Kids Spa Party 10.1.2019 at 04:59

  First, thank you for the info, and your perception. I could appreciate this blog and specifically this
  post. At this point, Personally i think I waste much too enough time online, analyzing rubbish, generally.
  This was a refreshing change from what I’ve known. However, I believe reading other’s good
  ideas is a valuable investment of at minimum some of my weekly allotment
  of amount of time in my routine. It’s almost like sifting into the chaff to find the gold.

  Or alternatively, whatever example performs best for you.
  Still, near the computer is probably as harmful to
  you as tobacco and fried chips. http://www.ril.ru.ac.th/test.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Fkids-spa-party-nj.njmassage.info%2F%3EMobile+Kids+Spa+Parties+by+Mountainside+On-Site+Massage+Therapy%3C%2Fa%3E

 • Leave a Reply